Illegalen, een veel voorkomend verschijnsel

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
12 november 2018

SOMRERK WITTHAYANANT / Shutterstock.com

De laatste tijd verschijnen veel berichten dat buitenlanders in Thailand aangehouden worden voor onder andere overschrijding van de visa of illegale werkzaamheden. Dit gebeurde voornamelijk in het stadsdeel Pom Prab in Bangkok.

Opvallend was dat een Duitser in Bangkok aangehouden werd omdat hij in Duitsland gezocht werd voor drugssmokkel. Hij kwam zonder problemen via de luchthaven Suvarnabhumi, Thailand binnen. Zijn visum voor Thailand was al 257 dagen verlopen, zo bleek na zijn arrestatie.

Hoewel het lijkt dat deze opsporing van illegalen alleen in Thailand plaatsvinden, gebeurt dit eveneens in Zuid Korea. Daar werden in de eerste negen maanden van dit jaar, maar liefst 10.337 Thais opgepakt wegens overschrijding van het visum en daarom het land uitgezet. Andere Thais, zo’n 13.297 gaven aan vrijwillig het land te verlaten.

Bron: Wochenblitz


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Illegalen, een veel voorkomend verschijnsel”

 1. Rob V. zegt op

  Als ik zo de kranten de laatste paar maanden lees zijn het vooral donkere mannen (uit Afrika) die men staande houden en indien illegaal meenam voor deportatie. Het zou in Nederland niet kunnen maar in Thailand gaf men gewoon te kennen dat deze mensen het hoofddoel waren wegens drugshandel, oplichting etc.

  Deze cartoon spreekt dan ook boekdelen:
  http://www.nationmultimedia.com/cartoon/20483

  Prachatai had er een goed stuk over, ‘willekeurige arrestaties maken het leven tot een hel voor Afrikaanse migranten’:
  https://prachatai.com/english/node/7773

  • Jasper zegt op

   Het zijn inderdaad vaak zwarte mannen en vrouwen die worden aangehouden. Niet omdat ze een donkere huidskleur hebben, maar omdat ze veel vaker dan anderen illegaal in Thailand verblijven en zich in de criminaliteit begeven. Dat geeft bij controle een veel hogere pakkans.

   In Nederland worden jonge allochtonen ook vaker aangehouden dan blanke autochtonen.
   Ook hier is de reden heel simpel: Als je mijn vader van 89 stilzet langs de weg is de kans dat hij zich met criminele activiteiten bezig houdt ongeveer 0.
   Doe je hetzelfde met 4 marokkaanse jongeren in een dure Audi zijn de kansen aanmerkelijk hoger.

   Als je in het donker je sleutel bij de voordeur verliest ga je toch ook niet onder de lantaarnpaal zoeken omdat het daar lichter is…

   Het is dus GEEN “racial profiling” , maar zinvolle inzet van schaarse middelen na een zorgvuldige analyse van het probleem.

   • Rob V. zegt op

    Aangezien Thailand geen vluchtelingen erkent klopt het dat veel van die donkere mannen crimineel zijn: illegaal aanwezig want hun VN vluchtelingen status is officieel niets waard (zie Prachatai).

    Het aanhoud-profiel in Nederland is dan ‘jongeren met dure auto’s en andere blingbling die 99% van hen op die leeftijd niet kan betalen uit legale bron” en niet “jonge Marokkanen”.

    Als je je sleutel bij de voordeur verliest ga je toch ook niet op de eettafel en je bureau kijken omdat statistisch gezien daar het vaakt de sleutels worden vergeten?

    Of is het een idee dat de Thaise politie ‘operation pedo hunt’ start en dan elke week de telefoons doorzoekt, fotos maakt en namen registreert van mensen met het profiel ‘blanke oude man in bar’ . Geweldig idee toch, omdat statistisch gezien… Niet gaan zeiken als je als oude blanke man dan meermaals per maand wordt lastig gevallen door de politie, de politie is gewoon, uhm efficiënt bezig.

 2. erik zegt op

  Heb eens gelezen dat in Thailand tussen twee en drie miljoen illegale buitenlanders uit de buurlanden wonen en werken. Natuurlijk weet niemand precies hoeveel dat er zijn…….

  Deze mensen worden tewerkgesteld met vergunning doch die verloopt een keer en dan ‘vergeet’ werknemer of werkgever een nieuw stempel te halen. Over de misstanden in de visserij hebben we het al gehad maar in andere takken van handel en in de landbouw komt het ook veelvuldig voor.

  Dat zekere mensen de zakken vullen door goedkope arbeid of door even de andere kant uit te kijken is internationaal en hoogst verwerpelijk. Er zijn gevallen bekend van slavenarbeid, geen of laag loon en slaag toe.

  Maar die buitenlanders worden nooit genoemd als het gaat om de ‘successen’ van de Immigration; hooguit haalt het de pers als een groep illegalen ergens wordt opgepakt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website