Hoe gevaarlijk is Thailand?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
19 juni 2017

In eerste instantie zal men denken aan verkeerssituaties, druggerelateerde misdrijven of overstromingen. Een geheel andere categorie, die niet in het oog springt, werd pas na de tsunami in 2004 ontdekt bij een (zee) bodem onderzoek: vulkanen.

Men was op zoek naar onderaardse vulkanische activiteiten voor de Thaise kust en ontdekte 200 kilometer voor de kust van Phuket, vier onderaardse actieve vulkanen. Een ervan ligt 650 meter onder water en heeft een doorsnee van maar liefst een kilometer met een hoogte van 100 meter. Echter van deze vier vulkanen verwacht men verder geen problemen. Aan de hand van lavaresten zijn in Thailand nog een aantal gedoofde vulkanen aan te wijzen. Tien kilometer ten oosten van Lampang ligt de ruim 430 meter hoge berg Phu Khao Fai (vulkaan). Door de begroeiing is deze niet als zodanig herkenbaar.

Wel zijn in de provincie Lampang hete bronnen en geisers actief zoals de bekende Mai Patthana nabij Ko Kha, een aantrekkelijk vakantie gebied. In het Noordoosten van Thailand vijftig kilometer ten zuiden van de stad Buriram vindt men de Phanom Rung. Op deze vroegere vulkaan werd een heiligdom opgericht en is ook een toeristen attractie ontstaan. In oude inscripties vindt men terug dat het heiligdom reeds in het jaar 700 ontstaan is. De Khmers bouwden een nieuw heiligdom en zou een woonplaats van Shiva op de heilige berg Krailasa geweest zijn met een oeroude drakenlegende van de Khmer. Shiva zou getemde draken als rijdier gebruikt hebben om mensen en heiligdommen te kunnen controleren op het getoonde respect voor hem.

Niet ver van Thailand zijn in Indonesië wel vulkanen actief, maar in Thailand zijn volgens Wikipedia geen (actieve) vulkanen aanwezig.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Hoe gevaarlijk is Thailand?”

  1. Sjaak S zegt op

    Gelukkig maar… bij ons in de buurt hebben we een kleine berg, Kao Kuang genaamd… hij ziet er uit als een vulkaan.. spits naar boven lopen met een afgevlakte top… Nee, ik ben er zeker van dat dit geen vulkaan is.
    Anders wel interessant dat verhaal over de onderzeese vulkanen!
    En de warmwaterbronnen in het zuiden… daar ben ik met mijn vrouw een paar jaren geleden geweest… geweldig!

  2. patrick zegt op

    Chiang Mai (San Khamphaeng) heeft ook warmwater bronnen, je kan er een eitje in koken…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website