Phimai festival in the Town (amnat30 / Shutterstock.com)

Als u in Thailand op snelweg Nr. 2 naar het noorden rijdt, ziet u een kilometer of 20 na Nakhon Ratchasima de afslag van wegnummer 206, die naar het stadje Phimai voert. De voornaamste reden om naar dit stadje te rijden is een bezoek aan het “Phimai Historical Park”, een complex met ruïnes van historische Khmertempels.

Als u in het zoekvenster Phimai typt, ziet u een aantal artikelen van collega-blogschrijver Lung Jan, waarin uitvoerige uiteenzettingen de tempels en de oude stadsmuren te lezen zijn.

In ben er vele jaren geleden tijdens rondreizen door de Isaan met vrienden wel geweest en heb het park bezocht. Dat was, ik zeg het eerlijk, niet echt een succes. Met de kennis uit de verhalen van Lung Jan zou het al veel beter geweest zijn, maar ruïnes zeggen mij niet zoveel. Ik ben meer geïnteresseerd in de mensen, die er gewoond en geleefd hebben, ik hou van historische verhalen over personen en niet zo zeer van restanten van gebouwen. Beide keren, dat we er waren, hadden we het park na een klein uurtje wel gezien. Het was nog te vroeg voor een lunch, dus terug naar snelweg Nr. 2 en op naar de volgende bestemming.

Vele bezoekers van het historische park, wellicht meer geïnteresseerd dan wij waren, verlaten Phimai weer zonder enige aandacht te besteden aan het stadje zelf. Dat is jammer en die constatering werd ook gemaakt door Rungsima Kullapat, hoofd van een onderzoeksteam van de Rajamangala University of Technology Isan in Nakhon Ratchasima, die het Phimai Heritage Project heeft opgezet. “Er is zoveel te zien in Phimai buiten het historische park”. zegt hij.

Het idee voor dit project kreeg gestalte door de gedachte, dat het historische tempelcomplex alle aandacht kreeg in de ontwikkeling als een toeristische bestemming en daarbij het lokale leven en geschiedenis vergeten werd. Het historisch park wordt jaarlijks door tienduizenden mensen bezocht, maar slechts weinigen blijven wat langer of overnachten in één van de lokale hotels.

Longboat Race at the Khlong Chakarai River in the Town of Phimai (amnat30 / Shutterstock.com)

In een artikel op de website van PBS World zegt Rungsima er van overtuigd te zijn, dat lokale activiteiten en producten meer Thaise en buitenlandse bezoekers kan aantrekken. Hij noemt daarbij als voorbeeld de Phimai noedels die handmatig van uitsluitend rijst worden gemaakt, de “rua i-pong”, een kano gemaakt van een uitgeholde palmboom, die nog altijd als een lokaal transportmiddel wordt gebruikt. De inwoners van Phimai worden nu gestimuleerd om meer toeristische attracties te ontwikkelen, zoals rondleidingen en culinaire workshops.

Lees het hele artikel, ondersteund met foto’s op deze link: www.thaipbsworld.com/putting-old-town-phimai-back-on-the-map


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

4 reacties op “Het stadje Phimai zet zichzelf op de toeristische kaart”

 1. RNO zegt op

  Hi Gringo,
  ben jij zeker van die afslag naar 206 op 20 km ten noorden van Korat? Volgens mij is het rond de 50 km van Korat tot de afslag naar Phimai. Traject vaak gereden nl.

  • Gringo zegt op

   Ik heb het niet nagemeten, je hebt ongetwijfeld gelijk.
   Bedankt voor de rechtzetting!

 2. Jean zegt op

  En als je dan toch in Phimai bent vergeet dan niet om het , onlangs gerenoveerde,Nationaal museum te bezoeken. Daar kan je onder andere ook iets opsteken over de vroegere bewoners en de lokale geschiedenis. Een aanrader.

 3. Lungfons zegt op

  Ik neem veel de weg naar KHON KAEN vanuit Korst, en zie dat de afslag naar Pimai op de weg Nr2 op 60 km van Korst ligt en dat je na de afslag nog 10km extra moet doen om in het centrum van Pimaiuit te komen. Laatste bezoek van mij was in februari 2020 en stelde vast dat het historische museum veel positieve aanpassingen gemaakt hebben voor de toeristen.Zo zijn de wandelpaden vernieuwd en zijn de toegangen van de reünie toegankelijker gemaakt door gewone trappen te maken.
  Wat mij opvalt over Pimai is dat men zelden spreekt over de mangrove op 2km buiten het centrum.waar je tussen de boomwortels door kan wandelen en langs een mooie vijver naar een loopbrug kan heerlijk wandelen, ideale plaats voor foto’s te maken.Eten geven aan de vissen is daar ook een prettige zaak voor kinderen. Zelf eten kan je aan de overzijde van de straat in het grote openlucht restaurant only Thai food.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website