Het kleinste kamertje in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
13 december 2019

In Thailand zijn de verschillen erg groot. Niet alleen op het gebied van armoede en rijkdom, maar zelfs in het kleinste kamertje oftewel het toilet valt dit waar te nemen.

Voordat men de hoop laat varen, moet men eerst op zoek waar dit in diepe afzondering kan gebeuren. Soms is de geur al een indicatie, maar niet de eerste keus. En om met één hand proberen de deur dicht te houden en met de andere hand je broek proberen vast te houden, is ook niet de voordeligste uitgangspositie.

Het andere uiterste treft men in sommige winkelcentra aan. De eerste gedachte die opkomt is of dit soms een verdwaalde tandartsstoel is. Een eerste vereiste is om eens rustig te gaan studeren als er tenminste geen twintig wachtenden achter u staan.

De eerste knop is stop, lastig als men nog moet gaan beginnen! De knoppen 2, 3 en 4 geven de stand van de sproeikop aan. Hetzelfde principe als van een tuinslang sproeien of een vaste straal. Gelukkig zit daaronder een schuifknop voor de sterkte van de straal, zodat men niet onverhoeds van het toilet afgespoten wordt. Knop 5 is een “dryer” waarbij alles weer “zachtkens” droog gemaakt wordt. Het een en ander is voor sommigen wel een verwennerij zodat het toilet langer bezet gehouden wordt dan strikt noodzakelijk. Omdat mensen verschillend in lichaamsbouw zijn kan zelfs de sproei instelling een klein beetje verplaatst worden door de knop position. De persoon in kwestie wordt dus niet met pot en al verplaatst.

Mocht het een en ander toch te modern voor iemand zijn, dan is er nog steeds de simpele doorspoelknop aan de muur aanwezig feitelijk bedoeld om de plas weg te spoelen.

Ook hier geldt: Wie blij is met kleine dingen kan zich de hele dag verheugen!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Het kleinste kamertje in Thailand”

 1. gratisinT21 zegt op

  Is Japans en daar zeer wijdverspreid.
  Gratis te gebruiken en inderdaad heel vaak opvallend lang bezet in de Terminal (nan voor Thai) 21 hoek Asoke/Sukhumvit waar BTS en MRT kruisen. En vast ook nog wel in diverse Japanse zaken, maar daar kom ik nooit.
  Geen idee of de nadien geopende andere T21 in Khorat en Pty ze ook hebben.
  Overigens op de geur nog een hong nam vinden heb ik althans hier in BKK al zeer vele jaren niet meer meegemaakt. Wat oudere Thaise shops/centra bieden vaak nog de keus tussen westers zitten en Thai/asean/Turks/Frans hurken. Vaak zie je dan voetafdrukken op de zit-westerse van Thai die dat niet snappen dat je zou gaan zitten in de gorigheid van anderen.

 2. André zegt op

  Ook in Terminal 21 in Khorat en zeer proper

 3. Angela Schrauwen zegt op

  Ik heb zo eens op een knopje gedrukt uit nieuwsgierigheid en tot mijn verbazing spoot er water met een hoge boog over de wc deur de wachtende aan de andere kant nat! Kwam met rode wangen buiten…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website