Sinds februari 2020 heeft Thailand het grootste observatorium in Chiang Mai. Op 1 februari verrichtte prinses Maha Chakri Sirindhorn, waar het park naar vernoemd is, officieel de opening.

Door de Internationale Astronomische Unie (IAU) en de Verenigde Naties Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) werd Thailand gekozen als het Centrum voor Astronomie opleiding in Zuidoost-Azië, omdat Thailand nu de meest geavanceerde technologie en innovaties voor astronomie bezit. Hier zetelt tevens het National Astronomisch Onderzoeksinstituut van Thailand (Narit).

Het Astro Park werd gebouwd op 54 rai van het land, gelegen in Mae Rim’s Don Kaew sub-district. Het bevat kantoorgebouwen, een astronomie museum en een planetarium van ongeveer 17 meter in diameter met als hoogtepunt een observatorium en onderzoeksgebouw.

Tevens is het mogelijk door middel van wetenschap, technologieën en innovatie zich verder te ontwikkelen op het gebied van astronomie en astrofysica. Door zijn inrichting kan Thailand zich ontplooien als leidinggevende natie voor onderzoek in de astronomie. Om dit belangrijke doel te bereiken, zal volgens Sarun Posayachinda, directeur van dit Astropark, samengewerkt moeten worden met andere observatoria in het land. Deze bevinden zich in Nakhon Ratchasima, Khon Kaen, Chachoengsao, Phitsanulok en Songkhla.

Voor belangstellende bezoekers bedraagt de toegangsprijs 50 Baht.

Info: www.narit.or.th/index.php/astropark

Bron: der Farang, e.a.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Het grootste observatorium van Thailand geopend in Chiang Mai”

 1. Cornelis zegt op

  Gelet op de luchtvervuiling zal er een aantal maanden per jaar niet veel te observeren zijn, vrees ik…….

  • Herbert zegt op

   Misschien maar het zal wel niet zo zijn dat er dan eens iets meer wordt gedaan aan de branden.
   Heb er een hard hoofd in want het zal wel weer bij praten en overleggen blijven zoals het al jaren gaat en er toch weer niks uitkomt.
   Of ze komen weer met domme zogenaamde oplossingen zoals verleden jaar door waterkanonnen te plaatsen op de Nawarat brug als er een hooggeplaatste uit Bangkok komt kijken.

 2. Guus van der Hoorn zegt op

  Misschien is dit nu juist een mooie aanleiding om die jaarlijkse luchtvervuiling in februari en maart eens met subsidie goed aan te pakken.

 3. Mark zegt op

  Op een doorgaans welingelichte website werd gemeld dat de Thaise minister van Volksgezondheid en vice-premier Anutin Charnvirakul al de observatoria wil inzetten om “Ai Farrang” te observeren op hun hygiënische conditie en meer specifiek op coronnabesmetting.

  Volgens de heer minister zijn de krachtige telescopen van de Thaise observatoria hiervoor uitstekend geschikt.

  De betreffende website is ondertussen helaas verwijderd zodat we u geen link kunnen aanbieden. Waarvoor onze oprechte verontschuldigingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website