De onderstaande documentaire van de Deutsche Welle vertelt over de kwalijke invloed van het massatoerisme op het milieu in Thailand.

Het gaat vooral over de schade aan de koraalriffen en het vele plastic afval. Het is verder de vraag in hoeverre de plaatselijke bevolking profiteert van het toerisme.

De commentaren gaan vooral in op de vernietiging van de koraalriffen door de Thaise visserij, de plastic problemen veroorzaakt door de Thais zelf en de bijna afwezige rol van de regering in deze. De sluiting van het Phi Phi eiland om het milieu de gelegenheid te geven zich te herstellen was natuurlijk wel een goede maatregel, maar er moet meer gebeuren om het milieu te sparen.

Video: Het bedreigde Paradijs: de schadelijke invloed van massatoerisme op het milieu in Thailand

Bekijk hier de video:

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Het bedreigde Paradijs: de schadelijke invloed van massatoerisme op het milieu in Thailand (video)”

 1. ruud zegt op

  Het aantal toeristen dat naar Thailand komt, zal waarschijnlijk wel weer verder dalen na de uitzending van de documentaire.
  Ik denk niet dat bovenstaande foto veel vakantiegangers zal verleiden om naar de paradijselijke tropische stranden van Thailand te gaan.

  • chris zegt op

   hahahahaha
   Hoeveel mensen denk je hebben dit programma gezien van DW?
   Ik heb ‘maar’ 75 tv-zenders op mijn TV…..
   En hoeveel daarvan overwegen om naar Thailand te komen op vakantie?

   Hoveel Thais gaan nog steeds naar Japan op vakantie? Ooit gehoord van radio-actieve vis ?Maaktmen zich daar zorgen over? In het geheel niet totdat men zelf ziek wordt.

 2. Jacques zegt op

  Ik las wel dat de autoriteiten meer rekening gaan houden met het milieu. Bijvoorbeeld bij die bezichtigingsmogelijkheid van die grot waar die jongens (dat voetbalteam) 2 weken vastzat en gered werd daar wordt wel aan quotering van toeristen gedaan, mede om dit soort problemen te voorkomen. Ook zijn er bij bepaalde eilanden gebieden waar de autoriteiten bezig zijn met herstel en aanwas van koralen om die later weer te kunnen uitzetten. Of dit gaat lukken zullen we moeten afwachten, voorlopig blijft het nog bij de plastic rotzooi waarop geïnvesteerd moet worden.

 3. L. Burger zegt op

  Ik zit te denken aan een nationaalpark syteem. Thai 20 baht, falang 200 baht.
  Oftewel thai stookt de plastic thuis op met het huisvuil en falang 1000 baht extra tax per 30 dagen verblijf.

  Goed idee?

 4. johannes h zegt op

  Het zijn wel meestal deze LUXE mensen die zich beklagen over de slechte opruim- mentaliteit van de Thaise overheidsdiensten. U moet maar eens gaan kijken als de zwerm toeristen net geweest is…………

  Sawasdee-Kr
  khun J

  • ruud zegt op

   Als ik hier over de wegen rij in een gebied waar geen toerisme is, kan ik een zwerm toeristen de schuld niet geven van al dat rondzwervende afval langs de weg.

   Een schoon land begint trouwens bij een overheid, die zorgt voor een goed werkende organisatie voor het verwerken van afval.
   Als je je afval nergens kwijt kunt, eindigt het altijd aan de kant van de weg, of op een braakliggend stuk grond van een ander.

 5. Siamees zegt op

  Op de toeristische hotspots is het inderdaad vies en goor.
  Ben is in Pattaya gaan zwemmen, nooit meer van mijn leven,ik heb nog nooit zo een vieze smerige zee gezien.
  Wat een vuilnisbak was me dat zeg.

 6. fred zegt op

  Ik heb de spijtige indruk dat men het in Thailand helemaal niet nauw neemt met het milieu of de natuur. Zelfs in de natuurparken hangt de rotzooi in de struiken en bomen.
  Neem nu even Bangkok .Heeft de trieste eer van zowat de meest ongezonde en vervuilde stad ter wereld te zijn. Geen enkele maar dan ook geen enkele maatregel wordt er genomen om die toestand wat te keren of het moet weer wat symbolisch water spuiten zijn
  Zelfs steden in India en China proberen met maatregelen de toestand te keren maar niet in Thailand.Het moet zowat één van de landen zijn met de grootste plastiekvervuiling …..ook hier niks van maatregel of het moet al eens zo een symbolisch plastiek vrij dagje zijn bij Tesco. De dag erna geeft men weer een plastiek zakje om je pakje sigaretten in te steken.

  In Thailand telt alleen geld en al de rest is bijzaak

 7. chang Moi zegt op

  Het is te kort door de bocht om de touristen de schuld te geven van de rommel op de stranden in Thailand.
  Natuurlijk vervuilen mensen waar ze zijn dat is een gegeven maar de Thaise mentalliteit tenaanzen van het milieu is niet al te best en de Thaise overheid heeft ook geen milieubeleid. Dus laten ze eerst daar eens mee beginnen alvorens de tourist de schuld te geven. Een eenzijdig filmpje

 8. mr.Bojangles zegt op

  Als de 7-11 nou eens begint met na te denken over al hun mini plastic verpakkingen, dan hebben we de grootste bron van plastic vervuiling al te pakken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website