Do’s & Don’ts when visiting Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
19 juli 2019

Er zijn al vaker postings verschenen over zaken in Thailand, waar je rekening mee moet houden. Denk maar eens hoe men zich moet kleden en gedragen bij en in een tempel. Nu heeft de toeristenpolitie ook gemeend een activiteit te moeten tonen.

Zij gebruikt een nieuw medium om de toeristen van een aantal regels op de hoogte te stellen. Daarvoor gebruikt zij onder andere nieuwsbladen zoals Pattaya People: Tourism for all safety for all, www.thailandtouristpolice.com

Opmerkelijk is dat dit in de Engelse taal gesteld is tussen de andere krantenartikelen. Daarbij gaan zij voorbij aan de Chinezen en Russen, die zoals de meeste toeristen geen krant zullen kopen.

Een paar merkwaardige boodschappen staan in de advertentie vermeld. Spugen is niet toegestaan. Veel oude Thai, die betelnoten kauwden, spuugden dat indertijd overal uit. Vies en moeilijk te verwijderen vlekken, sommige groepen Chinezen staan ook bekend om hun spuuggedrag. Maar of zij nu onder de indruk zijn van wat de toeristen politie via een advertentie in het Engels mededeelt? “Niet schreeuwen” valt te lezen! Er zijn wel andere bronnen van lawaai te bedenken! Disco’s die tot in de kleine uurtjes doordreunen om even later ‘s morgens vroeg opgevolgd te worden door de tempels met hun geluidsinstallaties. Alleen de toerist moet kennelijk stil zijn.

In een uitgebreidere andere advertentie staat dat je niet al te “affectionate” over straat moet gaan, ga niet liften. De opmerkelijkste mededeling was wel dat zonnebaden zonder kleding niet toegestaan was, omdat niemand daarover een opmerking zou kunnen maken! Zorg dat je niet dronken wordt, zodat je niet het slachtoffer wordt van een criminele daad. Er staat dus niet vermeld dat dronken rondrijden in je eigen auto feitelijk ook een criminele daad is!

Ik wacht met spanning de nieuwe “Do’s & Don’ts van de Toeristen Politie af!

Bron: Pattaya People

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Do’s & Don’ts when visiting Thailand”

 1. Daniël M. zegt op

  Zeer grappig om te lezen.

  Er zijn regels en er zijn daden.

  Voor wie zijn de regels en wie zijn de daders?

 2. Joop zegt op

  Vergelijk het eens met de opvoedkundige regels van de politie in Rome. Kennelijk is het nodig om de toerist enig elementair fatsoen bij te brengen en waarschijnlijk heeft men door dat zoiets zinloos is bij de Russen en Chinezen.

  • Sir Charles zegt op

   Russen daarentegen wel maar zie nooit Chinezen stomdronken luidruchtig zwalkend over straat in Thailand.
   Overigens waar het woord ‘Russen’ staat kan ook ‘Nederlanders’ gelezen worden…

 3. Wilhelmus zegt op

  Joop zou het kunnen dat de Russen en Chinezen zich beter gedragen dan de gemiddelde westerlingen ??

 4. Tino Kuis zegt op

  Ingewikkeld allemaal. Gewoon een groot bord met

  DON’T DO IT!

 5. johank zegt op

  Eigenlijk moet nog onderaan staan met grote letters, BUT WE LIKE YOUR MONEY!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website