De Thaise politie in de provincie Loei ontdekte deze week, dat een “dronken dode persoon” die steeds 50 keer per dag belde, in feite een 51-jarige moeder was die afgestudeerd was aan de universiteit. Zij werd tot wanhoop gebracht door de bureaucratische regels in haar land.

De 51-jarige mevrouw Waruni legde de politie in Loei uit, toen ze haar 50 telefoontjes per dag kwamen onderzoeken, dat ze nog steeds haar “ongeldige” telefoonnummer van een “overledene” van 15 jaar geleden gebruikte.

Het is een van die verhalen die alleen in Thailand kunnen gebeuren en gelukkig, het is niet een verhaal van een gruwelijke moord of misgelopen liefde, maar op een indirecte manier betrokken raken met een vroegere gebeurtenis.

De 191 politiebureaus in de hele provincie bereikten de grens van hun geduld toen een vrouw die dronken klonk, bleef bellen met het noodnummer 191. Toen agenten de oproepen onderzochten, ontdekten ze dat de telefoontjes kwamen van een smartphone, met een nummer die al 15 jaar niet meer bestond! De politie besloot dat de enige optie was, om de overlast te stoppen, een locatie peiling te houden en zo de gebruiker te lokaliseren en de telefoon in beslag te nemen.

Eindelijk, na zoveel tijd, kwam de politie om naar haar verhaal te luisteren. Het leek er namelijk op dat mevrouw Waruni 15 jaar geleden door de Thaise autoriteiten was doodverklaard. Haar poging om haar naam bij de burgerlijke stand te corrigeren, volgde op een incident in Chonburi in 2005. In een nieuwsrapport kwam naar voren dat een vrouw, die haar naam droeg 11 keer met een mes was gestoken en was gestorven.

Per vergissing werden haar persoonsgegevens gewist, waardoor zij zonder identificatiepapieren geen enkele toegang meer had tot allerlei instanties zoals banken, ziekenhuizen en verzekeringen.

Zelfs de politieagenten waren onder de indruk van dit verhaal en werd eindelijk na 15 jaar actie ondernomen!

Bron: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website