Demonstraties bij het Democratie Monument in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
20 augustus 2020

Anant Kasetsinsombut / Shutterstock.com

Deze maand waren er meerdere demonstraties van voornamelijk studenten, bij het Democratie Monument in Bangkok. De grootste bijeenkomst was op 16 augustus.

Demonstranten die meer democratie willen in Thailand, hebben drie belangrijke eisen voor politieke en institutionele veranderingen. Wordt hier door de regering niet niet op ingegaan dan wordt de volgende maand opnieuw geprotesteerd. Volgens een verklaring zijn de eisen:

 • Een einde maken van individuele intimidatie van critici op de regering
 • Een begin van het opstellen van een nieuwe grondwet
 • De ontbinding van het Huis van Afgevaardigden

De demonstratie bij het Democratie Monument in Bangkok wordt beschouwd als het grootste anti-regeringsprotest sinds een militaire staatsgreep in 2014 en tegen het bestuur van premier Prayut. De opkomst aantallen werd verschillend ingeschat. De organisatoren spreken over een aantal tussen de 20.000 – 30.000 demonstranten, volgens de politie ging het om ongeveer 12.000 personen.

Om de orde te handhaven, zijn ongeveer zeshonderd politie-agenten van vier verschillende politie-eenheden van de gemeentepolitie ingezet. De demonstratie vond plaats van 15:00 uur tot middernacht en bleef naar verluidt vreedzaam zonder ingrijpen.

Rond middernacht trokken de demonstranten met inbegrip van hun protestleiders op naar het Samranrat politiebureau. Aan het einde van de rally werd Anon Nampa, een van de leiders vrijgelaten. Ook Pharit Chiwarak is vrijgelaten.

Hoewel de politie niet hard heeft opgetreden, moet de protestleiders op hun tellen passen. Individueel verdwijnen er soms personen, die het oneens zijn met het politieke “beleid”!

Bron: Pattaya News 

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Demonstraties bij het Democratie Monument in Bangkok”

 1. Soi zegt op

  Nederlandse media hebben ondertussen aandacht besteed aan de demonstraties en de eisen van de studenten. Die eisen zijn terecht. Ondanks dat Prayuth c.s. in mei 2014 al Thailand opscheepte met een militair bewind, en in weerwil van zijn belofte Thailand volgens een “roadmap to democracy” te normaliseren, is Thailand meer en meer aan het afglijden naar een dictatuur. De greep van de tiende opvolger is immer strak, terwijl meer afwezig dan in het land, leger en politie handelen naar eigen goeddunken, Thailand kent nog steeds niet een rechtsstaat.

 2. Tino Kuis zegt op

  Laat ik een paar borden en spandoeken noemen die de leerlingen en studenten meedroegen.

  The first dictatorship is school

  If we tolerate this what will we tell our children?

  Germany is not Thailand!

  We willen gaan hervormingen maar een revolutie!

  Ondertussen zijn er weer negen actievoerders gearresteerd met als aanklacht ‘opruiing’, waar 7 jaar gevangenisstraf op staat. Ook twee leden van der groep ‘Rap against Dictatorship’ zijn opgepakt. Een zin uit hun lied ‘Prathet koe mie, Mijn Land…’: ‘”The country where the government is untouchable, where the the police use laws to threaten the people.”

  Deze rapper bv:
  ‘Hockhacker’ Dechathorn Bamrungmueang was arrested while he was driving his wife to work. Their young child was also present.

  Hockhacker is just a musician, who performed at the protests. Many musicians performed at PDRC protests. Any of them arrested?

  • Tino Kuis zegt op

   En hier staat het lied van die opgepakte rappers. Met een vertaling van Rob V:

   https://www.thailandblog.nl/achtergrond/dit-is-mijn-land/

  • Tino Kuis zegt op

   Gelijk worden ook wat andere ‘raddraaiers’ opgepakt. Uit de Bangkok Post:

   Apart from Mr Arnon, the other three people held on Wednesday night were Suwanna Tanlek, 48, a labour activist who has campaigned for workers’ rights; Baramee Chairat, 53, secretary-general of the Assembly of the Poor; and activist Korakot Saenyenphan, 27. They were arrested separately in Bangkok on Wednesday night on charges of inciting public unrest and other offences related to the July 18 Free Youth rally.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website