Redactionele bronvermelding: Sirozy / Shutterstock.com

Het Centraal Stembureau heeft de uitslag bekend gemaakt van de stemming door Nederlanders het buitenland, waaronder Thailand. Er hadden zich 37.455 geregistreerd en 26.259 zijn gaan stemmen. Dat is een keurige 70 procent. 

Let wel: dit is wereldwijd! De gegevens van alleen Thailand hoop ik binnenkort te krijgen, die worden voor mij opgevraagd.

De resultaten in procenten:

 • GroenLinks 18,48
 • D’66 16,30
 • VVD 14,27
 • JA21 9,03
 • PvdA 8,38
 • Volt 7,58
 • Partij vd Dieren 7,23
 • FvD 6,96
 • CDA 3,79
 • SP 3,64

Overige partijen: SGP, 50Plus en Lijst Fiole haalden tussen 0 en 2 procent. Voor de goede orde: BBB, CU en PVV deden hier niet mee.

Samengevat door Erik Kuijpers. Link  https://www.denhaag.nl/nl/bestuur-en-organisatie/verkiezingen/kiezers-buiten-nederland/definitieve-uitslag-verkiezing-kiescollege-niet-ingezetenen-1.htm?

6 reacties op “Definitieve uitslag ‘Senaatsverkiezingen’ door Nederlanders in het buitenland”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Helaas, er zijn geen gegevens per land beschikbaar.

  • Rob V. zegt op

   Jammer, was wel benieuwd of Thailand nog steeds een rechts conservatiever is zoals bij eerdere TK verkiezingen en relatief veel stemmen voor de PVV. Al deden PVV en BBB bij deze PS verkiezingen niet mee in het buitenland dus zou natuurlijk niet 1 op 1 te zijn vergelijken met eerdere TK verkiezingen.

 2. Eli zegt op

  Als je Groen Links en de PvdA samenvoegt, zoals zijzelf doen voor de 1ste Kamer, hebben die fors gewonnen. (26,86 %).
  Er staat me bij dat in Thailand ruim 300 stemmen zijn uitgebracht. (Las ik ergens.).

 3. Harm zegt op

  Ik vind het onbegrijpelijk dat er nog zoveel mensen stemmen op de coalitiepartijen. Ziet men niet hoe erg de toestand van Nederland en de EU is??!! Het huidige kabinet lost niks op en maakt de boel nog veel instabieler dan het al was. Er is een grote kans dat het Oosten grote stappen gaat maken en daar is het narratief van het Westen heel duidelijk niet voor deze werelddelen. Ik sta echt versteld!!

  • Soi zegt op

   Ik heb ook meegedaan en gestemd op 50Plus. Waarom? Omdat het provinciale verkiezingen waren, dus getrapt die voor de Eerste Kamer, en ik wilde Martin van Rooijen een schouderklop omdat hij als enige in Nederland zich bezighoudt met themata voor ons gepensioneerden.
   Nu BBB een terechte opmars maakt laat zien dat het mooi geweest met de coalitiepartijen. Rutte houdt ons voor het lapje, Kaag blijkt toch niet een ander mens, Hoekstra een harlekijn, de vierde is onzichtbaar. Maar gaat de oppositie het dan beter doen? Neen, natuurlijk niet. Dat is in de geschiedenis nog nooit het geval geweest.
   Trouwens: als je met het Oosten China bedoeld moet je maar eens horen hoe dom het Westen bezig is: https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1644791607051317249?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

  • Erik Kuijpers zegt op

   Harm, de kiezer heeft altijd gelijk! En deze verkiezingen gingen over Provinciale Staten en daar liggen heel andere belangen dan nationaal. In bijna alle provincies zitten BBB en VVD straks samen te besturen…

   Trouwens, als je dan toch nationaal wil denken, probeer met deze uitslag eens een werkbare coalitie te maken zonder de grootste coalitiepartij van vandaag? Dat gaat je nimmer lukken zonder een combinatie waarin BBB en GL/PvdA samen zitten. En juist dat zie ik nog niet gebeuren…. Nee, wat mij betreft zit Rutte-4 de rit uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website