De vismarkt in Naklua

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Thailand tips
Tags: , ,
16 november 2021

Het is altijd interessant om in een vissersplaats de plaatselijke vismarkt te bezoeken. In dit geval de vismarkt in Naklua, Pattaya. Het is een zeer kleurrijk aanbod en men wordt steeds weer verrast door de grote verscheidenheid aan vissoorten en schaaldieren.

De zwarte krab wordt bijvoorbeeld in de papaja verwerkt. Vooral in de vroege ochtend is het een drukte van belang omdat de restauranthouders dan gegarandeerd zijn van de versheid en een ruimer aanbod van diverse soorten. Soms is het grappig nog levende inktvissen aan te treffen. Sommige mensen vinden dit griezelig, anderen vinden het leuk om er even tegen aan te tikken en dan de reactie te zien.

Behalve het kopen van de uitgebreide “zee fruit” is het eveneens mogelijk bij de diverse stalletjes vers klaargemaakt eten te kopen. En dat daar best belangstelling voor bestaat, bewijst soms het aantal wachtenden bij een stalletje. Vaak een teken dat het voedsel daar lekker is en niet duur.

Zou men besluiten na het verlaten van de markt nog iets te ondernemen dan zou men naar zee kunnen lopen om het mooi aangelegde Lan-Pho-Park te bezoeken. Men heeft een prachtig uitzicht en in de verte ligt Laem Chabang. Voor de liefhebbers zijn er een paar trimtoestellen. Zou men terugwandelen naar de markt en vervolgens doorlopen naar de Naklua Road dan kan men linksaf aanhouden en het oude Naklua bekijken. In het begin Chinese goudwinkels en verderop kleine neringdoenden. Interessant zijn nog de vaak houten huizen.

Bij de brug aangekomen bestaat de mogelijkheid om rechtsaf lopend door de oude klongs te dwalen en bij een origineel Thais restaurantje te gaan zitten. Ook dat is Pattaya! In de avond gaat men rechtdoor en dan blijkt er een goed en groot visrestaurant te bestaan met soms life muziek aan zee. In een aantal gevallen is reserveren aan te bevelen.

Naklua is pas sinds 1976 een onderdeel van de stad Pattaya geworden in het district Bang Lamung van de provincie Chonburi. Het was vroeger een stil vissersdorp, maar is in de ontwikkeling van Pattaya meegesleept. De Naklua Road heeft ook een metamorfose ondergaan. Vanaf de Dolfijn rotonde zijn op de Naklua Road met name aan de rechterzijde bijna alle barretjes verdwenen en vervangen door modern aandoende zaken zoals kledingzaken, restaurants en massagesalons. Grotere hotels, vaak met Russen en dure condogebouwen zijn aan de kust gebouwd. En dat in een periode van nog geen 10 jaar!

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

6 reacties op “De vismarkt in Naklua”

 1. Jacques zegt op

  U heeft gelijk dat dit stukje Pattaya zo zijn bekoring heeft. Naast het hoofdpostkantoor dat gevestigd is aan een van de drukkere verbindingswegen tussen de Sukhumvit road en de Naklua road is daar ook een grote markt met een drukte van jewelste. Als je de Naklua road helemaal afrijdt dan kom je voorbij dat restaurant aan zee waar u het over heeft, bij een van de grotere restaurants namelijk van Mom Arroi. Dit restaurant keten vindt je op vele plekken in Thailand en kenmerkt zich door de driehoek reclamezuil. Heerlijk eten maar wel aan de prijs. Ook de vismarkt is goed aan de prijs, want is afgestemd op toeristen die daar overdag in redelijk grote getalen aanwezig zijn. Thans minder want is rustige tijd en minder toeristen maar die omgeving is pittoresk en zeker in de avond, dan lijkt alles mooier in Thailand. Mijn vrouw en ik halen iedere morgen bij een krabboer levende krab voor onze krab en mosselstal. Tevens is er een bekende Chinese tempel bij de grote markt en krioelt het er in de morgen van de monniken. Laatste detail en zeker niet weg te denken zijn de vele ouderen die daar wonen en vertoeven. Meestal zijn die mensen weggestopt in de woningen, maar hier zijn ze nog actief en dat is goed om te zien.

 2. Ben Janssens zegt op

  Wij gaan er in ieder geval altijd wel 2 keer eten bij deze vismarkt als we in Pattaya Noord (Naklua) verblijven. Heerlijk. Zelf je vis/garnalen uitzoeken en laten BBQ-en en dan in het parkje aan zee zitten eten op het gras.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Ben,

   Dat noem ik nou puur genieten zoals jullie dat doen. Heerlijk toch!

   Groet,
   Lodewijk l.

 3. Peter zegt op

  Ik vind Naklua steeds leuk en verblijf daar ook bij mijn vriendin als ik naar pattaya ga !
  Je hebt natuurlijk de houten tempel , wat het bekendste is van naklua maar in soi 18 op het einde ook een goed restaurant met seafood buffet , net voor de stoplichten aan soi pothisan de ban thai massage shop waar ze voor mij de beste thai massage van pattaya geven , in soi 12/8 het beste shopje voor gezichtsmassage en reiniging ( fa-pha facemassage) , de naklua vismarkt inderdaad waar het super gezellig eten is bij zonsondergang in het parkje erachter , en ook wel enkele tophotels aan de zee zoals de pullman bvb.

 4. Jan Scheys zegt op

  Ik ben niet zo bekend in Pattaya dus mijn vraag: hoe kan ik daar geraken op die vismarkt vanuit het centrum Lek Hotel?

  • Peter zegt op

   heel makkelijk ;

   de taxibus richting rondpunt van de dolfijn , 10 baht , heb je pech draait hij aan de dolfijn terug naar de beach road . dan stap je uit en neem je nieuwe taxibus op naklua road ( alweer 10 baht) , daar is het gewoon 4 km rechtdoor , markt ligt aan uw linkerkant ….. Heb je geluk dan rijdt de taxibus van lek hotel rechtstreeks naar naklua en moet je niet overstappen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website