Het aantal westerse daklozen in Thailand neemt toe. De Thaise overheid is niet ingesteld op dit sociale probleem, waarschuwen hulporganisaties in Thailand, schrijft Bangkok Post.

“We zien veel dakloze buitenlanders die gescheiden zijn van hun Thaise echtgenotes en geen geld meer hebben”, laat Natee Saravari, secretaris-generaal van de Issarachon Foundation, weten.

Buitenlanders mogen wel condo’s bezitten, maar huizen en andere eigendommen zijn meestal geregistreerd op naam van echtgenote of vriendin, wat betekent dat ze geen rechten hebben en het huis uit kunnen worden gezet.

Een Thaise liefdadigheidsinstelling, die al 10 jaar voornamelijk dakloze Thaise mensen in Chiang Mai, Chon Buri en Phuket helpt, is zich onlangs ook gaan bekommeren om dakloze buitenlanders.

“In Pattaya zien we ze afval sorteren aan de voorkant van McDonald’s zodat ze iets te eten kunnen kopen. En aan de uitgang van het restaurant bedelen ze om geld”, zegt Natee. Hij schat dat er ruim 200 dakloze buitenlanders in Thailand leven. Er zijn ongeveer 30.000 Thai dakloos. “Maar liefst 40 procent van de Thaise daklozen lijdt aan een psychische aandoening, echter de meeste buitenlandse daklozen zijn alcoholisten.”

De stichting heeft er bij het ministerie van Buitenlandse Zaken op aangedrongen dit groeiende probleem aan te pakken. Het voorstel is om buitenlandse ambassades te waarschuwen en deze te vragen zich te bekommeren om hun onderdanen. Veel westerse daklozen leven in Thailand zonder een paspoort of een verlopen paspoort.

In Thailand vestigen zich steeds meer westerse gepensioneerden. Deze groep is de afgelopen jaren hard gegroeid en dat brengt specifieke problemen met zich mee.

“Veel wetgeving in Thailand die zich op buitenlanders richt, is verouderd en moet daarom worden herzien”, zegt Buaphan Promphakping, universitair hoofddocent sociale studies aan Khon Kaen University. “Onder de huidige wetgeving, worden de rechten van buitenlanders niet goed beschermd”, meent hij. Buaphan heeft onderzoek gedaan naar het groeiend aantal buitenlanders die trouwen met Thaise vrouwen uit het Noordoosten van Thailand en het toenemende aantal westerse pensionado’s.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

37 reacties op “‘Steeds meer dakloze westerse buitenlanders in Thailand’”

 1. Farang tingtong zegt op

  200 dakloze buitenlanders in heel Thailand vind ik nog niet zo veel, maar elke (buitenlandse) DAKLOZE is er wel 1 te veel.
  Ik vind inderdaad dat de buitenlandse ambassades hierbij moeten helpen, wat of dan ook de reden mag zijn dat iemand dakloos is geworden of aan de drank is, ik zou het schandalig vinden als men zich niet bekommerd om hun onderdanen.

  • Khun Peter zegt op

   Grappig, iedereen is altijd zo sociaal bewogen, maar wijst gelijk naar een ander als het op daden aankomt. Ik vind het dan ook geen taak voor de ambassade. Het zijn daar geen sociaal werkers. Daar komt bij dat het dan van Nederlands belastinggeld moet worden betaald. Misschien dat de expats in Thailand de handen uit de mouwen moeten steken om hun ‘verloren’ landgenoten te helpen?

   • Farang tingtong zegt op

    Neem aan dat deze mensen ooit ook eens belasting hebben betaald en misschien wel hun hele leven zich krom hebben gewerkt, ik zou er geen moeite mee hebben als hier belasting geld voor word gebruikt, liever dan dat het naar Brussel verdwijnt en het maakt niet uit wie er hen helpt ambassade/sociaal werkers of expats, het gaat hier om mensen die laat je niet verrotten.

    • Khun Peter zegt op

     Mee eens dat je mensen niet moet laten verrotten. Maar wat doe je er dan zelf aan? Of laat je het graag aan een ander over? Ieder voor zich en God voor ons allen?

   • Dick zegt op

    helemaal met Khun Peter eens. Waarom moet de belastingbetaler hiervoor opdraaien. Meestal zijn die daklozen zelf schuldig aan hun situatie (die van mij is anders en er maar geld in pompen) en daar hoeft dus geen belastinggeld aan besteed te worden. Ik heb ze gezien in Pattaya en men deed niets, helemaal niets, om een einde te maken aan hun situatie. Oplossing: familie inschakelen en terug naar NL

 2. GerrieQ8 zegt op

  Ik heb 1 keer een Farang in een golfkartonnen doos op Sukumvit zien slapen. Zo zwart en vuil als een Moriaan. Vond het moeilijk om hem te benaderen, want hij was waarschijnlijk dronken gezien zijn fles die naast hem lag. Moet ik hem wakker maken en naar zijn nationaliteit vragen? Krijg je waarschijnlijk een klap voor je kanis. Je zou de oorzaak moeten weten alvorens iemand te helpen. Wat als het eigen schuld, dikke bult is? Ik ben erg sociaal, maar dan toch even niet.

 3. Farang tingtong zegt op

  Ik wil hier best mijn steentje aan bijdragen geen probleem,dat doe ik dan al als zoals jij zegt ook mijn belastinggeld hiervoor word gebruikt, alleen met geld geven kom je er niet. Als iemand in een ander land dakloos is geworden geen paspoort meer heeft en aan de drank is word het voor een gewone boerenl.. als ik wel heel moeilijk om zo iemand helpen, ik denk dat dit iets voor de politiek is,overal word altijd geld aan weg gegeven dus waarom niet dat handje vol ontspoorde landgenoten helpen.

 4. Bebe zegt op

  De vraag is ook willen die mensen wel geholpen of gevonden worden?Dit onderwerp is al veel besproken op verschillende blogs en Thailandfora en in sommige gevallen bleken sommige van die zwervers zelfs nog uitkeringen te ontvangen uit hen land van herkomst.
  Ik herinner mij een verhaal op de blog van andrew drummond over een brit die vastgeketend lag in zijn oude lompen en eigen uitwerpselen in een cel in pattaya.De man was blijkbaar shizofreen en was gestopt met zijn medicarie te nemen.Een paar Britten zijn die man te hulp geshoten en wat bleek die man was blijkbaar van heel goede komaf en zat goed in het geld en woont nu terug in England en verkeert terug in goede gezondheid.
  Ik ben van mening indien men zijn bruggen opblaast in land van herkomst om daar een nieuw leven te beginnen en alles loopt fout dan is men verantwoordelijk voor zijn eigen daden en niet de ambassade en niet de belastingbetaler.
  Met een beetje gezond verstand en de nodige planning kunnen dit soort situaties vermeden worden denk ik.Ik nog andere van mijn landgenoten zijn niet verantwoordelijk voor mensen die zich als overjaarse tieners gaan gedragen in het buitenland.

  • Farang tingtong zegt op

   Wat een vooroordelen, je weet pas of iemand geholpen wilt worden als je niet eerst probeert.
   Je zal maar net die ene persoon van de tweehonderd daklozen zijn en er absoluut niets aan kan doen, ik bedoel de situatie waarin hij verkeerd.
   Want de oorzaak is niet bekend, het zou ons misschien ook wel kunnen overkomen dat weet je nooit.
   Je schrijft het zelf het voorbeeld van de Brit, shizofreen en was gestopt met zijn medicarie te nemen, was dit een overjaarse tiener? nee dit was een ziek iemand!
   Nee om deze mensen nu gelijk het etiketje van overjaarse tieners op te spelden gaat mij echt te ver, klopt men blaast bruggen op in land van herkomst en zijn hier verantwoordelijk voor, deze mensen hebben misschien hun dromen verkeerd ingeschat, maar dat is nog geen reden om hen niet te helpen weer de opgeblazen bruggen op te bouwen, en hun leven weer op de rails te zetten.
   En als dit ten koste gaat van ons belasting geld dan moet dat dan maar, wat is geld als het om mensen gaat, als het belastinggeld het grootste probleem is, dan zou je wanneer deze persoon zijn leven weer op de rails heeft dan zou je hem de gemaakte kosten terug kunnen laten betalen door middel van bv. een betalingsregeling.

 5. Arie & Maria Meulstee zegt op

  Die daklozen kunnen toch naar hun ambassade gaan met vraag om hulp! Dat ze geholpen moeten worden staat buiten kijf. Het zou iedereen kunnen gebeuren in zo’n situatie terecht te komen, al denk je van niet. Het leven leeft!!

 6. Roel zegt op

  Het is natuurlijk absoluut niet mooi om dakloos te zijn hier, in welke vorm dan ook en ook de oorzaak hiervan is niet aan de orde. Buitenlandse daklozen horen hier niet thuis.
  De Thaise overheid moet deze mensen gewoon van straat halen en enkele reis terug naar land van herkomst. Daar worden ze dan wel weer opgevangen en evt.familie opgespoord.

  Wie moet dat nu gaan betalen, wij betalen allemaal voor onze jaar visa, dus vanuit die pot geld kunnen dan de daklozen teruggestuurd worden, of als het moet wil ik nog wel 500 bath p/j meer betalen voor visa zodat dit probleem opgelost wordt.

  Het is ook beter voor de buitenlanders die hier wel goed kunnen wonen.Als er teveel daklozen komen zullen wij daar vroeg of laat door de Thaise overheid mee worden geconfronteerd.

 7. Johan zegt op

  Uhm vreemd woon zelf in Nederland waar we een qua aantallen (veel) groter probleem hebben met daklozen van divers pluimage. Hier worden diverse maatregelen genomen, welke worden betaald van ‘ons’ belastinggeld en waar de diverse vader-/moederlanden van die personen ook geen cent aan meebetalen. Nou zijn er in Thailand ook (Nederlandse) daklozen en moeten we die ook van ons belastinggeld gaan helpen. Ik denk dat dan de beste ruil is dat wij de dakloze ‘mede’ Nederlanders in het buitenland gaan helpen en dat alle andere landen hun ‘onderdanen’ die in Nederland van ons belastinggeld geholpen worden gaan helpen. Wordt ons begrotingstekort ook gelijk weer wat kleiner…

 8. Ton Reijnders zegt op

  Het grote probleem is dat de Thaise wet geen grond en huizen op naam van de falang
  toestaat.
  Dus laat de falang het op naam van zijn lady zetten.
  Als de relatie op de klippen loopt zijn de rechten van de falang nihiel.
  Op die manier ontstaan de problemen, sociaal aan de grond geen huis meer, weinig geld en raken ze aan de drank.
  Thailand moet zijn wet aanpassen en 90 procent van de problemen ontstaan niet meer

  • Bebe zegt op

   Dit fenomeen is al lang gekend ,daarom mijn opmerking over de nodige planning en discipline bij verhuis naar een land als Thailand.Prepare for failure is preparing to fail.

   Waarom moet ik en andere mensen financieel inspringen voor jongens die hun geld in een zaak willen steken waar ze geen meerderheidsaandeel in hebben en dit dan overlaten aan een vrouw of vriendin die tot haar 10 of 12 jaar naar school is geweest en die geen iota kent van alles wat betreft het runnen van een zaak.

   Waarom moet ik medelijden hebben met jongens die een huis of villa kopen op naam van de vriendin of vrouw en daarna op straat staan.

   Deze personen weten of wisten volgens mij heel goed dat alle kaarten die op tafel lagen bij het aangaan van dit soort transacties in hun nadeel waren.

   Ik breek daar mijn hoofd niet meer over waarom zogenaamd volwassen westerse mannen die soms veel ouder zijn dan mij nog in dit soort verhaaltjes trappen.

   • Farang tingtong zegt op

    Moderator: u bent aan het chatten.

  • KhunRudolf zegt op

   Beste Ton, je draait het om, en je legt de oorzaak van geschetste problemen bij de Thaise overheid. Zo zit de vork niet aan de steel, helaas voor jou. De grondoorzaak van thuis- en/of dakloosheid is veelal drank. Dientengevolge wordt er niet meer adekwaat gereageerd op andere problemen, dan wel de problemen worden verergerd. Hek van de dam, etc. De farang in Thailand weet van de hoed en de rand als hij met zijn Thailady aan boord gaat. Niet achteraf mopperen. Zorgen dat je je zaakjes goed op orde hebt, niet alleen je lijflijk zaakje.

  • ruud zegt op

   Als de falang uit zijn huis wordt gezet, heeft hij zijn huiswek niet goed gedaan voor hij naar Thailand emigreerde.
   Je kunt je verblijfsrecht in de woning en op de grond vast laten leggen.
   Dan kan niemand je er uit zetten.

   • bebe zegt op

    Inderdaad dit is mogelijk Ruud.
    Maar stel u eens voor dat een buitenlander een huis heeft op haar naam in haar dorp ergens in isaan waar ook haar hele familie woont ,die mensen kunnen die buitenlander daar dan ook onder “zachte” dwang buiten krijgen en zelfs al betwist men dit voor de rechtbank in Thailand zou die persoon daar dan nog willen wonen in dat dorp waar dan misschien een heel vijandige attitude tegenover de westerling heerst.

    • ruud zegt op

     Je hoeft niets te betwisten voor de rechtbank, het wordt vastgelegd bij het landoffice.
     Voor zover ik over de uitzetteing van de buitenlander heb gehoord, spreken de Thai er alleen maar schande van.
     En ja, het ligt natuurlijk altijd moeilijk met familie,vrouw en eventueel kinderen.
     Ga je bijvoorbeeld de kinderen het huis uitzetten?
     Ik heb het echter over het wettelijk deel.

  • Roel zegt op

   Geen grond te kunnen kopen door buitenlanders in Thailand is aan wetgeving gebonden.
   Dat houd nog niet in dat er niets gekocht kan worden.Zijn vele manieren. Als de mensen berooid op straat komen te staan is dat wel hun eigen schuld.Liefde maakt blind voor sommigen en dat is juist waar je voor moet waken.
   Als die Thaise dame dan echt een huis wil op haar naam, geef haar dan ook gelijk een hypotheek erbij, hoger dan het aankoop bedrag. In de hypotheekakte kan je bepaalde voorwaarden stellen. Hypotheekakte wel laten registreren bij landoffice.
   Dus als mensen dakloos worden, berooid zijn van hun verdiende centjes is het ook aan die persoon zelf te wijten.

 9. J.Vlaanderen zegt op

  Ik ken een aantal mensen die niets hebben en leven van goedgevigheid van andere ,ik zou zeggen mensen die hier niets meer hebben ,geef ze een ticket en stuur ze terug naar Nederland,daar is een betere opvang voor ze.
  Ik vindt het persoonlijk een schande voor de overige buitenlanders om te zien dat er mensen uit de afvalbak moeten eten,laat staan buitenlanders.

  • ruud zegt op

   Moderator: reageer niet uitsluiten op elkaar, maar op het artikel.

 10. oewan zegt op

  Het probleem is heel makkelijk op te lossen.
  Oppakken van straat,naar het IDC (immigratie detentie centre) brengen in Bangkok.
  Contact leggen met ambassades en daar is de kous voor Thailand mee af.
  De daklozen zijn van straat. Ambassades weten waar hun onderdanen verblijven.
  Die kunnen hulp bieden(behalve van de Nederlandse ambassade die komen 1x per maand langs met 30 euro en wachten op hulp (geld) van familie uit Nederland) en ze terug sturen naar land van herkomst.
  Er wordt een probleem gemaakt wat geen probleem is.
  Als je als Nederlander problemen hebt(geen geld/ticket) stuurt de Nederlandse ambassade je door naar het IDC.
  En dan wachten ze af op verder ontwikkelingen.
  Behalve als je een schuldige drugdealer met de pers aan je zijde hebt,
  dan rennen ze harder voor je dan Bolt.
  Groetjes oewan

 11. Farang tingtong zegt op

  Het gaat hier niet om medelijden maar om medeleven!!
  Vooroordelen, stereotypes, in hokjes denken, daar zijn we altijd erg goed in Holland en ook op hier dit blog…..beoordeel je medemens zoals hij is, niet zoals jij hem ziet.
  Het gaat om het helpen van mensen afkomstig uit onze samenleving, wat of de reden dan wel niet mag zijn dat ze in deze omstandigheden verzeilt zijn geraakt, door schuld of niet.(eigen schuld dikke bult ??)
  Het gaat om een handje vol mensen en het eerste waar men dan mee komt is geld, om hoeveel geld zal het gaan? …En dan moeten wij ons druk maken om dat kleine beetje belastinggeld, waarmee we dakloos geworden landgenoten uit de shit proberen te helpen.

  Moderator: niet relevante tekst verwijderd.

 12. Tino Kuis zegt op

  Mensen in problemen moeten geholpen worden, ook al is het ‘hun eigen schuld’. Het is geen taak van de ambassade.
  Ik ben vrijwilliger bij Lanna Care Net (http://www.lannacarenet.org) in Chiang Mai die buitenlanders in problemen helpt. Ik doe de Nederlanders en de medische ‘gevallen’. Er is veel (verborgen) armoede en ellende onder buitenlanders in Thailand. Dat openbaart zich vaak als zij ziek worden want velen hebben geen ziekteonkostenverzekering. Velen zijn ook vervreemd van hun familie in Nederland. Ik heb hartverscheurende situaties meegemaakt waar elke keuze pijn doet.
  Het zou goed zijn als er een organisatie als Lanna Care Net ook in Pattaya-Bangkok-Hua Hin en in de Isaan zou bestaan. Weet iemand of dat al het geval is? Dat zou ik graag willen weten.

  • steef zegt op

   ik woon in ubon ratchatani en heb de indruk dat je van de tourist police die hier misschien wel over bezet zijn, de nodige hulp kunt verwachten, er zijn diverse vrijwilligers van verschillende nationaliteiten ook nederlanders.
   Er zijn hier natuurlijk relatief weinig expats, we hebben een over het algemeen alcoholvrije meeting op maandagochtend en ik denk dat als er sprake zou zijn van een zwervende buitenlander, dat zeker ter sprake zou komen.
   Wat vandaag niet voorkomt, kan morgen anders zijn, ook hier neemt het aantal buitenlanders snel toe. Een eventueel probleemgeval, die bereid is hulp te aanvaarden, hoeft hier mijns inziens niet te verpieteren en kan zelfs op financiele steun van de “rijkere” sociaal bewogen expats rekenen.

   Ken ook wel buitenlanders, die er misschien noodgedwongen of bewust voor kiezen geen ziektekostenverzekering te nemen, wat op termijn zou kunnen lijden tot een schrijnend geval.

  • KhunRudolf zegt op

   Beste Tino, ben het wel met je eens dat mensen in de problemen (eerst) geholpen moeten worden. Daarna kan gekeken worden wat de oorzaken en aanleidingen waren van en tot die problemen. (Alhoewel ik altijd de bevreemding heb hoe volwassen mensen met volwassen besluiten het zo ver hebben laten komen?) In die zin trek je lering uit de gebeurtenissen in plaats van de mensen erachter te veroordelen. Of hier in de Isan een dergelijk netwerk bestaat als bij jou in het Chiangmai’se is mij onbekend. Wellicht komen er meer reacties van/over lokale initiatieven. Wordt de omvang van het probleem/problemen wat duidelijker. Mvrgr. R.

  • ruud zegt op

   Moderator: reageer niet uitsluiten op elkaar, maar op het artikel.

 13. louise zegt op

  @,

  Er zullen best drankorgels onder de daklozen zijn, maar ik denk dat we schrikken als je het aantal hoort welke uit het eigen huis is geschopt.
  Dat is iets waar, naar mijn mening, de thaise regering iets aan moet veranderen.
  Huis en grond kan niet op farang’s naam.
  De reden hiervoor, zoals ik heb vernomen, is dat de thaise reegering het handelen door farangs in huis/grond tegen wil gaan.
  Waarom dan niet een bepaling opgenomen dat de farang het huis minimaal 5 8 – of voor mijn part 10 jaar in eigen bezit moet houden.
  Dan ontneem je al die “”ATM-slopers”” gelijk de munitie om over andermans rug rijk te worden.
  Je moet er toch niet aan denken dat het geld waar de persoon zich een bult voor heeft gewerkt, om dit in een zwaai van je afgepakt te zien.
  En staat zo’n dame er alsnog op om het op haar naam te krijgen.
  Een schop onder haar kont en heren, uw gevaar van dat moment is geweken.

  Louise

  • KhunRudolf zegt op

   Dat klinkt allemaal heel fraai jouw betoog, maar je weet zelf ook wel dat het geen hout snijdt. Als er al iemand zijn huis niet meer binnenkomt ligt dat niet aan de Thaise regering. Dat ligt aan het handelen van de Farang zelf en aan de manier waarop hij met zijn partner hun gezamenlijke relatie gestalte heeft gegeven. Gebeurtenissen die mensen overkomen in dit soort relaties gelieve je in de juiste context te plaatsen. Wat de farang ook maar overkomt je bereikt niets als je hem als slachtoffer blijft portretteren. De verantwoordelijkheid bij betrokkenen laten is mijn motto.

   En van drank is nog niemand beter geworden!

  • bebe zegt op

   @louise,
   Zoek eens de vertaalde versie op van het Thaise Nationale volkslied ,Dan zal u misschien begrijpen dat Thailand nooit zal toestaan dat buitenlanders grond kunnen bezitten in Thailand.
   Het probleem ligt volgens mij ook bij Thaise ambassades en consulaten die al te gemakelijk visa’s uitreiken aan piet jan en pol.
   Ze moeten maar de voorwaarden strenger maken zoals het verplicht voorleggen van een ziekteverzekering om daar te wonen en de aanvragers hun financiele solvabiliteit grondiger controleren mensen die van pensioenuitkering tot pensioenuitkering moeten rond komen en geen andere financiele middelen tot hun beschikking hebben hebben daar niets te zoeken.
   Een paar dagen geleden vroeg een lezer hier hoe zijn jaarvisum moet verlengen in Thailand ,zie hier antwoorden van 2 leden:Lezer 1:Geen probleem steek een paar duizend bahtjes tussen uw paspoort en klaar is kees.
   Lezer 2 :Ik kan u het adres mailen van een visa run bedrijf in pattaya die papieren voor u kan regelen voor een prijsje die aantonen dat u financieel solvabel bent om een extension of stay based on retirement.
   Ik weet dat de Thaise politie en immigration al vele van dit soort visa run bedrijfjes heeft gesloten vanwege het soort illigale praktijken zoals lezer 2 hier wist te vertellen aan de vraagsteller.

   • Tino Kuis zegt op

    Het Thaise Volkslied staat natuurlijk ook op thailandblog:

    https://www.thailandblog.nl/maatschappij/het-thaise-volkslied/

    Even uit mijn hoofd: ‘elke centimeter grond is van de Thais….’

 14. peter zegt op

  Iedereen heeft zijn oordeel weer klaar over deze mensen. Bij een groot deel van deze mensen (ik noem het bewust geen daklozen) ligt er een ernstige psychische ziekte aan de grondslag van hun probleem. Ik heb alleen maar medelijden met deze mede mensen, en ben dan ook niet te beroerd om hun 1000 bathjes in hun handen te stoppen, en voor mijn part gaat het op aan de lao kao zal me worst wezen. Het valt mij op dat vele mensen altijd te lopen pochen over het boedisme, de meesten begrijpen er geen snars van.

  Oja ik ken ook mensen die “zij die anders is” met goud volhangen fortuners kopen en huizen bij zij die anders is op de naam zetten, en na verloop van tijd alles kwijt zijn, dat soort maakt mij weer aan het lachen!!!

  • louise zegt op

   Heer Peter,

   Het nog eens benadrukken dat u kunt lachen, als andere mensen geheel aan de grond komen te zitten, die eerst “”met goud volhangen en Fortuners kopen”” vind ik beneeden peil.
   Riekt zelfs naar jaloezie.
   Het is in en in triest als iemand alles verliest en zijn eigen huis geschopt wordt.
   Al is hij zelf mede schulldig hieraan en niet genoeg info heeft ingewonnen, is dat nog geen reden om uit te lachen.
   Ik vind in de reactie ergens hierboven, dat van die hypotheek een wereldoplossing, mits ook goed vastgelegd.
   Je zou bijna grote bilboards op het vliegveld laten plaatsen, zou een hoop ellende besparen.

   Louise

 15. chris zegt op

  ALS de dakloze buitenlanders al drankorgels zijn, moet eerst de vraag worden beantwoord: is drank de OORZAAK van het daklozenprobleem, of het GEVOLG van het daklozenprobleem…

 16. Herman zegt op

  De mensen zijn vaak in de problemen geraakt door de Thaise wetgeving. Hierdoor gedwongen hebben zij hun eigendommen op naam van Thais gezet en zijn daar later door “geplukt”. Het wordt eens tijd dat de Thaise regering de expets wat beter gaat beschermen d.m.v. wetgeving. Een hoop problemen- en het “plukken” met een glimlach zouden dan voorkomen kunnen worden. Thailand is helemaal niet zo Expets vriendelijk. Het geld willen ze wel, maar iets er voor inleveren beslist niet.

 17. Tino Kuis zegt op

  Ik wil nog even dit kwijt om het idee dat Thailand een asociaal land is te weerspreken. Een dakloze buitenlander zonder een satang te verhapstukken zal, als dat nodig is, toch in een staatsziekenhuis worden geholpen. Het ziekenhuis Suan Dok in Chiang Mai heeft nog 5.000.000 baht tegoed van buitenlanders die de zorg niet konden betalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website