Chinese toeristen mijden Thailand?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
19 november 2018

Het is interessant te zien hoe er “gegoocheld” wordt met cijfers (in Thailand wel te verstaan). In een eerdere posting werd al melding gemaakt van hotels in Pattaya die veel minder gasten hadden.

Op Sophon Cable vond een interessante discussie plaats over het aantal Chinezen, die Chonburi wel of niet bezochten. De TAT woordvoerders meenden te moeten opmerken, dat er weinig verschil te merken was in vergelijking met vorig jaar. Een van de aanwezigen merkte daarbij op dat de TAT  “was putting a rosy spin on the reality”. Maar volgens de TAT lijkt het aantal Chinezen minder omdat zij niet meer in groepen reizen. Het waren nu “ FIT” travelers en daardoor zou het minder toeristen lijken, omdat zij nu hun eigen reizen verzorgden.

Mrs Amphai Sakdanukoonjit van het Chonburi Tourism and Sports vond dat in vergelijking met vorig jaar weinig verschil te merken viel. Wel zouden Chinezen zich bezorgd maken over de veiligheid bij en op het water. Bij het aantal dodelijke ongelukken van toeristen komt 40 procent op het conto van Chinezen. Een terugval tot wel 60 procent werd tegengesproken, wel dat er in het derde kwartaal slechts 10 – 12 procent minder Chinezen zouden zijn gekomen.

Mogelijk dat in december en januari de shoppingmalls met speciale acties komen om zo meer Chinese toeristen te trekken.

Wat de Thaise overheid zelf zou kunnen verbeteren, kam niet aan de orde.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Chinese toeristen mijden Thailand?”

 1. janbeute zegt op

  las net op thaivisa dat na het invoeren van het gratis visum bij arrival het storm loopt in het noorden van Thailand .
  Een humorvolle reaktie schreef , de Chineze landbouwers stoppen nu massaal met werken op hun land en gaan nu op vakantie naar Thailand .
  Je leest vele verhalen de ene dag daalt het aantal chinezen een andere keer lees je weer het tegenovergestelde .
  De TAT en hun cijfer googelaars .
  De enigen die het echt kunnen weten zijn de hoteliers restauranthouders en toeristattracties resorthouders .

  Jan Beute.

 2. rori zegt op

  Je hoeft maar op een avond en speciaal de vridag en de zaterdagavond over walking street te lopen of bij de pier te gaan staan. Er zijn al maanden aanmerkelijk MINDER chinezen en in het algemeen touristen in Thailand.
  Dit is ook info die mijn vrouw heeft van de politiepost in walkinstreet waar zij ook ooit voor de touristenpolitie heeft gewerkt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website