Chinese belangstelling voor condo’s in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
25 juni 2019

De Chinezen tonen steeds meer belangstelling voor condo’s in Bangkok. Met name in de gebieden waar universiteiten en ziekenhuizen zijn. Volgens makelaar Thitiwat Teerakulthanyaroj zouden deze plekken erg in trek zijn bij Chinezen om daar huizen te kopen.

Ouders uit de Chinese middenklasse sturen steeds vaker hun kinderen naar Bangkok, in plaats van Europa, om daar te studeren. De geringere afstand, eenvoudigere visumregels en lagere belastingen zijn hierbij doorslaggevende factoren.

Dat het aantal Chinese studenten in Thailand is toegenomen, heeft ook te maken met de Thais – Chinese investeringen in de opleidingsinstituten. Volgens de “South China Morning Post” en de universitaire toelatingscommissie “Admission Premium” zou zich het aantal Chinese studenten zich in 10 jaar tijd verdubbeld hebben van 10.000 naar 20.000. Het grootste gedeelte is afkomstig uit de zuidelijke provincies van de volksrepubliek: Guangxi, Guangdong en Yunnan.

Een ander opmerkelijk punt is de grote belangstelling voor IVF, kunstmatige bevruchting in Thailand. Voor deze behandeling heeft Bangkok een zeer goede naam ten opzichte van bijvoorbeeld VS, Singapore en andere landen. Volgens onderzoek zouden meer dan 100 miljoen Chinezen een tweede kind wensen.

Het is tevens een booming business voor Chinese investeerders om condo’s te kopen in de omgeving van medische centra, om die daarna aan landgenoten te verhuren!

Bron: Der Farang

3 reacties op “Chinese belangstelling voor condo’s in Bangkok”

 1. Jacques zegt op

  Dat verbaast mij niets. De Chinezen zijn de hele wereld aan het opkopen. Ook in Pattaya hoor ik van makelaars dat er flink wordt ingekocht door Chinezen en Indiërs. Overigens was dit in Amstelveen ook waar veel Japanners panden opkochten en verhuurden aan hun landgenoten. Het is dus niet alleen aan dit volk toegestaan. Ik stel mij zo voor dat over de hele wereld het geld vloeit waar het gaan kan. Jammer dat in Thailand het kopen van grond door buitenlanders verboden is, anders dan onder de geboden frauduleuze constructie van een directeur van een loze Bv met drie werknemers. Maar ja daar zal voorlopig nog wel geen verandering in komen.

 2. Kees janssen zegt op

  Gezien de vele leegstand in zowel jomtien, pattaya als ook in Bangkok mag het geen enkel probleem zijn.
  Echter het blijft een lastig verhaal om eigendomsrechten te verkrijgen.

 3. Bob zegt op

  Het is overal te zien in Thailand, ze kopen condo’s en verhuren die voor woeker prijzen.
  En de handelsnormen die ze hanteren is niet aangenaam.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website