Een digitale nomade is iemand die zijn werk via internet doet en daardoor niet afhankelijk is van de locatie. Hij/zij leeft een “nomadisch” bestaan door veel te reizen en op die manier optimaal gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen.

Chiang Mai zou men de hoofdstad van de nomaden kunnen noemen, want daar bevindt zich een grote gemeenschap van digitale nomaden.

We hebben er in 2016 aandacht aan besteed, dat u nog eens kunt nalezen op: www.thailandblog.nl/achtergrond/digitale-nomaden-thailand

Er kwam een aantal reactie’s op die voornamelijk gingen over of je nu wel of niet een werkvergunning nodig hebt om via internet te werken. Ik vond een aardige video op YouTube, die een luchtig kijkje geeft op de gemeenschap van digitale nomaden in Chiang Mai.

In die video wordt aan het eind wel over noodzakelijke “documenten” gesproken, maar het kennelijk nog steeds hete hangijzer van werkvergunning ja/nee wordt niet met name genoemd.

2 reacties op “Chiang Mai, hoofdstad van digitale nomaden”

  1. Sjaak S zegt op

    Geweldig… als dit al een dertig, veertig jaar geleden had bestaan, dan was ik er ook een geworden… nu hoeft het niet meer zo nodig.

  2. mgtow is nice zegt op

    Reeds enige jaren volg ik bewegingen in de digitale nomade wereld. Volgens een Engelstalige vlogger is het in Chang Mai momenteel heel rustig en het lijkt erop dat veel digitale nomaden weer vertrokken zijn. Waarschijnlijk werd die levensstijl een hype en zijn veel jonge mensen het gaan proberen. Volgens Will Freeman van Revolutionary Lifestyle Design.com (zie YouTube), die zelf een lange tijd in Chiang Mai zijn online business runde, verdient iets van 90% van die digitale nomaden niet genoeg geld om daar echt voor een lange tijd te kunnen verblijven. Veel van hen doen stoer met hun selfie-stick op straat, met de laptop in een winkelcentrum, maar geld verdienen ho maar. Zelf is hij recentelijk, vanwege vermoeidheid inzake visa restricties van Thailand, naar Tblisi, Georgië vertrokken. Dus weer op weg, vandaar de naam nomade. Op een gegeven moment zal je weer verder moeten, anders val je in de categorie expat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website