Meer dan 100 tourbussen staan stil op een stuk land bij Sukhumvit Road bij Boonsamphan en op andere plekken in de omgeving van Pattaya. Maar van de groep zijn de touroperators en de chauffeurs het hardst getroffen door het coronavirus. Thaise toeristen hebben geen bussen nodig en er zijn geen Chinese en Indiase groepen meer om ze te vullen.

Een reisagent en tourbusoperator bekend onder de naam Vikrom zei dat hij onroerend goed heeft moeten verkopen om zijn busonderneming boven water te houden tot het moment dat de toeristen terug mogen keren. Maar hij heeft geen idee wanneer dat zal zijn. India heeft, net als Thailand, zijn grenzen gesloten. Dus zelfs als Thailand heropent, kunnen mensen nog steeds niet komen.

De hoop is dat China het eerste land zal zijn waaruit Thailand toeristen accepteert. Anders heeft hij geen idee hoe hij zal overleven.

Ook een bus blijft zelfs bij stilstand onderhoud vergen. Om het hele systeem operationeel en bedrijfsklaar te houden, moet regelmatig alles opgestart worden. Na verloop van tijd zullen bijvoorbeeld accu’s hun capaciteit verliezen, aircovloeistoffen moeten op peil gehouden worden, enzovoorts. Sommige chauffeurs blijven bij hun tourbussen en slapen onderin, waar een slaapplaats in ingericht. In de naaste omgeving kunnen zij zich met eenvoudig sanitair onderhouden.

Ook voor deze groep is het te hopen dat deze corona periode niet te lang meer gaat duren.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Busondernemingen, een vergeten groep tijdens de cornacrisis”

 1. Peter zegt op

  Triest

 2. Witzier A.A. zegt op

  Weer een prima voorbeeld waaruit blijkt hoe goed de regering weet hoe zij corona het hoofd moeten bieden en dat dan ten koste gaat van een paar buschauffeurs…..wie maalt daar nu om.
  Maar er komt een tijd dat de wal het schip keert. (hopelijk spoedig)

 3. Joe zegt op

  klagen of oneens zijn weten/kennen we allemaal, het is niet alleen in thailand een klotezooi, kijkt naar Libanon of elders in de wereld, het is met sommige landen nog erger, maar daar hoor je niets over. wij zijn maar een stel stervelingen, en onze meningen tellen niet, zorgt goed voor je zelf en familie, de rest is bijzaak.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website