Naast alle bijzonderheden over de reddingsoperatie van jonge voetbalteam uit de grotten van Tham Luang, was ik benieuwd naar de buitenlandse reddingswerkers, voornamelijk duikers. Wat zijn dat voor mensen die zich, al dan niet vrijwillig, naar Chiang Rai begaven om hun kennis en vaardigheden in dienst ter stellen van deze ongekend moeilijke reddingsactie?

Op dit blog hebben we al kennis gemaakt met de Belg Ben Reymenants en er waren al aparte verhalen over de Engelse duikers, die als eersten de verblijfplaats van de jongens ontdekten. Ook las ik een artikel op de website van Times over Derek Anderson van de US Air Force, die de betrokkenheid van de Amerikaanse luchtmacht uiteenzette en meerdere artikelen in de Australische pers over Richard Harris, een anesthesist en duikspecialist uit Adelaide.

Andere buitenlanders zijn mogelijk niet zo in het nieuws gekomen, maar hebben allen natuurlijk ook een prominente rol bij de reddingswerkzaamheden vervuld. De BBC wijdde een interessant artikel aan deze mannen (geen vrouwen?), dat u via deze link kunt lezen www.bbc.co.uk/news/world-asia-44761821

Als u nog andere artikelen over deze mannen heeft gelezen, geef dan de link in een reactie aan de bloglezers door en maken daardoor van dit artikel een waar eerbetoon aan deze helden. Helden? “Wij zijn helemaal geen helden,” zei een van de Engelse duikers bij aankomst in Engeland, “we hebben op internationaal niveau op een unieke wijze samengewerkt, de hele uitvoering is zorgvuldig gepland, waarbij geen risico’s zijn genomen”.

2 reacties op “De buitenlandse reddingswerkers van Tham Luang”

  1. leonthai zegt op

    RESPECT…voor deze mensen.

  2. Chander zegt op

    What We Didn’t See From The Thailand Cave Rescue …: https://youtu.be/cVYTYmnLBQo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website