Een bruiloftsfeest zonder bruidegom

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
24 juli 2018

Een 24-jarige vrouw uit Ratchaburi, Jutathip Nimnual, zou afgelopen zondag in het huwelijk treden met de 20-jarig Phakin Junjerm. Zij kenden elkaar nog niet zo gek lang, maar ach, zij hielden van elkaar dus waarom niet getrouwd, nietwaar?

Volgens Thais gebruik werd tussen de familie’s van het toekomstige bruidspaar een bruidsschat van 200.000 baht in contanten afgesproken plus nog eens hetzelfde bedrag aan goud. Er werd een serie voorhuwelijkse foto’s van het bruidspaar gemaakt en de plechtigheid werd verder voorbereid. Er werden 1000 uitnodigingen verstuurd en in een feesttent werden 170 tafels in Chinese stijl geplaatst voor de gasten.

De gasten zullen raar hebben opgekeken toen de bruid, in vol ornaat voor het huwelijk, het podium opstapte, echter zonder bruidegom. De bruid legde in een lange verklaring uit dat de bruidegom niet was komen opdagen. Zij vertelde wat er de afgelopen was gebeurd, namelijk dat zij er achter gekomen was dat haar toekomstige man een andere vriendin had en dat hij bekende niet aan de afgesproken financiële verplichtingen kon voldoen. Pogingen om alsnog gezichtverlies voor de bruid te voorkomen door een regeling te treffen voor de bruidsschat en zelfs nog een stand-in de rol van bruidegom te laten spelen, mislukten ook jammerlijk.

Allerwegen tranen met tuiten natuurlijk, het drama werd op Facebook geplaatst en binnen 24 uur werd het 2,7 miljoen keer aangeklikt. Het werd 30.000 keer gedeeld en er kwamen meer dan 69.000 reactie’s op.

Of het feest alsnog met eten, drank en muziek werd voortgezet, melden de nieuwsmedia niet, wel dat de bruid een aanklacht bij de politie tegen de verdwenen bruidegom heeft ingediend. Een familielid van die bruidegom vermeldde trouwens dat er van liefde tussen die twee mensen helemaal geen sprake was, de bruid zou de bruidegom onder zware druk hebben gezet om met haar te trouwen.

Zie voor de toespraak van de bruid (slecht beeld) het artikel in PattayaOne: pattayaone.news/

Bron: PattayaOne 

2 reacties op “Een bruiloftsfeest zonder bruidegom”

 1. Sjaak S zegt op

  Het leven schrijft de beste drama’s. Mijn vrouw vertelde me erover en zit de hele dag al alles te volgen wat er gemeld wordt.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Sjaak,

   Kun je een “vervolgstory”op Th.blog plaatsen?

   (Met dank aan je vrouw natuurlijk)

   Boeiend in het ” Land van de Glimlach!”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website