Blijf thuis en speel Kendama

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
13 mei 2020

Als u tijdens het thuiszitten vanwege de coronacrisis even genoeg hebt van het turen naar een televisie- of computerscherm en de vingertjes minder soepel over die pietepeuterige knopjes van uw Smartphone gaan, heb ik misschien een leuke tip voor u om toch lekker met een spelletje bezig te zijn.

 

Kendama

Bij pure toeval kwam ik op een webshop-pagina van een Nederlandse sportvereniging terecht, waar naast de gebruikelijke T-shirs, koffiemokken, enz. ook een Kendama verkrijgbaar was. Ik kende het niet, maar even zoeken op internet kwam ik op op  novakendama.nl/kendama-nederland de volgende omschrijving tegen:

“Kendama: het eeuwenoude Japanse behendigheids-speeltje, bestaande uit een houten handvat (Ken) en een houten bal (Dama). De bal en het handvat zitten aan elkaar met een touw. De bal kan met een zwiep op de cups geworpen worden, en na enig oefenen is het de truc om aaneensluitend de bal van de ene cup naar de andere te zwiepen, steeds sneller en moeilijker. Een perfecte training van oog-hand coördinatie”.

Op die site zijn enkele mooie video’s te zien met Kendama spelende mensen, die echter al zo vaardig zijn, dat je als nieuweling geen goede indruk van het spel krijgt Er is veel op internet over Kendama te vinden en ik heb de volgende video bekeken om de basisprincipe van het spel te leren kennen: www.youtube.com/

Geschiedenis en hedendaagse cultuur

Voor de geschiedenis en de hedendaagse cultuur van Kendama verwijs ik u graag naar nl.qwe.wiki/wiki/Kendama. Opmerkelijk vond ik, dat er al veel wedstrijden in Kendama worden georganiseerd en er zelfs een Wereldkampioenschap Kendama bestaat.

Tenslotte

De Kendama schijnt ook in de Benelux aan populariteit te winnen, want er zijn meerdere websites, die de Kendama in verschillende uitvoeringen en prijsklassen aanbieden. Als u niet direct aan wedstrijden wilt deelnemen, hebt u al een Kendama voor pakweg 15 Euro. Ook in Thailand is de Kendama te koop, ik zag dat Lazada de Kendama ook in haar assortiment heeft tegen ongeveer dezelfde prijs als in Nederland. Voor die prijs lijkt het mij een mooi (verjaardags)cadeau voor uzelf, kinderen of vrienden.

Ik heb nog nooit iemand het spel zien spelen en ben wel benieuwd of er bloglezers zijn, die ervaring met Kendama hebben.

Zie hier een video:

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Blijf thuis en speel Kendama”

  1. jan zegt op

    Te gek spel Kendama, speel het al jaren na een bezoek aan Japan, en interessant: het bevordert de ‘oog-hand coördinatie en geeft een rustgevend gevoel.
    Een goede kennis van mij en werkzaam op de gesloten psychiatrische afdeling in Heiloo introduceerde Kendama tijdens het groepstherapie uur en wat dacht u? Groot succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website