Aan de kop van het Chaknork meer, nabij de Wat Samakee Pracharam, is een grote hersteloperatie gaande om zo de watervoorziening voor Pattaya en Jomtien te beschermen.

De oeverkant begon steeds meer af te kalven, het zand verdween in het meer. Zo konden er twee problemen ontstaan. Het steeds ondiepere water werd eerder warmer en kon daardoor verdampen, zodat uiteindelijk de watervoorziening van Pattaya, Jomtien en omgeving vanuit dit gebied verminderd zou worden. Het tweede probleem was dat de oeverkant steeds smaller werd en daardoor de weg zou kunnen ondermijnen of ernstig beschadigen.

De oeverzijde wordt nu verbreed en opgehoogd. Deze worden verder versterkt door het aanbrengen van grote rotsblokken. Het verkeer ondervindt nog weinig hinder van deze aanpak. Nadat langs de kant van het Chaknorkmeer de baggerwerkzaamheden beëindigd zijn, zal de watervoorziening weer veilig gesteld zijn.

Totaal zijn er vijf gebieden, die voor de watervoorziening in dit gebied zorgen, waaronder het fraaie Maprachan meer.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website