Bangkok vooral aantrekkelijk om te shoppen

Ondanks de vele culturele en religieuze aantrekkingspunten heeft vooral het shoppen van de Thaise hoofdstad Bangkok de meest populaire toeristische bestemming van de wereld gemaakt.

Dat zegt Kasean Wattanachaopisut, president van de Thai-Chinese Tourism Alliance (TCTA). Vooral de Chinese toeristen hebben daarin volgens Wattanachaopisut een belangrijke bijdrage. Er wordt aan toegevoegd dat de populariteit van Bangkok als toeristische bestemming ook niet snel zal afnemen, onder meer door de relatief lage prijzen en brede aanbod. Dit jaar verwacht Thailand 3,3 miljoen toeristen uit China.

Bangkok heeft volgens een rapport van de financiële dienstverlener Master Card, het Europese Londen verdrongen als belangrijkste toeristische bestemming van de wereld. De Thaise hoofdstad zou dit jaar 15,98 miljoen toeristen ontvangen, terwijl Londen zou kunnen rekenen op 15,96 miljoen bezoekers. Dat succes is in belangrijke mate te danken aan de brede shopping-mogelijkheden die de Thaise hoofdstad heeft te bieden. Het shoppingcentrum Siam Paragon in Bangkok is op Instagram de tweede meest gefotografeerde locatie, na Suvarnabhumi, de luchthaven van de Thaise hoofdstad.

Bangkok trekt onder meer grote groepen Chinese toeristen, die bovendien niet alleen uit de grote steden afkomstig zijn, want ook in kleinere Chinese steden neemt de interesse in buitenlandse reizen toe. Jaarlijks ondernemen ongeveer 83 miljoen Chinezen een buitenlandse reis. Die toeristen gaven vorig jaar een bedrag van 102 miljard dollar uit op buitenlandse bestemmingen. “Een groot deel daarvan gaat naar winkeliers in Thailand,” zegt Kasean Wattanachaopisut. “Gemiddeld besteedt een Chinese toerist in Thailand 167 dollar per dag.”

“Chinezen zijn verwoede shoppers,” merkt Wattanachaopisut op. “De meeste Chinese toeristen blijven ongeveer een week in Bangkok en geven daarbij 1.000 dollar tot 1.300 dollar uit. In belastingvrije winkels worden massaal merkproducten opgekocht en de Chinezen zijn bijzonder populair bij de lokale verkopers van luxe artikelen. Bovendien is de Thaise hoofdstad in vergelijking met andere regionale bestemmingen zoals Singapore relatief goedkoop en is er nagenoeg alles te koop.”

In 2012 brachten 2,7 miljoen Chinezen een bezoek aan het Thaise koninkrijk. Een toename van 12,51% ten opzichte van de 1,7 miljoen Chinese bezoekers in 2011, volgens data van het ministerie van Toerisme en Sport.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website