Bali Hai pier in Pattaya, een soap apart

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Pattaya, Steden
Tags: , ,
19 mei 2018
iMoStudio / Shutterstock.com

Ongeveer 80 procent van de speedboten die de Pattaya Beach gebruikten, zijn weer verhuisd naar de Bali Hai-pier na de mislukte poging van de stad om ze een week eerder te verplaatsen.

Zowel toeristen als scheepsbemanningen renden op 8 mei rond op de steiger in Zuid-Pattaya op zoek naar boten, ligplaatsen en passagiers. Zoals verwacht waren er niet genoeg dokken voor de boten, wat een belangrijke reden was waarom de booteigenaren het voorstel van het stadhuis negeerden om van het strand weg te gaan waarvan ze opereerden sinds het leger de mislukte verhuizing van vorig jaar verkeerd had beheerd.

Komkrit Polvichit, hoofd van de afdeling Speciale Zaken van de gemeentelijke politie van de stad, zei dat ongeveer 80 procent van de boten en veerboten die het strand gebruikten, waren verhuisd, maar anderen moesten op het strand blijven omdat ze al van tevoren afgesproken hadden klanten daar te ontmoeten.

Hij gaf toe dat de Bali Hai-pier nog steeds verder ontwikkeld moet worden om alle boten te kunnen verwerken, die dagelijks mensen tussen het vasteland en de eilanden vervoeren. Zodra de pier over voldoende faciliteiten beschikt, zullen alle vervoerders gedwongen worden om te verhuizen.

Pattaya’s voorstel om per 1 mei alle exploitanten van de speedboten  naar de pier van Bali Hai te verplaatsen mislukte en de gemeenteraad gaf toe dat ze te haastig was geweest.

De raad reageerde op 24 april op kritiek van de provincie Chonburi door aan te kondigen dat vanaf 1 mei alle speedboten weer uit Pattaya Beach zouden worden geweerd en de Bali Hai Pier gebruikt moest worden. Vice-gouverneur Chawalit Saeng-Uthai beschuldigde bestuurders van Pattaya omdat ze nalieten de plannen van vorig jaar om de exploitanten van de speedboot te verplaatsen op te volgen en beweerden dat hun onverschilligheid een veiligheidsprobleem had veroorzaakt.

Het stadhuis heeft vervolgens een doel en een vaag plan aangekondigd om dit te bereiken. Zoals algemeen werd voorspeld, kon op 1 mei niet verhuisd worden naar de steiger in South Pattaya. Nattapong Manasom, managing director van N.P.E. Tour Co., zei dat hij niet eens wist dat er een week eerder een aankondiging was gedaan om de boten te verhuizen.

Hij zei, dat reisorganisaties ver van tevoren boeken en dat operatoren zo kort voor vertrek niet in staat zijn klanten op de hoogte te stellen van wijzigingen van een vertreklocatie. Andere operators zeiden ook dat ze het dictaat negeerden omdat ze niet genoeg tijd hadden gekregen om zich voor te bereiden en geen informatie kregen over waar ze naar de Bali Hai pier moesten gaan.

Anderen wezen erop dat Bali Hai pier niet in staat is om 50 extra boten te huisvesten en te weinig toiletten en andere faciliteiten heeft om alle extra toeristen te kunnen ontvangen.

Het was niet de eerste keer dat de raad en het leger zijn verhuisplannen moesten afbouwen. In februari vorig jaar versperde het leger speedboten en toeristische veerboten van het gebruik van het strand van Pattaya, waardoor ze allemaal werden gedwongen pontons te gebruiken die waren geïnstalleerd op de Bali Hai Pier nadat het leger de speedboothelling van de pier had gesloopt en de operators van de parkeerplaatsen had geschopt.
Toeristen verzamelden zich toen op het ponton klaar om aan boord van hun speedboten te gaan voor een dagje uit op de eilanden.

Het nieuwe proces bleek al snel onhoudbaar omdat duidelijk werd dat het leger niet goed kon berekenen hoeveel speedboten dokruimte nodig hadden. Aangeklaagd via sociale media en beschaamd door foto’s van lange rijen wachtenden, gehandicapte passagiers die niet aan boord van boten konden komen en mensen die van wiebelende pontons vielen, gaf het leger toe en stuurde iedereen in maart 2017 terug naar het strand.

Bron: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website