Airbnb in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
13 mei 2016

Vrienden van mij zijn op een fietsvakantie (met een E-bike) beland in Frankrijk, op weg naar Portugal. De reis zal enkele maanden duren en zij maken regelmatig een verslag van hun “avonturen” onderweg. Voor hun onderkomen maken zij gebruik veel gebruik van airbnb….?

Airbnb? Wat is dat, vroeg ik Henk en hij antwoordde: “Airbnb is een website dat al enkele jaren bestaat. Dat “bnb” moet je lezen als “bed and breakfast” Je kunt als particulier je huis of een kamer in je huis aanbieden aan de site. Je maakt zelf de foto’s van het object en bepaalt de prijs en de voorwaarden. De organisatie vraagt een kleine vergoeding als je het verhuurd heb en eveneens aan diegene die het huurt.

Zelf hebben wij ons huis nu ook op airbnb staan. Aan het thuisfront regelt onze dochter Carlijn dat allemaal, die nog een persoonlijke voorwaarde heeft gesteld. Zij accepteert alleen gasten, die minimaal 2 nachten blijven, “want anders blijf ik wassen met een beetje pech”.

De kosten die wij in deze maand kwijt waren aan overnachtingen in een airbnb komen z’n beetje overeen met datgene wat ons huis de afgelopen maand heeft opgeleverd. Binnenkort komt er zelfs een Amerikaans echtpaar met twee kinderen ruim 3 maanden in ons huis logeren. Daardoor moeten wij onze vakantie zelfs nog enkele weken langer maken, maar we doen dat graag, want hun verblijf levert ons 100 Euro per nacht op!

Airbnb

Over Airbnb zegt Wikipedia: “Het is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties. De van origine Amerikaanse website omvat meer dan 2.000.000 privé-accommodaties in 192 landen en 33.000 steden. Vanaf de oprichting in augustus 2008 tot juni 2012 werden 10 miljoen overnachtingen verhandeld in Airbnb.

Airbnb in Thailand

Ik vroeg mij af of Thailand ook voorkomt in die landenreeks van 192 en ja hoor, op de website www.airbnb.nl/s/Thailand vind je talrijke aanbiedingen van privé-accommodaties door geheel Thailand. Als een mogelijkheid voor de grotere steden vond ik het een prima idee, maar voor het platteland meende ik, dat er tegenwoordig best veel hotelletjes en resorts beschikbaar zijn tegen redelijke prijzen. En toch, zo’n airbnb adres heeft wel iets aparts, want je logeert wel in een echt Thaise omgeving. Ik keek even naar Roi Et, want daar kom ik nog wel eens en ook de Isaan is bij airbnb ruim vertegenwoordigd.

Wat betekent airbnb voor u?

U kunt in de eerste plaats gebruik maken van airbnb om een kamer, huis of villa in Thailand te boeken. Nog Interessanter kan het worden als u of in Nederland of in Thailand een huis bezit en die op airbnb aanbiedt. Dat kan, omdat u een logeerkamer over hebt en het wel gezellig vindt mensen over de vloer te krijgen of wellicht een aantal maanden (overwinteraars) het huis alleen moet laten zoals eerder Henk omschrijft. Voor hoe het werkt, zie: www.airbnb.nl/help/getting-started/how-to-host

Heeft u als bloglezer ervaring met deze manier van huur/verhuur?

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Airbnb in Thailand”

 1. Robert zegt op

  Ik verhuur zelf een appartementje aan het strand in Rayong via Airbnb. Prima te doen. Het is (gelukkig) nog een beetje onontdekt Thailand daar dus echt storm lopen doet het niet, maar ik haal in ieder geval de jaarlijkse kosten er uit. Huurders voor langere tijd zijn inderdaad ideaal voor verhuurders, ook met schoonmaak kosten etc. Ik had een hele leuke familie uit Finland afgelopen winter voor een dikke 4 weken, heb ze de omgeving laten zien en wat insider tips gegeven, en ben ook nog regelmatig wat met ze gaan eten. De huurder heeft op die manier ook een meer authentieke ervaring.

  Hier is dus een voorbeeld van wat je kunt verwachten https://www.airbnb.com/rooms/5645537

  • Gringo zegt op

   Een prachtige aanvulling, Robert, en de link naar jouw “appartementje” ziet er ook goed uit.
   Veel succes ermee!

 2. Dick zegt op

  Ja hoor, ik verhuur ook een paar appartementen in Chateaudale/Thabali Pattaya-Jomtien
  Wordt met name in hoogseizoen veel gebruik van gemaakt.
  Link :https://www.airbnb.com/rooms/1779835
  Natuurlijk veel persoonlijker dan hotels..!

 3. ma zegt op

  bedankt voor deze site, leuk voor als je eens een paar daagjes ergens anders wilt zijn.

 4. Henk v kessel zegt op

  Nog effe een kleine aanvulling. Als huurder kan je alleen boeken met VISA of iets dergelijks. De huur wordt meestal een paar dagen na aankomst op de rekening van de verhuurder gestort. Ook ben je voor een bepaald bedrag (ik meen € 200,-) verzekerd tegen schade door huurder. Je kan zelf annuleringvoorwaarde opstellen, maar je kan die ook van airbnb overnemen. En het is net wat Robert al schreef, het is vooral leuk om contact te hebben met een local iemand en die kan er net zoveel energie instoppen als hij of zij zelf wil. En zeg nou zelf, wie nou niet graag eens bij een ander “in de keuken kijken” en sterker nog, je mag hem nog gebruiken ook!!!

  Amsterdam wil echter paal en perk stellen aan airbnb, want veel woningen worden op deze manier onttrokken aan de woningmarkt en leveren een fortuin op, terwijl hotels het nakijken hebben. En Amsterdam is tegenwoordig 12 maanden per jaar overspoeld door toerisme. “Vroeger kregen we na de zomer onze stad weer terug”, zei een oude baas tegen mij in een bruin Amsterdams café, “maar dat is al jaren niet meer”.

 5. Dirk zegt op

  Zoals Robert, verhuur ik ook een studio via Airbnb, maar dan in Bangkok met een prachtig zicht op de Chao Phraya vanop de 22 ste verdieping. Zie link https://www.airbnb.com/rooms/7471071.
  De komende weken zo goed als volzet.
  Enkel Juli is nog vrij, omdat ik tijdens de eerste drie weken zelf op verlof ben in Belgie en liefst een verlofganger zou vinden die voor minstens een week, en zo mogelijk langer wil boeken. Graag profiteer ik dus ook van deze gelegenheid om deze studio aan te bieden aan uitzonderlijke voorwaarden, buiten bemiddeling van Airbnb, en zonder daarmee gepaard gaande kosten.

  Het verhaal van Gringo wil ik wel aanvullen met de opmerking dat (lang) niet alle Airbnb logies breakfast aanbieden en dat veel appartementen, kamers volledig privaat zijn zonder te delen met een eigenaar.
  Op heel veel badplaatsen adverteren ook talloze guesthouses en hotels hun kamers via Airbnb en gaat het dus niet om prive accomodaties.

 6. Dirk zegt op

  Graag zou ik een aanvulling willen voorleggen aan de lezer.
  Lang niet alle Airbnb logies zijn prive-accomodaties.
  In de meeste badplaatsen in Thailand offreren heel wat guesthouses en hotels hun kamers via Airbnb.
  Anderzijds zijn er ook veel Airbnb accomodaties die een aparte (prive) kamer aanbieden, onafhankelijk en ongedeeld met de eigenaars.
  Dat is mijn geval, zoals jullie kunnen zien op mijn eigen Airbnb studio in Bangkok.
  https://www.airbnb.com/rooms/7471071

 7. jasper van Der Burgh zegt op

  Afgelopen januari hebben wij via BnB een geweldige villa op Koh Mak gehuurd, was 1150 euro voor 6 nachten, MAAR wel 4 slaapkamers, dus de hele familie mee, 2 bedienden inclusief (was, schoonmaken, afwassen) dus uiteindelijk voor 6 mensen een koopje op een van de mooiste punten van Koh Mak in een “miljoenenvilla”, met een tuin van 100 meter lengte.

 8. Marleen zegt op

  Hallo

  Een hele leuke en gezellige B&B onder Belgisch management in Hua Hin…….Villa Baan Malinee.
  Alle kamers hebben directe toegang tot het zwembad en je wordt verwend met een uitgebreid, homemade ontbijtbuffet. https://nl.airbnb.com/rooms/9979810?s=Q5IWT7Hj

 9. Gringo zegt op

  Mooi he, al 5 bloglezers, die hun airbnb link genoemd hebben.
  Voor sommige geinteresseerden wellicht erg aantrekkelijk, omdat alles in het Nederlands geregeld kan worden
  Een beetje reclame voor die mensen mag best, vind ik, dus laat maar komen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website