Afbraak van de natuur in Pattaya Oost

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
7 juli 2018

Langzaam maar zeker brokkelen steeds meer stukjes natuur af door een bepaalde expansiedrift. In een eerdere posting is al eens geschreven over het gebied naast het stadion aan Chayapruek ll Road. Er worden geen mededelingen gedaan wat de bedoeling is van dit gebied. Misschien weer een resort of een “uitgaansgelegenheid” bedacht door Thais- Chinese ondernemers voor de Chinezen.

Een nieuw gebied wat nu weer “aangeboord”wordt, ligt aan de weg Chaknork lake richting Huay Yai. De mooie kokospalmen werden geveld, cassave werd zonder meer omgeploegd. Een groot deel van dit gebied kreeg al een stenen omheining en er wordt een begin gemaakt met de aanleg van een weg. Weer een stuk natuur, al dan niet gecultiveerd door landbouw, verdwijnt. Over de nevenschade wordt niet gerept. Het kleiner worden van het leefgebied van een aantal diersoorten verloopt tot op zekere hoogte geruisloos, totdat mensen “last”hebben van bepaalde dieren.

Een omgekeerde wereld, de mensen maken inbreuk op de dierenwereld, die steeds kleiner wordt. Dat in sommige gebieden olifanten naar dorpen komen op zoek naar voedsel is een logisch gevolg.
Helaas zal dit spanningsveld eerder toenemen dan afnemen.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Afbraak van de natuur in Pattaya Oost”

  1. Jan Pieter K zegt op

    Het ontbreken van reacties zegt ook veel over deze ver van mijn bed show. Wij bestaan dankzij de natuur en de natuur bestaat niet dankzij de mens.

    • hans zegt op

      Wij zijn gasten van Thailand dus onze mening hoe goed bedoeld dan ook betekent weinig of niets, dus reageren heeft geen zin toch. Maar je hebt voor honderd procent gelijk wat betrefd het leef gebied voor de dieren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website