De minister van sport en toerisme Pipat Ratchakitprakan heeft een idee geopperd om de sluitingstijden van horecagelegenheden te verruimen tot 4 uur ‘s nachts.

De minister denkt dat dit een positieve uitwerking zou hebben op de economie, die reeds vele jaren in het slop zit. Hij stelde zijn idee voor op de laatste vergadering van het kabinet, volgens hem zou dit een omzetstijging van 25 procent kunnen bewerkstelligen.

Hij verklaarde ook dat de uitbreiding alleen in bepaalde gebieden in Bangkok zou worden toegestaan en in andere geselecteerde provincies. Hij wees erop dat er toestemming zou worden gegeven aan exploitanten in Silom Road en in andere gebieden in Bangkok, Patong Beach en andere gebieden in Phuket, Ao Nang in Krabi, Pattaya en Koh Samui. De minister benadrukte dat dit slechts voorstellen zijn.

Ondertussen zei Damrongkiat Pinitkarn, secretaris van de entertainment & Tourism Association van Pattaya City en Executive van Hollywood in Pattaya op 23 augustus dat dit zeer goed nieuws zou zijn.  “We zijn blij met het nieuws en hopen dat het doorgaat. Langere werktijden betekenen meer zaken en een beter inkomen voor ons en de stad. Het nachtleven heeft veel te lang te lijden gehad”.

Damrongkiat heeft toegegeven dat er enige tegenstand zou zijn tegen deze wet, vanwege de risico’s van het drinken en rijden van mensen onder invloed en andere zorgen over de veiligheid en beveiliging van de feestgangers. Hij adviseerde dat alle horecabedrijven zich aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheden moeten houden door de toegang voor jongeren jonger dan 20 jaar strikt te handhaven.

Hij zei dat Walking Street in Pattaya zal worden aangewezen, als het eerste gebied om de sluitingstijden te verruimen, terwijl andere gebieden ook worden overwogen. Dit hangt allemaal af van de vraag of ze binnen de aangewezen entertainment zones liggen en of niet te dicht bij tempels en scholen liggen. En of de uitgaansgebieden worden bezocht door zowel Thais als buitenlanders.

Een brainstormsessie zou op een later tijdstip plaatsvinden, waar zowel TAT Pattaya Office als entertainment business operators de zaak verder zouden bespreken. Resultaten en aanbevelingen van de bijeenkomst zullen worden voorgelegd aan de minister van sport en toerisme voor verdere actie.

Regeren is vooruitzien! Dat is niet het sterkste punt van de Thaise overheid. Nog geen 2 jaar geleden werden alle sluitingstijden in de verschillende zones in Pattaya aangepast met alle gevolgen van dien en onduidelijkheid voor de toerist. Gedwongen door de haperingen in de economie worden nu vele ideeën gelanceerd om de economie weer vlot te trekken.

 Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Aangepaste sluitingstijden voor de horeca om de Thaise economie te stimuleren”

 1. johank zegt op

  Typisch weer een Thaise gedachte, we geven de mensen meer tijd om hun geld (€) uit te geven, dan halen we meer binnen.
  Maar niet bedenken dat die mensen niet veel meer kunnen uitgeven omdat de koers slecht staat.
  De koers heeft nu wel een dieptepunt bereikt zodat de vakantie duurder maakt in Thailand dan in Europa.
  Dit gaan ze zeker merken..

  • Rob V. zegt op

   De gewone toerist heeft geen idee van wisselkoersen. De vaste toerist die jaar in jaar uit komt zal het wel merken en die zoekt mogelijk een alternatief adres.

 2. Daniël M. zegt op

  Dit lijkt op een evolutie naar de omgekeerde wereld: ‘s nachts leven en overdag slapen.

  Waar zijn ze mee bezig? De toeristen gaan niet minder slapen hoor. Laat slapen = laat opstaan.
  De sektoren die hun inkomsten halen van de toeristen overdag zullen dan wellicht moeten inboeten.

  Ik noem dat geen verruiming van de ekonomie, maar wel een pure verplaatsing.

  • ruud zegt op

   Dronken mensen geven makkelijker hun geld uit, zeker met een lieve glimlach – gemeend of niet – die naast ze zit.

   • chris zegt op

    Maar met langere openingstijden wordt longtime een shorttime, dus minder inkomsten voor de dames….(wink)

 3. teun zegt op

  Een lumineus idee! De Thaise economie zal booming worden. Omzet 25 % omhoog, gebaseerd op …….???
  En personeelskosten omhoog met ……%.
  Dit is het ei van Columbus.

 4. Rob zegt op

  Ze kunnen beter wat aan de koers van de bath doen, maar dat zullen de Thaise Einsteins wel niet snappen.

 5. peter zegt op

  Prima weer tot laat live music en gezellig in Country Road Bangkok

 6. Pat zegt op

  Ik ben geen econoom en ik denk niemand hier, dus veel zinnige dingen over het stimuleren van de economie door aangepaste sluitingstijden kunnen we beter niet geven…

  Persoonlijk vind ik het een goed initiatief omdat het vooral (grote) steden doet leven.

  Steden als New York, Madrid, Berlijn, Bangkok draaien 7 dagen op 7 dagen en 24 op 24 uren, daarin onderscheiden ze zich van de meeste andere steden in de wereld.

 7. Frank zegt op

  Er zal geen stuiver meer binnenkomen, de toerist gaat gewoon later naar het uitgaansgebied, want je kunt maar een keer je geld uitgeven, en echt niet die extra uren het zelfde aantal extra drankjes drinken in die uren. Heb zelf jaren een kroeg gehad (NL) en klokslag 01.00 uur dicht. Was altijd druk in de vroege avond en dan valt er het meeste te verdienen want “we ” hebben dorst. De horeca die tot in de vroege ochtend open bleven, kregen de al aangeschoten klanten. Wat is wijsheid?

  • Johnny BG zegt op

   De conservatieve kroegbaas denkt dit, maar gelukkig zijn er ook die nieuwe concepten kunnen ontwikkelen waarbij de kroegbaas zich geen zorgen hoeft te maken over een beklemmende wetgeving.

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste Frank,

   Dit zal zo zijn in Nederland.
   Hier gaat het over Thailand!

   Ik vond dit in de tijd niet leuk en zoals u weet gaat de avond pas beginnen om 23:00
   wat zeker geld voor jongeren.

   Mensen zijn op vakantie en niet om te bezuinigen, maar om geheel de problemen/ stres los
   te laten.

   Natuurlijk zijn er andere groepen die dit wat minder willen zien, maar we zijn allemaal
   jong geweest.

   Juist” het ‘nacht leven’ is prachtig en brengt wel degelijk geld in het laatje.

   Ik hoop dat Thailand nu de ogen opent en nog meer regels gaat versoepellen(wel laat).
   Met vriendelijke groet,

   Erwin

   • Frank zegt op

    Laten we het beste hopen, ik ben er niet op tegen hoor, loop graag nachts daar op straat.
    Voor gogo bars die om 20:00 uur pas open gaan, misschien een uitkomst. Mag van mij zelfs 24/7 Lets see.
    De “normale” bar zal het niet trekken om 12 uur open te zijn qua staff/freelancers en dus zijn openingstijden gaan aanpassen.

  • Sjaak S zegt op

   Nou, toen er nog helemaal geen sluitingstijd voor de horeca bestond, was dat nog leuk. Wij kwamen als bemanning laat in de middag in Bangkok aan, gingen een paar uurtjes slapen en ”s avonds op stap. Kwam vele malen pas rond een uur of acht de volgende ochtend terug in het hotel. Door het tijdsverschil was dat goed te doen. Anders lag je in je bed te draaien of keek de hele nacht films.
   We hadden vaak een vlucht van tien dagen en bleven iedere nacht in Bangkok. Tussendoor vlogen we naar Kuala Lumpur, Ho Chi Min City of Manilla heen en terug en kwamen rond elf uur weer in het hotel. Wie dan nog zin had, kon nog een leuke avond hebben. Nadat Thaksin de sluitingstijden in werking gebracht had, was dit stuk vermaak weg. Dus van al die mensen die om de een of andere reden pas laat uit kunnen gaan, viel een stuk inkomen voor de horeca weg.

 8. Hans zegt op

  Als je s’middags of vroeg op de avond al wat biertjes achter de kiezen hebt, dan ben je rond middernacht toch al flink vol denk ik. Dan zal je in de uren die erna komen toch niet veel meer uitgeven

 9. Diederick zegt op

  Waarom de wens dat zij wel even de bath voor ons moeten repareren? Misschien is het allemaal ook een klein beetje de schuld van de zwakke Euro?

  Als wijzelf een munt hebben die de sterkte van de bath benadert is er niks aan de hand. Dit is echt iets wat wijzelf moeten oplossen.

  • fred zegt op

   Alle munten zijn gezakt ten opzichte van de Baht. Niet alleen de Euro maar allemaal.

   • Diederick zegt op

    Klopt, maar zo sterk als de bath is, zo zwak is de euro. Als de geldpers niet zo fanatiek gedraaid zou hebben de afgelopen jaren, waren de vakanties wellicht iets goedkoper geweest. Het is zelfdestructief beleid.

    Op zich heb ik er geen moeite mee, ik spaar wel iets meer voor de komende vakantie, maar de reacties dat de Thai alle schuld betreft en vooral de ietwat denigrerende toon vind ik ongepast.

    On topic: Ik denk dat deze maatregel niet het ei van colombus is. Mensen die tot 4 a 5 uur willen stappen kunnen momenteel in de drukste gebieden wel aan hun trekken.

    • teun zegt op

     De Thais hebben geen schuld aan zwakkere Euro. Dat zegt m.i. ook niemand. Alleen: de Thaise economie heeft er last van op het gebied van export en toerisme. Als ze daar iets aan willen doen dan is aanpassing koers TBH een oplossing. Als ze niks aan verbetering economie willen doen is dat hun goed recht. Waarom denk je dat P. heeft besloten, dat economie beter gevolgd moet worden en waarom denk je dat Thaise Centrale Bank de rente heeft aangepast?

     Dus nogmaals, er is geen denigrerend woord bij. Thais moeten zelf oplossen of niet.

  • teun zegt op

   In principe klopt dat, alleen de Thaise economie lijdt eronder. Export brengt minder op en toerisme ook. Dus zolang de EU het niet kan oplossen, zal de Thaise regering zichzelf een dienst moeten bewijzen. Alleen, gezien het feit dat P. pas onlangs heeft verordonneerd dat de Thaise economie gevolgd moet worden zal het nog even duren voor het in BKK doordringt.

 10. leppak zegt op

  Feit is dat Europese, Kaukasische, Australische en Amerikaanse toeristen het onder het huidige beleid, de prijsstijgingen en de dure bath steeds meer af laten weten. Ook expats vertrekken om die reden.
  Aziatische toeristen die hun plaats moeten innemen hebben nauwelijks belangstelling voor het bar- en nachtelijk uitgaansgebeuren.
  Het lijkt mij dus kortzichtig om te sleutelen aan sluitingstijden als remedie voor teruglopende inkomsten.
  Wederom….geen helicopterview van de huidige landsbestuurders.

  • chris zegt op

   Al enige jaren zijn toeristen uit deze Westerse landen niet in de minderheid maar ZWAAR in de minderheid. Het overgrote deel van de toeristen in Thailand komt uit China, India, Japan, Korea en Indonesie en die trend wordt alleen maar sterker. Heeft echt niets te maken met de Baht want deze ontwikkeling tekent zich al af vanaf de economische malaise in Europa, al zo’n jaar of tien.

   • teun zegt op

    De EU-economie is inmiddels aardig hersteld van de klap in 2008. Maar nu spelen zaken als Brexit-soap en handelsoorlog USA/China de € parten. Toevallig worden deze 2 landen aangevoerd door blonde leiders!!???!! Ook problemen (maar dat is al zo oud als de weg naar Rome) in Italie.
    Tot slot een aantal Oost Europese landen, die alleen subsidie willen ophalen als EU-lid, maar zeker geen verplichtingen op zich willen nemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website