Aanduidingsborden onderweg

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
4 oktober 2018

Wie onderweg is, komt wel eens nieuwe aanwijzingen tegen, die in eerste instantie voor een leek onbekend zijn of onduidelijk.

Zo verschijnen op verschillende plekken langs de weg blauwe borden met een echtpaar en een kind daarop afgebeeld. In eerste instantie zou men kunnen denken aan een voetgangerspad, die mensen naar iets verwijst. Maar op deze plekken zijn geen voetpaden, zelfs geen fietspaden, maar een tweebaansweg voor alle voertuigen dus goed opletten. Nadere informatie leerde echter dat dit aanduidingsborden waren om bijvoorbeeld een Wat te bezoeken of een andere bekende plek. Waarom dan een gezellig echtpaar met kindje afgebeeld? Daaronder de Thaise tekst en daaronder tamelijk klein de betekenis in het Engels. Sommige vertalingen kloppen echter niet.

Een andere plek betrof blauw en rood gekleurde parkeerplaatsen. De blauwe aangeduide parkeerplaatsen zijn in het algemeen bekend als gereserveerde plaatsen voor minder valide mensen. Bij Lotus aan de Sukhumvit Road trekken veel Thaise mensen zich daar niet veel van aan! Dat gebeurt wel vaker als er geen controle is! Een rood gekleurd parkeervak is bedoeld voor dames. Heel sympathiek dat men een vak reserveert voor vrouwen, die moeite hebben met parkeren! Helaas was deze interpretatie mijnerzijds onjuist. Het is een parkeerplaats voor zwangere vrouwen.

Dan geldt wel de vraag of dit ook voor de passagiers geldt of alleen voor de bestuurster en vanaf welke maand. Leuk voor een quizvraag!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Aanduidingsborden onderweg”

  1. Ger-Korat zegt op

    Roze parkeervak is voor vrouwen in het algemeen bedoeld. Kijk maar naar de lokatie, dicht bij de toiletten zodat men in het donker niet ver hoeft te lopen. Voor zwangere vrouwen en degene met een baby en kinderwagen is er een blauw vak met aanduiding van een kinderwagen.Roze zie je ook in parkeergarages waar dat gebied bestemd is voor auto’s met alleen vrouwen erin, om hen een veilig6 gevoel te geven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website