7-Eleven blijft maar groeien

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
19 januari 2013
7-Eleven blijft maar groeien

Als bezoeker of bewoner van Pattaya is het praktisch onmogelijk om over een hoofdstraat of zelfs in een zijstraat te lopen zonder tenminste een enkele keer het bekende groen/rode kenmerk van een 7-Eleven winkel te zien.

En, alsof het al niet genoeg is, heeft CP All plc, de organisatie die de 7-Eleven winkels beheert, aangekondigd, dat er in 2013 flink in nieuwe 7-Elevens wordt geïnvesteerd om zodoende de ook actieve concurrentie het hoofd te bieden.

Concurrentie

De belangrijkste rivalen voor de 7-Elevens zijn inde eerste plaats de ook overal aanwezige Family Mart, mini Big C en de Tesco-Lotus Express vestigingen. In Pattaya zie je bijvoorbeeld in Soi Buakhow vijf 7-Elevens, enkele Family Marts, een mini Big C en zelfs enkele Texo-Lotus Express winkels, alle over een afstand van pakweg twee kilometer.

Toekomst

Leden van de Thai Capital Retailers Association (een overkoepelend orgaan voor de kleinere winkeliers) geloven, dat er drie belangrijke factoren zijn, die een positief effect op de kleinere winkeliers zullen hebben:

 • In de eerste plaats is dat de wettelijke verhoging van het minimumloon naar 300 Baht per dag in Thailand, hetgeen de koopkracht van de minst verdienende werkers zal verhogen.
 • De implementatie van de AEC in 2015, hetgeen naar verwachting meer buitenlandse investeerders in Thailand zal aantrekken.
 • De stroom van buitenlandse toeristen zal blijven stijgen.

Meer supermarkten

Dezelfde organisatie gelooft, dat er in 2013 wel zo’n 1000 nieuwe supermarktwinkels zullen worden geopend, hetzij van 7-Eleven of van Family Mart, Tesco-Lotus Express of mini Big C. Dat is een behoorlijke stijging in vergelijking met voorgaande jaren, toen er jaarlijks tussen de 700 en 800 vestigingen werden geopend. Van 7-Eleven wordt verwacht, dat hun aandeel in die 1000 te openen vestigingen ruim 50% zal zijn.

Distributie

Om de distributie van goederen naar al die 7-Eleven vestigingen in goede banen te leiden, gaat 7-Eleven twee nieuwe distributiecentra bouwen, één op een terrein van 100 rai in Samut Sakhon en de ander op een 50 rai plot in de provincie Chonburi. Distributie in een organisatie als 7-Eleven is van vitaal belang en de logistieke taken van zo’n distributiecentrum moet zeker niet worden onderschat.

Assortiment

In het algemeen kan men zeggen, dat het assortiment van de 7-Elevens redelijk met elkaar te vergelijken is volgens bepaalde interne standaardnormen. Een belangrijke nieuwe doelstelling voor de 7-Eleven organisatie zal zijn om het assortiment in belangrijke toeristenplaatsen, zoals Pattaya, meer aan te passen aan die buitenlandse bezoekers. In menig 7-Eleven vestiging zal men binnenkort meer buitenlandse producten aantreffen ten gerieve van de toerist.

Bron: Pattaya Business Supplement

8 reacties op “7-Eleven blijft maar groeien”

 1. J.Jordaan zegt op

  Gringo, je hebt het over een afstand van twee kilometer. Ze zitten soms vlak naast elkaar
  en tegenover elkaar. En dan allemaal 24 uur per dag open. Nog meer erbij. Wie bedenkt zo iets. Moet je wel een heel intelligent zakenman voor wezen.
  In mijn dorp Bangsare werd een brillenwinkel geopend. Zou je denken in dat dorp is dat wel genoeg. Nee hoor, twee maanden later kwam er nog een. Er vlak naast.
  Dus alle bij (sorry voor het woord) geen klote te doen. Dat is pas echt zaken doen.
  J.Jordaan.

  • Khun Peter zegt op

   @ J.Jordaan dat is typisch Thais. Heb ik al eens wat over geschreven. Op de kermis in Hua Hin zag ik 7 exact dezelfde attracties naast elkaar. Zo’n tent waar je pijltjes naar ballonnen kunt gooien.

   • Chris Bleeker zegt op

    Khun Peter,

    je zou het ook typisch Nederlands ? kunnen noemen,in iedere winkelstraat een overvloed aan kledingzaken,naast elkaar, en schoenen winkels enz enz. Maar niet zo,n ouderwets buurtwinkeltje als wat 7 Eleven eigenlijk is,het assortiment is zeer beperkt,en niet de goedkoopste,maar voor vele van ons als Tesco-Lotus er niet dicht in de buurt is (vaak goedkoper) ontzettend gemakkelijk.
    Veronderstelling,maar dat kan fout zijn,dat de 7 Eleven een franchise keten is ?.

  • Chris Bleeker zegt op

   J.Jpordaan,

   moet er toch een verhaal van maken,anders wordt het door de moderator niet geplaatst,omdat het te kort zou kunnen zijn,twee opticiens zaken in een dorp zonder/weinig klanten,of alle inwoners van het dorp moeten een probleem hebben ? witwassen,van geld.

 2. Khun Peter zegt op

  Het zijn verdraaid handige winkeltjes. En altijd in de buurt – 24 uur open, fantastisch. Hebben van alles wat je dagelijks nodig hebt of soms mist. Jammer dat we zoiets niet in NL hebben.

  • boonma somchan zegt op

   http://www.openingstijden.nl veel bemande tanks stations zijn 24 uur per dag open de bekendere supermarkt keten tot 22.00 pm

  • Folkert zegt op

   Zal in Nederland niet mogelijk zijn gewoon te duur al worden er ook hier werknemers onderbetaald al is het salaris hoger dan wat een thaise werknemer zal verdienen in zijn land.Vindt het onbegrijpelijk waar die supermarktjes en brillenwinkels van kunnen bestaan.
   Misschien wat sommige ondernemers in Nederland ook wel zouden willen veel uren en weinig salaris.

 3. Joop zegt op

  Beste lezers,

  Kort verhaaltje over het aantal 7/11….
  We spraken af dat we van Jomtien naar soi Buakhow ( de dinsdagmarkt) zouden lopen en dan bij elke 7-eleven aan de linkerkant van de weg een biertje in te nemen……

  We hebben de markt niet gehaald…………………………..

  Groetjes van Joop & Nicolien


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website