Een paar maanden terug waren er doden door de extreme kou, nu zijn er drie doden te melden door de enorme hitte in Thailand. In meerdere provincies steeg de temperatuur tot boven de 40 graden.

Drie personen zijn aan een hartaanval of uitputting overleden ten gevolge van het warme weer. De hoogste temperatuur van 43 graden werd gemeten in Mae Hong Son, Lampang, Sukhothai en Phetchabun.

In Bangkok steeg het kwik naar 38 graden. De doden waren te betreuren in Samut Sakhon, Ang Thong en Bangkok. Ook de komende periode blijft het heet in Thailand.

10 reacties op “43 graden celcius: Doden door extreme hitte in Thailand!”

 1. Bacchus zegt op

  Hoogste temperatuur 43 graden in Mae Hong Son? Volgens mij was het in Korat al 47 graden gemeten! Ook hier in Khon Kaen op onze eigen “kwikmeter” al temperaturen gemeten van 44 graden.

 2. erik zegt op

  Aan 43 graden is niets extreem. De Isan kent ieder jaar deze temperaturen met name in maart en april. Maar je moet er rekening mee houden, genoeg drinken, ORS, koelen, rust nemen en uit de zon blijven. Ik woon hier 14 jaar in deze hitte, heb 47 graden meegemaakt hartje middag, en ben er nog…..

  Behoor je tot de risicogroepen dan ga je de airco-ruimte in of neemt vakantie aan zee waar het altijd koeler is. Raadpleeg jouw arts als je iets mankeert en volg het advies op.

  • serkokke zegt op

   Een keertje 43 graden is niet extreem, alhoewel de maximum temperatuur in heel Thailand nooit boven de 45 graden is uitgekomen. Ik heb het niet over de achtertuin thermometer, maar raadpleeg “tmd.go.th”, de Thaise weerdienst.
   Wat wel opvalt, is dat het al weken iedere dag boven de 40 graden is en de nacht temperaturen zo ongeveer een hittegolf in Nederland zouden opleveren.
   Nee, ook ik overlijd niet aan de hitte in een redelijk gekoeld huis ( kost wel deze maand 5200 Bath, een Thais maandloon) en dat in een zwaar geïsoleerd huis met dubbel glas en efficiënte, dus dure zonwering.
   Maar mijn schoonmoeder en al die andere nog veel armere, vaak oudere en oude mensen slapen in hun houten huizen, direct onder de golfplaten.
   Overigens ook niet gezond voor de jongeren en de kleintjes.
   Dus dat er mensen door de hoge temperaturen overlijden is niet zo vreemd.
   En drie mensen in heel Thailand lijkt me wel heel weinig, hier gingen er al meer oude mensen dood dan normaal.
   En hoe is het met al die Thaise mensen die bij jou in de buurt wonen, allemaal rijk genoeg om naar zee te gaan, naar de koele bries?

   • theoS zegt op

    Een houten huis in de tropen is de ideale woon ruimte. Na 1600 uur koelt het huis razensnel af, binnen een kwartier is het hout afgekoeld en kun je gerust zonder airco slapen, uiteraard met een fan. Mijn 1e huis hier was zo’n huis.

  • Rik zegt op

   Erik net alsof de thais zo makkelijk naar een ruimte met airco kunnen gaan, laat staan vakantie. Er zijn genoeg mensen die moeten werken en velen ook nog eens buiten. Beeld je maar eens in om zwaar werk te doen buiten volop in de zon met meer dan 40 graden. Ik ging laatst een uurtje intensief sporten buiten en ik bezweek bijna

 3. PietJan zegt op

  Deze constante en voortdurende hoge temperaturen benemen mij alle lust om maar iets te ondernemen. Zoals @erik zegt dat dan maar een airco-ruimte opgezocht moet gaan worden, is geen oplossing. Je kunt toch moeilijk de hele dag bij een koffietentje van Tesco of BigC blijven bivakkeren. Dat ware een idee als het ‘savonds fors zou afkoelen, maar dat het ook dan en ‘snachts heet blijft, hoort bij het karakter van dit klimaat en weertype in deze contreien. Maar prettig is het niet (meer).

 4. janbeute zegt op

  Bij mij thuis staat de meter rond de middag al voor enkele weken rond de 42 a 43 graden .
  We zitten hier al gedurende , bijna twee maanden in deze hitte .
  Dat is dan ook de reden dat ik aankomend jaar hier gedurende deze zelfde periode weg ben .
  Verleden jaar was het ook al zo slim , maar dit jaar overtreft alles in de periode van nu in de twaalf jaar dat ik hier verblijf .
  Misschien ergens naar het buitenland of op een koelere plek in Thailand .
  Maar waar ik nu leef en woon Lamphun – Chiangmai en omgeving met smog en hitte .
  Het is niet leuk meer .
  Overdag kun je niks doen , in de morgen rond achtuur staat het kwik al op de 35 graden .
  In de avond na zes uur het zelfde .
  Het enige wat je doet is thuis zitten bij de airco .
  Verleden week Maandag bij de CM immigratie geweest voor retirement verlenging .
  De rij met Re entry was smorgens voor zeven uur al grandioos lang , velen willen weg uit Thailand gedurende deze hete dagen .

  Jan Beute .

 5. Eelke zegt op

  Ik kom net terug van maand familiebezoek Korat,heb ook temperaturen gehad van 45/46,ik blijf voortaan in april wel in Nederland,ben wel wat gewend maar vond t geen pretje. Gr. Eelke

 6. erik zegt op

  Ik vrees dat we er aan zullen moeten geloven: koudere winters en hetere zomers. Wij hebben het klimaat gewijzigd door ons gedrag. Straks wordt zoet water schaars en krijg je ‘water-oorlogen’. We doen het zelf en internationaal afspraken maken – ach, we weten allemaal hoe vlot dat gaat. En er zijn te veel mensen om allemaal lekker ‘gematigd’ rond de keerkringen te gaan wonen……

 7. theoS zegt op

  Heb er geen moer last van. Doe ’s middags wel mijn siesta en voor de rest doe ik gewoon wat ik altijd doe. reparaties aan mijn huis en auto en wat nog meer. Vind vorst en sneeuw veel erger.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website