Dat is een vraag aan hen die hier verblijven en aan hen die hier op vakantie waren. Waar je ook bent en waar je ook gaat, je zult altijd te maken krijgen met leuke en minder leuke dingen. Dat zal voor iedereen wat anders zijn. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van anderen.

Als u geen vervelende ervaringen bent tegengekomen mag u toch de leuke gebeurtenissen vermelden. Maar alleen vervelende zaken noemen mag niet. Die horen we al heel veel. Dat zijn de spelregels.

Laat ik het spits afbijten:

Twee leuke ervaringen

 1. Jaren geleden nam ik in Chiang Mai een toek-toek voor honderd baht terug naar het hotel. Onderweg babbelde ik heel wat af met de chauffeur: familie, politiek etc. Bij het hotel aangekomen weigerde hij de honderd baht te accepteren ‘omdat we zo leuk hadden gepraat’.
 2. Ik stond eens stil met mijn motosai omdat de benzinetank leeg was. Lopend op weg naar één kilometer verderop gelegen benzinestation stopte er wel drie maal een auto om mij hulp aan te bieden.

Twee vervelende ervaringen

 1. De vader van mijn ex beheerde goktenten met medeweten van de politie. Hij nam mijn ex daar steeds mee naar toe ondanks mijn smeekbeden en zijn belofte dat niet meer te doen.
 2. In een restaurant waar we regelmatig aten zag ik op een dag dat er op het in het Thais gestelde bonnetje een gerecht stond dat we niet hadden besteld of gekregen. Ik hoefde niet te betalen maar er kon geen verontschuldiging vanaf. Foutje, kan gebeuren. Maar een week later hetzelfde. Het was geen foutje mar een scam, speciaal voor buitenlanders denk ik.

Toen ik mijn gedachten liet gaan over het vinden van voorbeelden waren de leuke ervaringen verreweg in de meerderheid. Ik had moeite een tweede vervelende ervaring in herinnering te roepen.

Vertel eens: ‘Wat zijn uw twee prettigste en uw twee vervelendste ervaringen in Thailand?’


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

38 reacties op “Vraag v/d week: ‘Wat zijn uw twee prettigste en uw twee vervelendste ervaringen in Thailand?’”

 1. Jo zegt op

  Mijn mooiste ervaring
  ** Mijn vrouw leren kennen, ruim 25 jaar geleden en nog steeds samen.
  ** Mijn (stief)dochter die vam mij houdt als ware een biologische vader.

  Mijn vervelendste ervaring
  ** Mijn moeder wordt ernstig ziek, gelukkig nog wel op tijd in NL en overlijdt vrij snel.
  ** Mijn schoonvader is ernstig ziek, helaas al in coma als wij arriveren en overlijdt zonder dat zijn dochter
  (mijn vrouw) nog met hem kon praten.

 2. petra zegt op

  wij komen nu al ongeveer tien jaar in thailand en de eerste keer moet je nog wennen aan het geld betaalden veel teveel op een terras in bangkok het was echt onze eerste ervaring, de ober kwam ons helemaal achteraan om ons geld terug te geven, dat was onze eerste en een van de vele goede ervaringen.

 3. ton zegt op

  Prettig is het land en eten

  Vervelend zijn het karakter van de thai en dat de meisjes de sexindustri in moeten om geld voor de familie te verzamelen.

  • Rob V. zegt op

   Hét karakter van dé Thai? Ik wist niet dat Thai als massa product van de lopende band rollen. Aangenomen dat je hier over wat in jouw ogen veel voorkomend gedrag is (stereotypering, versimpeling van de complexere realiteit) , wat zijn dan 1-2 uitingen van dat soort gedrag? Maak het wat concreter alsjeblieft.

 4. martin zegt op

  Leuke ervaringen minstens een 4 * hotel boeken goede service en heerlijke ontbijt
  Slecht dat taxi geen meter aandoen en gewoon wegrijden als je wildste de meter aanmoet zelfreinigend thaisevrouw vrouw lukt dit niet
  Altijd maar weer afdingen om meeloop van te worden
  Lange wachten rijden airport bij toegang Thailand paspoort controle er kan geen lachje van af
  WELKOM OF ZO

  • Fenje zegt op

   Misschien ligt het aan mijn bleke huid en mijn blonde haar maar tot nu toe altijd vriendelijke douanier en soms zelf met social talk en een lach.

 5. Leo Th. zegt op

  Verreweg de prettigste ervaringen zijn mijn vele rondreizen in Thailand per auto en vliegtuig, waarbij ik van het klimaat en de prachtige natuur heb genoten en op de mooiste stranden aangenaam heb vertoefd.
  In Thailand word ik ook altijd aangenaam verrast vanwege het feit dat ik er nimmer leeftijdsdiscriminatie heb ondervonden.
  Als 3e wil ik toch ook de gerechten uit de Thaise keuken noemen en de uitgebreide buffetten in hotels en restaurants.

  Mijn vervelendste ervaringen waren dat er zeker driemaal geld van mij is gestolen en tweemaal uitgeleend geld niet heb terug gekregen.
  Verder ben ik op mijn vele autoreizen vaak door de politie voor vermeende overtredingen aangehouden met als doel een verplichte contributie aan hun ‘teapot’ bij te dragen.

 6. Darius zegt op

  Leuk was mij weer hartstikke jong te voelen
  Minder leuk, constateren dat ik toch een oude man ben
  Proostt

 7. Luc Vandeweyer zegt op

  Leuk, het eten en de barretjes, plus vooral het weer tijdens onze winter.

  Irritant, zowat alles sinds de laatste staatsgreep. Daarom zit ik nu ook in Cambodja. Een verademing.

 8. Max zegt op

  Het prettige wonen ( eigen huis ) met mijn aller liefste vriendin. De waarde van het geld, 1000 Baht is echt nog iets. Het weer, alhoewel Maart, April en Mei te warm zijn.
  Het vertier. In Belgie kan je na zessen een kanon leeg schieten en kom je niet eens in de krant, hier is het ieder dag bal.

  Negatief vind ik dat het mij alleen NOOIT lukt iets gedaan te krijgen. Overal, ja overal hoor ik steeds NO HAVE. Voorbeelden te over en daar wil ik de lezer niet mee lastig vallen.

  Voor de rest heb ik wel mijn draai gevonden.

 9. Rob V. zegt op

  De mooiste ervaringen zijn makkelijk. Het aller mooist is natuurlijk dat ik mijn lief daar trof. Zij is, was, het mooiste uit mijn leven tot nu toe. Maar als het echt een ervaring moet zijn dan zijn dit er zomaar twee van vele ervaringen:
  – De vriendelijkheid van de vrienden en familie van mijn lief. De deur staat altijd open, namen ons en nemen mij nu nog graag mee uit eten. Ze staan er op “Rob, mai kreng jai (na), Mali is/was my friend so you are too”. Terwijl ik me bij zulke genereuze vriendelijkheid en gulheid verplicht voel wat terug te doen. Zo warm welkom is gewoon fantastisch.
  – Bij een van mijn eerste bezoekjes aan Thailand sprak ik geen woord Thai en wist ik ook niet wat normale prijzen waren voor een bepaald product of dienst. Ik zag een karretje met koffie staan en had wel trek in een beker ijskoffie. Met wat moeite duidelijk gemaakt dat ik zin had in ice coffee, dat begreep de verkoper. Maar de prijs? Op de kar stonden diverse bedragen maar alle tekst was in hst Thai. Ik bood twee biljetten van twintig bath aan. De man trok langzaam 1 biljet weg en knikte terwijl hij iets zei. Als hij meer had gepakt had ik er geen erg in gehad. Nu is het niet vreemd op niet bedonderd te worden maar het idee dat men dat had kunnen doen en niet deed overtuigd mij er van dat de meeste mensen goed zijn.

  Slechte ervaringen? Lastig, dan moet ik echt even nadenken.
  – Als onervaren Thailandganger aangesproken worden in de buurt van Wat Saket (Golden mount) en na een kort gesprekje over mijzelf te horen krijgen dat het Boeddha dag is en tuktuks daarom tegen special tarief van 40-50 baht je rondrijden tussen tempels. Was natuurlijk de bekende kleermaker & diamant tour.
  – Bij een bezoek aan Doi Suthep (Chiang Mai) de foreigner prijs moeten betalen terwijl ik daar, samen met mijn teerak, kwam om niet alleen de toerist uit te hangen maar ook merrit te maken. Normaal doneer ik dan ook spontaan iets aan een tempel maar als ze me als melkkoe zien dan kunnen ze de boom in. Ik was beledigd en ging en enige vorm van vrijgevigheid en respect kon er bij mij niet meer vanaf. Dat had men namelijk ook niet voor mij.

 10. l.lagemaat zegt op

  Slechtste ervaring: Onbetrouwbare park eigenaar Central Parc Hillside (Pattaya) samen met dito advocaat
  Ken, waardoor het mogelijk was mijn koophuis af te nemen. Vanaf 2013 tot nu toe aan het procederen.

  Positieve ervaring: Op elk tijdstip van de dag/avond weg kunnen gaan zonder te denken of je een jas of paraplu mee moet nemen. Relaxt aan de kust een drankje kunnen gebruiken. Bij sommige (stam-)restaurants hartelijk ontvangen worden en ze al weten wat je favourite drankje is. Soms zelfs korting, ondanks het seizoen, omdat je vaker komt!

 11. Leo Bossink zegt op

  Ik kan geen keuzes maken met betrekking tot de twee prettigste ervaringen en de twee slechtste ervaringen.
  In het algemeen gesproken, waardeer ik de 24-uurs economie, de vele plaatsen waar je kunt eten en drinken, het gemoedelijke en vriendelijke karakter van de mensen hier in Isaan (ik woon in Udon), het veelal prettige klimaat (behalve in de zeer warme maanden maart / april / mei), het niets plannen van de Thai (ze zien wel wat de dag van morgen brengt, op die manier geen last van stress) en bij tegenvallers zich niet van de wijs laten brengen.
  De minder prettige zaken!!!. Als ik er dan toch een moet noemen > het verkeer in Thailand en het totaal ontbreken van controle op wetshandhaving. Dronken rijden, te hard rijden, zonder helm rijden, dubbel parkeren, door rood rijden en noem verder maar op. Er is geen controle op en als er al boetes worden uitgedeeld, gaat het geld voor 60% in de zakken van de betreffende politieman. Veel meer controles (ook in de avond / nacht), veel strengere straffen (hoge boetes) en het incasseren van de boetes via een systeem waarbij de boetes via post worden thuis bezorgd, en dus de politieman geen tea money meer kan incasseren.

 12. theoweert zegt op

  Mijn mooiste ervaring

  ** Na een avondje stappen op de walkingstreet met mijn vrouw en vriendin. Weer terug gekomen bij het hotel in Jomtien willen we nog wat te drinken nemen voor op de kamer bij de 7-11. Op dat moment merk ik dat ik mijn beurs kwijt ben.

  Ga direct met de bathbus terug , naarde 2 gogo’s in maar niets gevonden. Bij de derde vertelde een gogo-danseres me dat mijn beurs gevonden was en dat ik terug kon naar het hotel. Ik begreep er niets van in het hotel aangekomen vertelde mijn vrouw dat ze aangesproken was door iemand en die vroeg of dit haar pasfoto was.

  Ja, zei ze want die hadden we die middag laten maken Dan is dit je beurs, die was bij het uitstappen van de bathbus uit mij zak gevallen.
  De Gogo-danseres bleek een nichtje te zijn van onze Thaise vriendin te zijn.

  ** Na het afrekenen van mijn Bin van 1050 Bath. Liepen we we en kwam men ons achterna rennen, dat ik i.p.v. een briefje van 50 met een van 500 bath had betaald.

  Mijn vervelendste ervaring

  ** Zo gebeurde mij drie jaar terug iets in Kantharalak. Ik overnachtte in het plaatselijke eenvoudig hotel. Lucky zou de nacht doorbrengen in het “house papa” bij de kinderen. Ik liep in de namiddag een stuk door de plaats heen en at een hapje rijst.

  Ik dronk op drie plaatsen een grote bier en voelde me plotseling moe en ging naar mijn hotelletje. Daar aangekomen besloot ik maar gelijk naar bed te gaan. IK dacht dat ik wat te veel gedronken had. Als ik op bed lig hoor ik dat iemand aan mijn deur rommelt.
  Ik staat op en denk hé Lucky is toch teruggekomen en wilde in eerste reactie de deur open doen. Maar zie dat er een spionnetje in deur zit en kijk er door.

  Ik zie tegenover de deur een man tegen de muur hangen en ik denk dat is iemand die de verkeerde deur heeft gekozen. Dus roep “false room” en ga weer naar bed. Even later hoor ik weer aan mijn deur gerommeld. Ik geef een dreun en roep nogmaals dat die verkeerd was. Dit gebeurd uiteindelijk wel vier keer, dan besluit ik de ketting op de deur te doen en een inslaper te nemen. Want ik wil echt gaan slapen.

  De volgende ochtend komt Lucky en vraagt of ik goed alleen geslapen heb. Nu ik vertelde dat een of andere zatlap geprobeerd had mijn kamer in te komen.
  Als we echter naar buiten wandelen zien we dat er veel politie op het parkeerterrein staan en fotografen. Ik hoorde later dat er iemand vermoord was, dus dan wordt je wel even stil want de daders hebben voor mijn deur gestaan. Later bedenk je dat het wel twee personen moeten zijn geweest, want degene die ik zag stond tegen de muur en zat niet aan de deur. Verder bedenk je je dat misschien wel bedwelmd was, want ik was zo moe van drie biertjes.
  Maar hierna heb ik nooit meer ‘s avond hier een biertje ergens gaan drinken. Vreemd heb ik het later ook gevonden, dat er niemand van de politie iets aan mij gevraagd heeft terwijl ik nog maar de enigste gast was na dit geval. Maar het blijft je altijd bij en je blijf oplettend. Maar het kan je overal gebeuren op de wereld.

  ** We waren in een hotel in Bangkok en wilde met onze vriendin nog wat eten. We hadden nog nooit met een tuktuk gereden en die chauffeur wist wel een visrestaurant. Hij wilde ons voor 60 bath daar wel heen brengen. Nu we hadden moet ik zeggen heerlijk gegeten, terwijl we bijna een persoonlijke bediende hadden, die steeds weer onze drank bijvulde als we maar ene slok genomen hadden.
  Bij het afrekenen bleek de rekening voor Thaise begrippen nogal hoog te zijn. De prijzen waren vermeld per 100 gram. Maar goed we hadden goed gegeten en een fijne avond dus niet geklaagd.
  Als we echter naar onze tuktuk wandelen krijgt onze Thaise vriendin te horen dat ze niet mee mocht rijden. Nu dan wij ook niet en we konden op de parkeerplaats ook geen andere taxi bekomen.
  Maar goed na een stukje wandelen wat voor ons geen probleem is vonden we wel een andere taxi. En waren we voor nog geen 60 bath weer terug bij het hotel.

  Deze verhalen komen ook in mijn Dagboek van een Wandelaar op het internet.

 13. rentenier zegt op

  Slechte ervaring na goed voorbereid te zijn terugkeren naar Thailand en verwachtte snel een huurhuis in Udon Thani te vinden maar de 6 die ik online had uitgezocht en beschikbaar zouden zijn, bleken na aankomst allemaal bezet te zijn, toeval? Het alternatief wat geboden werd was zo slecht dat ik direct naar Buengkan verkaste.

  Goede ervaring was een leuk huis in Buengkan gevonden te hebben en gelijk aanpassen zoals een keuken maken en ondertussen ontving ik een uitdagende uitnodiging van een dame helemaal uit Chiangsean bij Chiangrai, ik moest haar maar eens in het echt ontmoeten en zien waar ze woonde. Ik belandde boven op een heuvel met prachtig uitzicht omringd door een 60 Rai Organische Theefarm wat haar eigendom was. Ik wou er niet meer weg en we zijn buren want ik huur een huis naast het hare en zij is de huisbaas. Ik drink haar Thee met grote mate en leef en eet anders en ben in 2 maanden 15 kg overgewicht kwijt en een sterk verbeterde gezondheid . De huur in Buengkan is opgezegt en ben op en neer gereden om m’n spullen op te halen.

 14. Similan zegt op

  Positieve ervaring op dit moment hier in phuket
  De mooie stranden en de back to nature wet alle beton opgebroken op surinbeach
  Terug naar bamboe hutjes met betaalbare dranken

  Negatieve ervaring
  Weer terug vol met irritante Russen
  En nu helemaal het einde de nieuwe Fransen (Algerijnen en Marokkanen) die met goedkope vluchten
  Uit Frankrijk massaal de sfeer bederven en met hun gehuurde motoren door de straten racen
  Ik kom nu al 13 jaar in thailand maar dit was voor mij de laatste keer

 15. Hans Aling zegt op

  Vele goede ervaringen, heb een fantastische vrouw met een hart van goud getroffen, al meer dan 4 jaar samen en geen enkele ruzie, ook kan zij in de avond rustig over straat lopen, zonder gevaar. Nog nooit beroofd geweest, de mensen zijn erg lief voor me, je bent hier ook geen nummer, overal waar je komt, krijg je aandacht, al met al prettige ervaringen.
  Negatieve ervaringen, Thais houden van herrie, hoe luider hoe beter, als ze een party hebben, trilt het huis van de bas, die veel te hard staat, ook doen ze karaoke, maar de meeste kunnen niet zingen, dus een ieder moet dit aan horen, natuurlijk ook de tempel doet daar aan mee, helaas kunnen wij de Thai standaard niet veranderen en moeten we het gedomineerde lawaai aanhoren door de speakers en luid natuurlijk.
  Nog een negatieve ervaring, nachten wakker worden van het blaffen en huilen van de honden.
  Dat was het, verder erg gelukkig hier.

 16. NicoB zegt op

  Een van de vele prettige ervaringen:
  Mijn vrouw koopt op een avondmarkt in Chiang Mai voor 100 bath wat voedsel.
  Ze geeft per abuis een biljet van 1.000 bath, denkend dat het een biljet van 100 bath is.
  De verkoopster loopt naar de buren om het 1.000 bath biljet te wisselen.
  Mijn vrouw loopt al weg bij de kraam, niet wetend van het abuis.
  De verkoopster roept haar terug, ze legt uit dat mijn vrouw nog 900 bath wisselgeld krijgt. Alle lof!

  Nog een prettige.
  Krijg een lekke band, ga naar de zijkant van de weg en eindig voor een huis.
  De bewoner komt naar voren, ziet wat er is en haalt bij de buurman een professionele krik.
  Spontaan begint hij het wiel te vervangen, ik mag nog slechts hand en span diensten verlenen.
  We deden net inkopen bij de Makro, na gereed wil ik de man wat geld geven of iets anders uit ons Makro voorraadje, maar alles wordt resoluut afgeslagen, geen kans, hij deed het uit vriendelijkheid, tof.

  Een van de slechtste ervaringen:
  Oma ligt in een Thais staatsziekenhuis met een longontsteking en nog e.e.a., de behandeling en de intensivecare afdeling is beroerd, beademing vind plaats.
  Een arts laat weten dat het beter zou zijn als oma naar een ander veel duurder ziekenhuis zou gaan, daar zou de behandeling adequater zijn en het herstel veel sneller kunnen verlopen. Wij onderschrijven dat.
  Wij bieden aan de familie aan de hogere kosten geheel te betalen.
  Een paar familieleden laten weten, dat als oma naar dat andere ziekenhuis gaat, dat ze een contract willen dat hen nooit achteraf om een bijdrage gevraagd zal worden en tevens dat ze dan ook niet meer bijdragen aan het 24/7 rouleren bij oma zodat oma niet alleen in het ziekenhuis is.
  Oma wil wel naar het andere ziekenhuis, hoort vermoedelijk iets van de aan ons medegedeelde eisen en complicaties en besluit dat ze blijft waar ze is, na een reanimatie en wat langere tijd hersteld oma alsnog.
  NicoB

 17. Peter zegt op

  Een om een
  Positief is dat ik nu lekker in Loei aan het eten ben voor 40 bath.
  Negatief is dat mijn Thaise vrouw geen tijd meer voor mij heb.Maar dat is over een paar weken weer over als we weer in het kille Nederland zijn.

 18. jozef zegt op

  Vervelende evaring ,

  Telkens je weer naar huis moet en incheckt in de luchthaven ……

 19. Dirk zegt op

  + Vriendelijke behulpzame mensen.
  + Prachtige natuur, en goed natuur reservaat beheer.

  – Farang die menen te moeten pronken met hun bloot bovenlijf waar dat niet hoort (overal waar er geen strand of zwembad is). Dit is voor Thaise mensen een grof gebrek aan respect.
  – Farang die zitten te zeiken dat ze meer moeten betalen dan Thai bij natuur reservaten, tempels, musea en andere cultuuractiviteiten. Die azijnpisserij ben ik kots en kots beu.

 20. Eduardus zegt op

  Mijn mooiste ervaring,

  **Dat is het moment nu, nu alles gereed is hier in de Isaan, eerste het begin met de bouw van ons huisje, ” Haus am See”, dan de inrichting binnen en buiten, aanplant rondom ons huis, waaronder veel fruitbomen in de tuin, waar we nu al smakelijk van kunnen genieten, het aanschaffen van de vele dieren om ons heen, o/a waterbuffels, twee lieve honden, de eenden, ganzen en kippen, maar vooral…..wakker worden onder een stralende zon, en dat bijna elke dag, wat wil je nog meer !

  https://youtu.be/gMqIuAJ92tM

  **In het verleden, 2009, heftig ongeval met mijn motor in Duitsland, niet mijn schuld moet ik er wel bij zeggen, drie maanden ziekenhuis, het was een tijd die ik snel wil vergeten, artsen en gestrest personeel, stapelden fout op fout, waardoor het genezingsproces maar niet wilde vlotten, het was in een woord rampzalig.
  Maar nu in Thailand, twee maanden geleden, krijg plotseling hoge koorts met daarbij waanbeelden, mijn lief belt midden in de nacht in paniek een arts, tien minuten later staat de ambulance al voor de deur, een bacteriële ontsteking in mijn linker been was de veroorzaker, het begon in mijn voet, maar, in no time, tot boven mijn knie. Aangekomen in het kleine plaatselijke staatsziekenhuis was de dienstdoende arts inmiddels ook al aanwezig, en begon ook direct met de behandeling, prikje hier prikje daar en direct aan het infuus, zeven dagen duurde de opname, niet zo lang dus, heb nog nooit met zo veel plezier in een ziekenhuis doorgebracht, wat een aardig en betroffen personeel, kennis van zaken, en vooral een luisterend oor voor de patient, altijd vriendelijk lachend, en vooral GEEN stres, zo als het hoort in een ziekenhuis, petje af.

  Mijn vervelendste ervaring,

  ** Het overlijden van mijn schoonvader, we hadden een hele fijne tijd samen jammer genoeg veel te kort, bij de bouw van ons huis was hij er elke dag, altijd een oogje in het zeil houdend, kijken of alles naar wens verloopt, tot op een dag, nu bijna een jaar geleden, mijn schoonvader plotseling overleed, niemand had dit verwacht, altijd vrolijk lachend, dronk geen alcohol, rookte niet, was eigenlijk kerngezond, tot de dag hij bezweek aan een hartstilstand. Ondanks mijn bijdrage voor een waardige crematie werd ik er in zijn geheel niet bij betrokken, als een vreemde voelde ik mij, als niet bij de familie horende, als een Farang !

 21. Ingrid Jansen zegt op

  Positief :
  – zulke lieve mensen
  – eten

  Negatief:
  – wie heeft mijn schoenen meegenomen bij een massage salon op Koh Samui
  – altijd gepast betalen omdat je soms niet goed wisselgeld terug krijgt

 22. Rob zegt op

  + vrijheid op het moment dat je in Thailand bent.
  + mooie stranden en de prachtige natuur alleen zonde dat ze die vaak gebruiken als vuilnisbelt.

  – dat je vaak de waarheid niet mag vertellen want alles moet door een roze bril gezien worden.
  – dat discriminatie gewoon als normaal gevonden worden en dat geen gezichtsverlies belangrijker is dan de
  de waarheid

  • AlexOuddiep zegt op

   Beste Tino,
   Van reageerders verwacht je de beste en de slechtste ervaringen te vernemen.
   Van jezelf noem je alleen twee goede en, na twintig jaar en aarzelend, twee slechte.
   Vreemd.

 23. Rein van Londen zegt op

  Mooiste ervaringen:

  1. Prachtige rondreis met mijn vriendin door m.n. het midden en noorden van Thailand.
  2. De vele moooie ervaringen en dagtrips op Koh Samui.

  Nare ervaringen:

  1. Tsunami 2004 (komt niets in de buurt).
  2. Ongeval op zee door plotselinge storm in juli 2004. We kwamen in ernstige moeilijkheden met een hele groep sea canoes. Gelukkig alleen kleerscheuren en schaafwonden.

 24. Fransamsterdam zegt op

  Wat ik in het algemeen erg prettig vind is dat men in ieder geval de indruk wekt dat ik overal een gewaardeerde klant ben. Dat begint al in het vliegtuig bij Thai Airways, en geldt ook voor de meisjes, bars, restaurants, motorbiketaxi’s, 7-elevens, hotel, kapper, Samsung-shop, Kasikorn bank, ga maar door.
  Leuke, onverwachte dingen, maak je elke dag wel mee, maar echte hoogtepunten om met weemoed aan terug te denken vind ik Song Kran, International Fireworks Festival Pattaya, en een tweedaags verblijf in kamer 5511 in het Baiyoke Sky Hotel Bangkok met een onbetaalbaar fabelachtig uitzicht.
  .
  Meest vervelende ervaringen: Eén keer ruzie met een dronken Engelsman en één keer een geschil met een Duitser.

 25. Karel zegt op

  Ook leuk,
  Oudejaars avond binnenlandse vlucht geboekt,
  Wilde inchecken werd mij verteld dat ik te vroeg was,en even een uur moest wachten.
  Na een uur terug naar de balie,kreeg ik te horen,sorry U bent te laat,
  U snapt mijn reactie op dat moment wel,
  Ik zou een nieuw ticket moeten boeken.en betalen
  Boos geworden en naar een manager gevraagd,die was er best snel.
  De situatie uitgelegd en de man vertelde mij ,dat meisje deed dat voor de eerste keer,maar ik kon de morgen daarop met de eerste vlucht gratis mee.
  Kreeg bij het vliegveld een hotel aangeboden prima opgelost.
  Bij het hotel aangekomen was er die avond een oud en nieuwjaars feest georganiseerd.
  Leuk weer een geweldig feest met show dans eten en drinken,en
  Een gratis loterij
  En jawel we vielen in de prijzen ,een diner voor twee personen,helemaal top.
  Alleen geen tijd voor het gebruik ervan,jammer.
  Even overlegt en geen probleem omgeruild voor een prima fles champagne.
  Smorgens het vliegtuig weer in, dus een happy end.

 26. Freddie zegt op

  Positief : ik ben een geluksvogel dat mijn Thaise vrouw me volop heeft gewild, wars van rijkdom of status, en dat ze daartoe heel veel risico nam, wat dan wederkerig was. Ook positief : een aantal mensen uit haar familie en vriendenkring doen er alles aan om het me zo aangenaam mogelijk te maken, wetende dat het niet eenvoudig is als westerling hier te leven.
  Negatief : het nachtelijk lawaai : hanen, honden, muziekinstallaties bij feestjes : aan aanslag op je geduld. Ook : met de doorsnee Thai kan je over niets belangrijks praten. Ze lachen eens en maken dat ze wegkomen als je met een probleem zit en er over begint. Hun gebrek aan interesse voor al wat niet-Thais is, kortom.

 27. AlexOuddiep zegt op

  Mijn beste ervaringen betreffen de grote persoonlijke vrijheid (voorbeelden in overvloed)
  Mijn slechtste ervaringen betreffen de uitingen van de waarheid omtrent Thailand:
  – Websites en kranten gecensureerd, boeken verboden,
  – De rose bril van veel Thais en buitenlanders.

 28. Nelly zegt op

  PRETTIGE ERVARINGEN : :
  Bij de laundry geld vegeten in de broekzak en keurig teruggekregen
  goedkoop spullen laten repareren.
  Goedkope Benzine
  SLECHTE ERVARINGEN :
  verschrikkelijke verkeersdeelnemers
  altijd maar weer proberen om de farang op te lichten

 29. chris de boer zegt op

  Prettige ervaringen:
  1. de aandacht van mensen die werkelijk geinteresseerd zijn in wat je denkt en doet;
  2. belangrijke mensen horen zeggen wat je niet zo lang daarvoor in je eigen netwerk hebt geventileerd en blijkbaar naar boven wordt doorgegeven.

  Negatieve ervaringen:
  1. met de dood bedreigd worden door je ex-vriendin
  2. een taxichauffer die met circa 160 kilometer per uur over Vibhavadi Rangsit scheurt waarbij mijn twee kinderen het huilen nader staat dan het lachen.

 30. henry zegt op

  Tijdens de overstromingen van 2011 dreigde onze buurt onder te lopen, wat op zichzelf zo geen drama was omdat ik 25 hoog woon, maar het gevaar bestond dat de stroom zou worden afgesloten met alle kwalijke gevolgen vandien.
  Toen kregen wij een telefoontje van onze real estate agent waarvan via wie we onze woning huurden waarbij ze ons en de overstroomde familie (5 personen) die wij opvingen, een gratis woning aanbood zolang er overstromimgsgevaar was. Toen wij na een rit van 200 km arriveerden stond het eten reeds op tafel.

  negatieve ervarigen, na 40 jaar Thailand. GEEN

 31. Nog een Peter zegt op

  Wat een leuk onderwerp.
  Het is bij mij begonnen met een reis van enkele maanden, om weer fit te worden. Bij het verlaten van het vliegveld op Phuket -en het zien van de chaos in het verkeer, de vele bouwvallen (eet-tentjes) langs de weg en de kabelbende- dacht ik ‘ik ga hier nooit aan kunnen wennen.’ Dat bleek mee te vallen; Na die eerste paar maanden wilde ik niet meer terug naar huis. Het leven is hier zoveel minder complex.
  Een ander positief punt is dat er weinig Nederlanders zijn. Wat een stelletje zeikerds zijn wij met z’n allen geworden, mogelijk omdat het te lang goed ging?
  Negatief vind ik dat je bijna(?) alleen machteloos kan kijken naar de negatieve spiraal waarin het land zich bevindt. De vele idiote plannen van het ‘Nationale Centrum voor Propaganda en Onderdrukking’ ten spijt. Het doet pijn om dat iedere dag weer te zien. Dat vormt voor mij, genoeg reden om ook uit te wijken naar een ander land. Op de agenda staan o.a. Vietnam.
  Andere negatieve ervaringen, zoals ook een tuk-tukrit langs een prachtige diamondfactory in Bangkok zijn in vergelijking vooral grappig.

 32. Fenje zegt op

  Ik kom niet echt in toeristische oorden behalve Kanchanaburi maar heb eigenlijk alleen maar fijne ervaringen met Thai. In die gebieden spreken ze geen Engels dus ik doe mijn best om Thais te spreken. Of het nu in het zuiden is of in het noorden, overal tref ik eerlijke mensen die gastvrij zijn. Gewone Thai prijzen. Songklaburi, mee feesten op het podium tijdens karaoke en vol gehangen worden met bloemen kransen. Sichon, overal waar we kwamen kregen we grote hoeveelheden fruit en omdat we het allemaal niet op konden eten waren de aapjes ook blij. Op de vismarkt thee drinken met de vissers en lekkernijen proeven….. En voor al niet betalen want dit was gastvrijheid. Mee naar U Thong om te zien hoe een tientallen meters hoge budha uit de rotsen word gehouden en daarna de markt in U Thong bezoeken en alles proeven wat er te koop is en ja weer niets betalen. We proberen ons aan te passen aan hun normen en waarden. In Bangkok kijk ik dan met verbazing hoe buitenlandse toeristen zich horkerig gedragen naar Thai. En ja iedere taxi chauffeur wil je te veel laten betalen maar als je beleeft zegt ‘Mai au’ en je gaat naar de volgende, is de prijs op eens veel lager. Het zelfde gebeurd ook in Amsterdam, ben je naïef, dan ben je voer voor de oplichters maar dit geld voor elk land. Na drie keer in Thailand geweest te zijn heb ik werkelijk een maand heimwee gehad.

 33. Mr Bojangles zegt op

  leukste ervaringen:
  1. Met stip op 1 mijn rondreis van enkele dagen met Wim uit Mae Rim als reisgids, van ChiangMai naar Mae Hong Son, The Cave Lodge en terug. Hele mooie rondreis gehad. Nogmaals bedankt Wim.
  2. Ik koop vaak wat van de talloze verkoopsters die langs de bars komen in Pattaya. Die dametjes uit Nepal of zo, met die veelkleurige kleren en mutsen verkopen van die kettingen met magneetjes in diverse kleuren. Die doen het nogal goed in Gambia. 😉 De voorlaatste keer had ik aardig wat van die kettinkjes gekocht op mijn laatste avond en in een plastic zakje bij me. Onderweg naar Villa Oranje, drink ik altijd nog even wat bij DaDa’s bar in Soi 12 (Pattaya Klang), en ik laat daar per ongeluk die kettinkjes liggen. Kom ik een half jaar later terug en het eerste wat DaDa deed was me de kettinkjes teruggeven. 😉

  slechte ervaringen:
  1. onderweg terug met de auto van ChiangMai naar Pattaya. Al donker, weg vrijwel verlaten. Steken er ineens 2 brommers de snelweg over waarvan de 2e zonder licht. Dus die zagen we pas veel te laat. Uitwijken naar links kon niet, want daar reed de 1e. Dus god zegene de greep en proberen er achterlangs te gaan, tussen hem en de vluchtheuvel door. Maar wat wij niet wisten was dat zijn motor het niet meer deed omdat ie zonder benzine zat. En toen dacht dat hij dat ie het niet ging halen en keerde om…..
  2. Een keer bedorven eten gehad in de Big C, maar verder tot op heden vrijwel geen slechte ervaringen meegemaakt.

 34. Roland Jacobs zegt op

  Prettige ervaring .

  Mijn eerste vakantie naar Pattaya (Dec 2007)
  Hotel gevonden in Soi 13 Post Office . Sureena Hotel.
  Nadat ik mij gedoucht en omgekleed had liep ik naar buiten.
  En wat ik allemaal hoorde van Massage , sexy ,Young man is iets dat altijd bij zal blijven hangen ,
  ondanks ik nu ook 10 jaar ouder ben.

  En de thaien zo gastvrij en aardig , en het eten en het Weer laat mij denken aan mijn eiland Aruba .

  Nare Ervaring ;

  Het Hotel naast Sureena Hotel ik denk Anna Hotel ofzo , was in Vuur en Vlam,
  ik hoorde dat er op de deur geklopt werd en gezegt dat iedereen naar buiten moest .
  Ik had een jonge dame bij me en ik had haar verteld dat wij naar buiten moesten maar ze was erg moe ,
  door alle inspanningen dat ze weer in slaap viel . s’middag hoorde wij dat er 2 dooien zijn gevallan ,
  een Indier en een thaise meisje , en dat zal altijd bij mij blijven hangen .
  Natuurlijk heb ik er heel veel goeie en minder leuke dingen meegemaakt in al die 15 keer Thailand .

  Positief is , dat ik nu al bezig ben een reis weer te boeken voor Mei/Juni naar dat Prachtige land Thailand .

 35. Ann zegt op

  Positief:

  Kom er al sedert half 1989(al 85keer), steeds op dezelfde plek,en heb me er nog nooit een moment verveeld.

  Onlangs, eind november in een lokale taxi(pattaya) een mobiele telefoon laten liggen,na uitstappen erachter gekomen,en dat was even schrikken,geld en pasjes zaten er ook bij,binnen 10 minuten weer teruggekregen van een eerlijke chauffeuse.

  Eten en slapen kost echt helemaal niks t.o.v. Europa

  Negatief

  In de begintijd een medelander(plaatsgenoot) geholpen aan 1k gld(die was er snel doorheen),heb zelf een week langer moeten blijven,met dito kosten en er achteraf nog een jaar achteraan moeten zitten,
  om het weer terug te krijgen.

  Er komen steeds meer regels vanuit het regime,vroeger was het allemaal wat soepeler.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website