Vrouw regelt de vakantie, man moet betalen

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
7 december 2015

Als een stel samen op vakantie gaat, is het de vrouw die de broek aan heeft. Zij beslist de vakantiebestemming, hotels en alle zaken daaromheen, maar uiteindelijk mag de man betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van online reisorganisatie Vliegtickets.nl.

Het merendeel van de mensen dat aan het onderzoek heeft meegedaan, gaat alleen met de partner op vakantie (57,3%). Wat opvalt, is dat de vrouw bij alle zaken waar geld niet meespeelt, de beslissingen maakt. De vrouw is daarmee in het gehele proces van het boeken van de reis dominant. De koffer pakt men wel ieder voor zich in (53,1%), maar slechts 4,2% geeft aan dat de man dit helemaal zelf doet (42,7% vrouw).

Vrouwen oriënteren zich vaak urenlang op internet en kiezen de vakantiebestemming (53,1% vrouw tegenover 17,7% man), regelen de hotels, autoverhuur en excursies (45,8% vrouw tegenover 15,6% man), zoeken en boeken de vliegtickets (64,6%) en regelen alle benodigdheden die je voor/tijdens een vakantie nodig hebt, zoals een paspoort, visa en alle inentingen (54,2%).

Als dan eenmaal de tickets die door de vrouw zijn uitgezocht, betaald mogen worden, komt de man pas om de hoek kijken. Maar liefst 60,4% van de mannelijke respondenten betaalt uiteindelijk de vliegtickets. Ook op de vakantiebestemming trekt de man twee keer vaker de portemonnee dan de vrouw (36,5%), maar nog vaker betalen ze samen (46,9%).

8 reacties op “Vrouw regelt de vakantie, man moet betalen”

 1. Inge zegt op

  Goedemorgen,

  Bij ons gaat dat anders. Ik regel weliswaar de planning van de reis, maar mijn partner
  en ik betalen ieder de helft van alle kosten van reis en verblijf.
  Hij regelt de vluchten en autohuur; ik maak het reisschema. Goede verdeling toch?
  Groeten, Inge

 2. Simon zegt op

  Ons is niets gevraagd.
  We regelen onze vakanties fijn samen, al 56 jaar.

 3. Taitai zegt op

  Is het werkelijk de man die betaald of komt het uit de gemeenschappelijke pot? Het kan namelijk heel goed zijn dat het geld uit de gemeenschappelijke pot komt, de man wel over een credit card beschikt, maar de vrouw niet. In dat geval geschiedt de betaling op naam en rekening van de man (alhoewel het soms zijn vrouw is die alle creditcard gegevens ingevuld en het knopje ‘verzenden’ aangeklikt heeft).

  Hier thuis regelen we de vakanties samen en beschikken we beiden over eigen credit cards. Omdat die van mij zelden gebruikt wordt, krijg ik bij elke betaling gelijk de bank aan de lijn met de vraag of het ook de bedoeling is. Om gek van te worden. Dus gebruik ik de creditcard van mijn echtgenoot. Probleem opgelost!

  • Nik zegt op

   Als u de jaarlijkse kosten van de creditcard moet afrekenen vraagt de bank u dan ook of dit de bedoeling is? Zo nee, meteen van creditcardmaatschappij cq bank veranderen.

 4. Mister BP zegt op

  Al 38 reizen mijn vrouw en ik samen. Alle voorbereidingen, lezen,boekingen en plannen doe ik. Ook de rugzakken of koffers wordt door een ieder van ons zelfstandig ingepakt, maar daar is elk jaar wel discussie over. Mijn vrouw probeert altijd, dat ik meer kleding meeneem voor de vijf weken en ik loop haar kofferlijst na om ervoor te zorgen dat er bv niet vijf paar schoenen meegaan. We vertrekken altijd al met minstens 40kg maar afgelopen zomer kwamen we terg met bijna 80 kg (mijn vrouw houdt van shoppen in Bangkok en bijna alles is voor onze dochters) Ik betaal altijd alles en wat mijn vrouw tijdens de vakantie als haar taak ziet, is dat de kleding er goed en schoon uitziet. Als zij shopt en ik lekker lees bij het zwembad, betaalt zij natuurlijk. Daar ben ik tevreden mee, want dat interesseert me heel weinig. Kortom een tevreden stel.

 5. Rob V. zegt op

  Dan deden mijn vrouw en ik vast iets fout, want vakantiebestemmingen bepaalde we samen. Soms was degene ik, dan weer mijn vrouw die met een idee kwam. Of de ander kwam er later nog eens mee aan zetten “jij wou toch naar…?”. Betalen ging uit de gemeenschappelijke pot. Koffers inpakken deden we ook samen: eerst zelf je spullen pakken en de ander had daar vast een correctie op (je vergeet X, je hebt Y niet nodig). Alleen voor Thailand regelde mijn schat natuurlijk het meeste omdat ze daar dan natuurlijk in haar eigen taal kon rondzoeken, bellen of mailen etc.

 6. sens zegt op

  Hier word alles door de lady gedaan.. ( ikke )…
  Ik regel alles en betaal alles..
  We werken beiden heel hard… dus…
  Moet niet altijd van de man komen…
  We gaan 2 x per jaar naar het paradijsje…
  Februari zijn we weer van de partij…

  Vele grtjs
  sens

 7. Wilma zegt op

  Ook ons is niks gevraagd,

  Wij beslissen SAMEN waar de reis heengaat en betalen IEDER zijn eigen deel :).
  Of hoe je het ook wend of keert uiteindelijk komt het uit dezelfde “portemonnee”.
  Ook koffers inpakken doen we SAMEN.

  Grappig om te merken dat mensen die het Thailandblog lezen, blijkbaar afwijken van de standaard :).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website