Vrijdag 22 april a.s. start de meivakantie. Vanwege de drukte zet de luchthaven Schiphol extra mensen in. Daarnaast wordt reizigers gevraagd zich goed op de reis voor te bereiden. Schiphol adviseert reizigers op tijd naar de luchthaven te komen en de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft.

Hoe lang van tevoren op Schiphol zijn?

Afgelopen weken werd in de media de suggestie gewekt dat door drukte in de meivakantie reizigers veel eerder dan gebruikelijk naar Schiphol moeten komen. Dit heeft echter geen zin omdat de incheckbalies dan nog niet open zijn.

Schiphol adviseert reizigers de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. Actuele vluchtinformatie is te vinden op de websites van luchtvaartmaatschappijen en op www.schiphol.nl.

Goed voorbereid op reis

Schiphol geeft reizigers tips over hoe ze zich goed kunnen voorbereiden op de reis. Hierdoor kan het proces van inchecken, security- en paspoortcontrole vlotter verlopen.

  • Controleer ruim voor vertrek of je paspoort of ID-kaart geldig is.
  • Weet wat mee mag in je handbagage.
  • Kom op tijd, houd de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft.
  • Check thuis online in of doe dit bij een van de selfservice incheckzuilen.
  • Houd reisdocumenten, elektronica en verpakte vloeistoffen binnen handbereik.

Regels handbagage

Er gelden strikte regels voor wat mee mag in de handbagage. Daarnaast gelden voor vloeistoffen en gels speciale voorwaarden voor hoe ze verpakt moeten worden. Kijk voor de regels op www.schiphol.nl/handbagage.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Kom goed voorbereid en op tijd naar Schiphol in de meivakantie”

  1. Rens zegt op

    Alles leuk en aardig met ” de voorbereiding” maar ik heb de indruk dat Schiphol zelf niet is voorbereid op passagiers. Met de nieuwe wijze van controle zijn de wachttijden aanzienlijk toegenomen en de ergernis over de trage gang van zaken ook. Wij kunnen ons voorbereiden wat we willen ( en dat is ook nodig) maar als je strand in een wachtrij van hier tot Tokio dan helpt onze persoonlijke voorbereiding niets.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website