Goed nieuws voor reizigers. De vliegticketprijzen zullen dit jaar verder blijven dalen, zo  blijkt uit het onderzoek van Expedia en de Airlines Reporting Corporation (ARC). Uit het onderzoek blijkt dat vliegen naar Azië nu al acht procent voordeliger is.

Expedia verwacht voor 2016  dat de prijsdaling, die momenteel al gaande is, ook voor de rest van het jaar zal voortzetten. Dit komt onder andere door de groeiende capaciteit van luchtvaartmaatschappijen, de lage brandstofprijzen en de sterke dollar.

De prijzen van vliegtickets wereldwijd zijn tussen oktober 2014 en oktober 2015, gemiddeld met acht procent gedaald, in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Volgens data van Expedia zakte de prijs van vliegreizen binnen Europa het sterkst: namelijk met dertig procent. Dezelfde data laat zijn dat de tickprijzen naar Azie met 8% zijn gezakt.

Prijsdalingen

 • Binnen Europa: 30 procent.
 • Van Europa naar Noord-Amerika: 21 procent.
 • Van Europa naar Zuid-Amerika: 17 procent.
 • Van Europa naar het Midden-Oosten: 15 procent.
 • Van Europa naar Azië: 8 procent.

Een grote budget airline heeft al aangekondigd dat de ticketprijzen de komende maanden met zeven procent gaan zakken. Tegen het einde van het jaar zullen de tickets van deze maatschappij naar verwachting 12 procent goedkoper worden.

8 reacties op “‘Vliegen naar Azië wordt goedkoper dit jaar’”

 1. eurusd zegt op

  Leer toch eens nadenken-kritisch dan. Exp is vooral een US-vluchtenzoeker. ALS prijzen in USD mogelijk wat dalen, dan heeft dat veel minder gevolg voor prijzen in EUR, dat hangt af van de actuele USD/EUR exchange. KIjk bvb eens naar die van nonstops AMS-BKK; na wegvallen China airls. zijn die juist gestegen.
  GEMIDdelde prizjen dalen wel-dat komt door die lage stuntprijzen van die nieuwe Chinese airlines als Xiamen etc-maar lees dan ook eens de reviews van mensen die daar al mee gevlogen zijn.

 2. fred zegt op

  Eerlijk gezegd merk ik daar bitter weinig van……..vijf jaar geleden had je ook al goedkope tickets …..Maar ja als je aan iedereen gaat wijsmaken dat de prijzen nu veel goedkoper zijn heb je meer kans dat mensen meer gaan vliegen.

 3. john zegt op

  duidelijk een vertaling uit een us mededeling.
  gezegd wordt:

  Expedia verwacht voor 2016 dat de prijsdaling, die momenteel al gaande is, ook voor de rest van het jaar zal voortzetten. Dit komt onder andere door de groeiende capaciteit van luchtvaartmaatschappijen, de lage brandstofprijzen en de sterke dollar.

  Met name uit het laatste “de sterke dollar” blijkt dit. Immers als de dollar sterker wordt dasn dalen de prijzen in dollars, . Daar hebben we met onze euro echt niets aan!!

  Over de nieuwe Chinese spelers het volgende. Hun prijzen zijn laag maar hun totale reistijd zijn vreselijk lang !! Wil je voor pakweg € 100 voordeel acht uur langer onderweg zijn??

 4. Miel zegt op

  Net een ticket gekocht via oekraine € 452,00 retourtje

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Pakweg 20-25 jaar geleden kost een ticket naar Thailand omgerekend ook een 400-500 Euro.
  Bovendien nu veel meer comfort.
  Vliegen is dan toch al goedkoop of niet soms ?

 6. BA zegt op

  Die ticketprijzen dat is in veel gevallen gewoon puur diefstal maar het verschilt nogal per maatschappij.

  Bij China Airlines bijvoorbeeld liggen de prijzen gewoon vast en die veranderen ook niet. Omboeken of annuleren is gratis.

  Aan de andere kant spant KLM wat mij betreft de wel de kroon.

  Koop je een flex ticket, mag je alsnog 125 euro betalen voor een wijziging.

  Wil je een vlucht boeken, vertrek andere stad als Amsterdam, krijg je een prijs van 1600 euro voorgeschoteld, waarbij ze je via code sharing met China airlines laten vliegen. Boek je die 2 legs apart, KLM naar Ams via een boekings site en Ams BKK via China airlines, was de totaalprijs net onder de 700 euro. Zit je in het vliegtuig, blijkt er werkelijk haast niemand in het vliegtuig te zitten, zaten nog geen 50 passagiers in.

  Zelfde vluchtschema, weer KLM, maar dan met de avondvlucht, ga je naar de KLM site, word er weer een prijs van bijna 1500 euro voorgelegd, even kijken op Skyscanner en je hebt dezelfde vlucht voor bijna de helft.

  Als je er over klaagt richting KLM dan krijg je een niets zeggend mailtje terug die waarschijnlijk door een stagiaire geschreven is. Er is echt geen andere business ter wereld waar je zo met je klanten om kan gaan.

 7. Fransamsterdam zegt op

  Je zou toch denken dat China Airlines geen lange-termijn motieven meer zou hebben om te gaan stunten op AMS-BKK, maar ziedaar: retourtje 7 juni/7 juli, non-stop, € 444.
  Tsja, waarom zou je dan nog via de zandbak of Xiamen gaan?
  .
  https://goo.gl/photos/t7y9V23FvjW4tWtaA
  .

 8. Jack G. zegt op

  Met de komst van de b787 en de A350 heb ik het gevoel dat er kleinere toestellen op nogal wat routes gaan komen. Maar de grotere uitvoeringen van deze types komen straks ook in de afleverfase dus misschien valt het mee. Ik zou wel eens op vergadering van Skyteam aanwezig willen zijn. Eens horen hoe ze de zaak verdelen en de prijzen vaststellen. Ik ben bang dat ik niet aanwezig mag zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website