(Foto: Sudpoth Sirirattanasakul / Shutterstock.com)

In Thailand zijn de binnenlandse vluchten weer opgestart. Heerlijk, denk je misschien en je boekt vrolijke een vlucht van Bangkok naar Chiang Mai voor een korte vakantie. Maar dan komt de kater: of je even 14 dagen in quarantaine wil gaan. This is Thailand!

Het staat niet in de kleine lettertjes van de luchtvaartmaatschappijen die de binnenlandse routes in Thailand verzorgen en ze lijken ook geen haast te hebben om jou uit te leggen dat je vlucht mogelijk eindigt met 14 dagen in quarantaine. De quarantainevoorschriften in Thailand, ook wanneer je van boord gaat na een binnenlandse vlucht, verschillen per provincie en luchtvaartmaatschappijen verzwijgen dit.

Afgelopen vrijdag verduidelijkte het Center for Covid-19 Surveillance Administration dat binnenlandse reizigers die aankomen in Bangkok niet 14 dagen niet in quarantaine hoeven te gaan, maar buitenlanders die bijvoorbeeld van Bangkok naar Chiang Mai reizen, moeten dat wel.

Veel provincies in het noordoosten van Thailand, zoals Phitsanulok, Buriram, Nakhon Phanom en de zuidelijke provincies Trang en Krabi hebben allemaal strikte 14-daagse quarantainevoorschriften voor alle binnenlandse vliegtuigpassagiers (buitenlanders en Thai). Mae Hong Son in de uiterste noordwestelijke hoek van Thailand op ongeveer 400 km van Chiang Mai heeft zelfs een verbod voor buitenlanders ingevoerd. Je mag er niet naar binnen, enge witneus.

De officiële CCSA-verklaring over dit onderwerp is vrij stellig; onder het de huidige noodtoestand in Thailand , dat loopt tot 31 mei, zijn alleen essentiële binnenlandse reizen toegestaan. Pech voor de toeristische sector die had gehoopt dat de binnenlandse vluchten weer zouden zorgen voor meer toeristen. Reisaanbieders, hoteliers en restauranteigenaren in het hele land kunnen wellicht alleen nog overleven dankzij binnenlands toerisme (voornamelijk inwoners uit Bangkok). De Thaise Kamer van Koophandel liet vorige week aan de Bangkok Post weten dat het aantal werkelozen in Thailand naar verwachting nog dit jaar zal uitkomen op 10 miljoen. Het totaal aantal banen in Thailand wordt geschat op 38 miljoen waarvan een groot deel in de toeristische sector.

Luchtvaartmaatschappijen vliegen naar alle populaire bestemmingen in het noorden van Thailand, maar de provinciale gouverneurs hebben geen einde gemaakt aan de 14-daagse quarantaineregel, dus zeg maag dag tegen je vakantie.

Voor een verslag van wat er kan gebeuren als je een binnenlandse vlucht naar Chiang Mai boekt, lees het verslag van journalist Matt Hunt over het ‘nieuwe normaal’ als je binnenlandse vlucht boekt: thisrupt.co/current-affairs/i-took-a-domestic-flight-so-that-you-dont-have-to/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Van Bangkok naar Chiang Mai vliegen en buitenlander? 14 dagen quarantaine!”

 1. Ko zegt op

  Ik wil zelf eind juni van Bangkok naar Chang Mai vliegen, maar zelfs dat schijnt al moeilijk te worden. Een buitenlands paspoort, ook al woon je in Thailand, kan problemen opleveren. Reizen vanuit Europa naar Thailand? Ik lees hier soms dat mensen denken dat op 1 juni weer te kunnen. Ik vrees het ergste voor hen. Zolang de binnenlandse grenzen in Europa niet opengaan, gaan de buitengrenzen zeker niet open. Dat zou wel eens tot eind augustus/ september kunnen duren. De reactie van bv Thailand zal dezelfde worden: wij Europa niet in, jullie Thailand niet. Verder zullen er prioriteiten worden gelegd bij wie, wanneer naar binnen mag. Eerst de Thai, enkele weken daarna de economisch/sociaal gebonden mensen, daarna voorzichtig anderen en tot slot mondjesmaat toeristen. Voor oktober zie ik weinig toeristen Thailand binnen komen, zeker niet uit Europa.

 2. Oseon zegt op

  Droom al een poosje weer om op vakantie te gaan naar Thailand. Had dit gepland voor november, maar uit angst voor gesloten horeca, winkels en toeristische plekjes dit uitgesteld naar februari 2021. Vrees echter dat er zelfs dan nog veel restricties zijn. Wil best met een mondkapje lopen en hiermee vliegen, maar aankomen in Bangkok en 14 dagen in quarantaine is echt een nog go als je maar 4 weken vakantie hebt. Hoop dat de Thaise overheid de komende tijd indien mogelijk weer nadenkt om dti weer op te starten zodat wij weer onze centjes daar kunnen uitgeven.

  • luc zegt op

   Wat doet U als U in februari in Thailand vakantie houdt en er een nieuwe uitbraak is in Europa (of Nederland) en de grenzen toegaan?

   • Oseon zegt op

    Dat is wel een enge gedachte en eerlijk gezegd nog niet aan gedacht ook. Je hebt gelijk dat dit zomaar zou kunnen en dat de terugweg minder makkelijk is op dat moment. Denk toch dat ik het risico mits het tegen die tijd onder controle is wel durf om op vakantie te gaan. Anders blijf je verzetten tot er een mogelijk vaccin is. Moet er niet aan denken dat dit misschien nog wel jaren kan voortduren.

    • johny zegt op

     Oseon, een nieuwe golf volgende winter bij ons in Europa gaat minder erg zijn. We gaan hier veel meer immuniteit opbouwen dan Thailand.

    • chris zegt op

     Dat vaccin is er al en wordt zelfs al geproduceerd, door Janssen Vaccin in Leiden.
     Het wachten is op de klinische test die antwoord moet geven op de vraag of het ECHT werkt en dus toegestaan is. Dit nieuws moet je tevergeefs zoeken op de sites waar vaccin initiatieven worden genoemd uit China, Japan en de USA. Wellicht omdat Janssen (onderdeel van Johnson & Johnson) heeft beloofd het vaccin tzt gratis ter beschikking te stellen.
     Je kunt je voorstellen dat met 8 miljard mensen op deze aardkloot het commercieel interessant is om (in een paar maanden tijd) een vaccin te maken waarvoor de consument (al dan niet gedwongen door de werkgever, de ariline of de overheid en gecheckt door een app) wellicht 5 tot 10 Euro moet betalen. Is toch 40-80 Miljard Euro. Leuk om het patent daarvan te hebben.
     (Heb 6 weken geleden een flu-injection gekregen in Bangkok en moest daar 400 baht voor betalen aan Bangkok Hospital)

     https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200330_67861739/janssen-vaccines-in-leiden-kiest-vaccin-kandidaat-tegen-covid-19-en-begint-alvast-met-productie?utm_source=google&utm_medium=organic.

     • Rob V. zegt op

      Nuance: een veel belovend mogelijk vaccin maar nog niet zeker. Over heel de wereld werkt men druk aan een mogelijk vaccin. Een grote race dus met de vraag wie als eerste de finish haalt en wat het mag gaan kosten. Kwam gisteren nog een filmpje tegen op alternatieve media die beweren dat er al lang een vaccin is maar onder tegen wordt gehouden omdat de patenten verlopen zijn. Je reinste complot denken dat ‘big pharma’ (niet mijn vrienden, als sociaal democraat heb ik het niet op extreem kapitalisme) hier achter zit ik flink te cashen, samen met een kwaadaardige Gates en Soros… *zucht* (de ‘bronnen’ zijn lachwekkend sneu en alsof geen arts dit aan de grote klok zou hangen..) .

      Ben benieuwd wie er als eerste met een bewezen werkend vaccin komt, ik neem aan dat de oudjes en andere risicogroepen dan vrijwillig deze aangeboden krijgen en de laatste restricties zoals het verbod op concerten en grote evenementen snel van de baan zijn.
      Ik ben corona moe, de maatregelen moe (maar hou nog wel afstand enzo) en corina nieuws en nep nieuws moe.

   • chris zegt op

    Mijn vader zaliger zei altijd: als de hemel valt, zijn alle mussen dood.
    De kans dat je in Thailand wordt doodgereden is vele malen hoger dan dat je sterft aan Corona.

 3. Jeremy zegt op

  Ik heb begin augustus een vakantie van 3 weken naar Thailand geboekt, ook veel binnenlandse vluchten bij verschillende maatschappijen (Bankok-Phuket-PhiPhi-Krabi-ChiangMai-Bankok). Ik wacht het nog even af en hou de goede moed erin. Met mondkapje vliegen inderdaad geen probleem maar 14 dagen quarantaine is een no go. Als het toch niet doorgaat hoop ik wel dat ik me geld terug krijg i.p.v. 100 verschillende vouchers, hotels heb ik via booking.com gedaan. We gaan het allemaal meemaken, we kunnen er momenteel zelf weinig aan doen, afwachten afwachten en nog eens afwachten.

  • Joke zegt op

   Ik wens je veel succes, maar ben toch wel ongerust voor je. Indien je om die reden wil cancelen, ben je je centjes kwijt. Wij hadden eind januari vakantie gepland en 4 binnenlandse vluchten geboekt. Wij ko den om medische redenen annuleren, maar kregen geen cent van luchtvaartmaatschappijen. Verzekering loste het wel op.

 4. Facttester zegt op

  Dus als ik van Pattaya naar Chiang Mai wil kan ik dus beter met de auto? Geen quarantaine in CM en ook niet bij terugkeer in Pattaya?

  • pete zegt op

   met de auto word ook een probleem.

   wanneer de thai een vreemde foreigher zien,word de politie gebelt en kun je op een daarvoor bestemde plaats 14 dagen in quarentaine worden geplaatst.

   Thaise mensen zijn als de dood voor buitenlanders die eventueel het virus zouden kunnen hebben.

   Er is een speciale meldingsplicht om controle te houden over reizigers dit houd ook thaise reizigers in die bijv van Phuket,Bangkok,of Pattaya komen.

   • endorfun zegt op

    Dat ze dan maar beginnen met de mensen van het land waar het virus afkomstig is, of beter van waar de meeste virussen afkomstig zijn.

   • rori zegt op

    Even anders.
    Met de auto is niet direct een probleem.
    Ik woon 40 km boven uttaradit.
    Vorige week werd mijn vrouw gebeld door een vriendin. Iets ten norden van Phrea.
    Volgens “velen” in onze omgeving zou het onmoigelijk zijn om met de auto naar Phrae te reizen.
    Echter ik wilde nog wel even keuvelen met mijn vrouw haar duitse man en zo gezedg zo gedaan,
    Wij vrijdag in de auto en naar Phrea gereden. Oj van ons uit hoef ik maar gedeeltelijk in de buurt van Den Chai over de 11 of AH13. Ik heb uit balorigheid ooit een schitterende binnewg door de bergen ontdekt, Of je in de Ardenen rijdt en haarstrak asphalt (nog wel).

    Leuke dag gehad in Phrae, Big C en Home Pro even aangedaan.
    Had voor mijn kennis wat Franziskaner meegenomen want dat kon hij in tegenstelling tot ik wel kopen in Uttaradit (oh bij een afnemer van mij, Niet verder vertellen Man heeft een gezin en heeft ook inkomen nodig).

    Omdat er ook in onze omgeving met het afleveren van bananen en maphai op de groothandels markt ook geen problemen zijn richting Phitsanulok en ook niet met het leveren van suikerriet van daar naar onze “buurman” . Zondag de “stoute” autoschoenen aangetrokken en naar Phitsanulok gereden. Daarbij wil ik opmerken dat we niet over de 11 maar via wat ook onmogelijk moest zijn sukhotai gereden.

    Nar Phrae op de heenwegvlak voor de afslag met de 101 angehouden. Keurige meneer in uniform en pet. Zag ons en de vraag was waarkomt u vandaan (auto met Bangkok registratie) antwoord Uttaradit, Waar gaat U naar toe. Antw: BiG C.
    Prettige dag verder.

    Naar Sukothai en verder Phitsanulok wel langs posten gereden maar volgens mij was of het eten of het bier op misschien wel beiden maar heen hond gezien.

    Trouwens twee a drie weken terug werd er fanatiek van 07.00 tot 17. gecontroleerd op 1 van de 3 toegangswegen naar ons huis en mueang. De andere waren gewoon leeg.
    Uit balorigheid een rondje gereden. Via de post het dorp uit envia weg 3 terug. Meteen doorgereden naar de post (15 minuten). Er werd wat om gelachen.
    Trouwens de groep zat lekker onder een huif parasol te eten en te drinken.

    Sinds het budget eten en drinken op is geen controle meer.

    • rori zegt op

     Oh mijn zwager is in de afgelopen maand een keer op twee van BKk naar Jomtien gereden om onze condo te schouwen. Niet via de 7 maar de 3 en de 34. ook geen last van iets gehad.

   • chris zegt op

    ja, collectieve gekte, aangemoedigd door een reactionaire regering

  • Ko zegt op

   De luchtregels zijn dezelfde als autoregels. Wel moeilijker te controleren. Maar je zult misschien stranden in de tussenliggende provincies. Zowel heen als terug en de afgelopen weken hebben geleerd dat het binnen 1 uur kan veranderen.

 5. Harry Romijn zegt op

  En weer is de ai farang de klos. Het enige, wat welkom is van de farang zijn z’n centen. Liefst dumpen bij aankomst en met het kerende vliegtuig weer weg. Kijkend naar de toeristische mogelijkheden konden er nog wel eens een paar heel erg harde jaartjes aankomen voor de Thaise toeristenindustrie en alles, wat daarvan weer moet leven..

  • Johnny BG zegt op

   Als dat de gedachtengang is dan is het toch een simpel verhaal? Niemand wordt gedwongen om naar Thailand te komen en het staat altijd vrij om te vertrekken als het niet bevalt.
   De toeristenindustrie is altijd al op drijfzand gebouwd en uitzonderingen daargelaten. Het is lucht verkopen om te kunnen ontsnappen uit een gedicteerd leven.
   Het eigen land kan ook mooi zijn als je er de schoonheid van kunt en wilt inzien.

  • ruud zegt op

   Bij mij in het dorp in Khon Kaen moeten de Thai ook 14 dagen in quarantaine als ze uit een andere provincie komen.
   Deze maatregelen zijn helemaal niet specifiek gericht op farang.

   Thai zullen de regel waarschijnlijk wel makkelijker kunnen ontduiken.

 6. John v W zegt op

  wat een vreselijk discriminerend en eenzijdig bericht. Ten eerste staat het Thailand geheel vrij om hoe zij willen handelen met Covid-19. In tegenstelling tot Europa doet de thaise regering het uitstekend sla de laatste berichtgeving na.
  Overigens dit is wat het merendeel van de farang over zichzelf heeft afgeroepen, mede door het feit zich niet aan de regels te houden. bv nauwelijks of geen mondkapjes te dragen, afstanden bij supermarkten of anders te negeren.

  • KhunTak zegt op

   Hou je bij feiten en ga niet iets schrijven waarvan de inhoud niet klopt.
   Heb je gezien hoe Thai nu reizen in de metro en hoe men elkaar gewoon verdingt om maar alocohol in te slaan?
   Maar betekent dit dat alle Thai zo handelen? Nee, natuurlijk niet.
   En omdat een aantal farangs zich nooit aan de regels houden, zijn nu ineens alle farangs deugnieten.
   Dacht het niet.

  • marcello zegt op

   Heb je daar bronnen voor dat ze het zo goed doen in Thailand? Denk dat het wel meevalt hoor

 7. l.lagemaat zegt op

  ” Onduidelijkheid, het Thaise handelsmerk”, de posting van gisteren wordt hiermee nog eens duidelijk onderstreept.

 8. endorfun zegt op

  Tje, zo zal het lang duren eer, de door chinezen veroorzaakte crisis, daar (economisch) zal opgelost raken. Maar China is daar blijkbaar al aan het aandringen om terug hun toeristen er terug binnen te laten.

 9. janbeute zegt op

  Al wonende in de aangrenzende gelegen provincie Lamphun en ook nog eens een buitenlander te zijn die hier permanent al een behoorlijk tijdje verblijft.
  Ik ga met een wekelijkse regelmaat zeg maar de grens over naar de provincie Chiangmai ivm bezoek aan de Big C in Hangdong en de daar ook liggende Kad Farang shopping centre.
  En dat op de motor en soms met de pickup.
  En geloof me ik ben nog nooit aangehouden ivm Corona, zoals gewoonlijk hier is een witte olifant gauwer te spotten dan een politie beambte.
  Dus 14 dagen quarantaine om even te kunnen shoppen in Chiangmai lijkt me wel erg overtrokken.

  Jan Beute.

 10. Marco zegt op

  Mijn gedachten hierover?

  Ik had het originele stuk al gelezen. Begrijp niet dat de auteur zich een journalist durft te noemen.

  Ja het is zo dat er weer binnenlandse vluchten mogelijk zijn. Echter er is nadrukkelijk op gewezen dat dit alleen voor strikt noodzakelijk doeleinden is. Reizen tussen provincies wordt afgeraden. En een korte vakantie in Chiang Mai lijkt me niet echt noodzakelijk.

  Het is binnen Thailand ook bekend dat iedere provincie zijn eigen maatregelen kan invoeren.

  Daarnaast gaat hij in een lang weekend waarin vele thai naar huis reizen. Ook voor thai was dit ten strengste afgeraden en werd er gedreigd met 14 dagen quarantaine.

  Hij heeft dit of heel bewust uitgelokt, of het is een dom persoon die de naam journalist niet waard is.

 11. gust zegt op

  en als alle ellende voorbij is, dan hebben ze die buitenlanders wel weer nodig, want anders draait hun economie helemaal niet meer …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website