Thai Lion Air vliegt vanaf aanstaande vrijdag, 4 keer per week naar Nan in het noorden van Thailand. Twee vluchten per dag op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Op zoek naar de verborgen juweeltjes in Thailand? Je hoeft niet lang te zoeken, als je echt wat anders wilt reis dan naar de provincie Nan in het uiterste noorden van Thailand bij Laos. Je gaat er heen om toeristen te vermijden en te genieten van rust en natuur.

Nan is een bijzondere provincie omdat het in de 13e eeuw nog een eigen koninkrijk was. Er leven nog authentiek bergstammen die hun eeuwenoude cultuur in stand houden, zoals de Mlabri, die de geesten van de gele bladeren worden genoemd.

(structuresxx / Shutterstock.com)

De valleien en beboste bergen zullen het hart van natuurliefhebbers sneller doen kloppen, met als kers op de taart: het Doi Phu Kha National Park, met bergen tot aan 2.000 meter. Nan beschikt maar liefst over zes nationale parken! De rijke natuurlijke schoonheid van deze provincie maakt het daarom een ideale bestemming voor avontuurlijke trektochten.

Een blikvanger is de Wat Phra That Khao Noi, een tempel met een Boeddhabeeld die over het gebied uitkijkt. Beroemd is ook de Phumin Tempel, die als het ware op de rug van twee slangen wordt gedragen. In deze tempel kan je prachtige muurschilderingen aanschouwen over het leven van Boeddha en het dagelijks leven in het 19e eeuwse Nan.

Logeren kan je bijvoorbeeld in Nan Seasons Boutique Resort. Een resort aan de rand van Nan. Een aantal bungalows biedt zelfs uitzicht over de vallei. De bungalows zijn door het Nederlands-Thaise management smaakvol en luxueus ingericht en hebben ruime veranda’s met ligstoelen. Seasons heeft ook een uitstekend restaurant.

Meer informatie: Nan Seasons Boutique Resort

1 reactie op “Thai Lion vliegt 4 keer per week naar Nan (Noord-Thailand)”

  1. dutchguesthouse zegt op

    De laatste keer dat ik er was-destijds met een voordeeltarief van de toen net gestarte lijn van AirAsia, was er nog steeds het dutch guesthouse-inmiddels wel in een nieuwere behuizing. Voor veel mensen schijnt dit een aantrekkingspunt te zijn-ik belandde er puur bij toeval. De airport had een nieuwe terminal gekregen-wat verder weg van het stadje, maar op zich nog steeds beloopbaar.
    Veel van de genoemde zaken zijn overigens vrijwel verdwenen-zoals die Labri met de verdorde bladeren.
    Inmiddels, of destijds, was er ook net een nieuwe doorgang naar laos geopend met alweer een nieuwe Friendshipbrug over de Mekong.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website