Airbus A350-900 (Arocha Jitsue / Shutterstock.com)

Thai Airways International (THAI) gaat vanaf november weer vliegen tussen Bangkok en Brussel. De airline had al haar vluchten opgeschort vanwege de corona pandemie en zat ook in een schuldsaneringstraject.

De lijndienst zou al eerder herstart worden maar dat is keer op keer uitgesteld, nu lijkt het toch serieus te zijn.

Thailand gaat beetje bij beetje van het slot voor buitenlandse bezoekers. De verwachting is dat in november de inreisvoorwaarden verder worden versoepeld en de verlichte quarantaine van 7 dagen, voor volledig gevaccineerde buitenlandse bezoekers, zal komen te vervallen. Voorwaarde is wel dat minimaal 70% van de Thaise bevolking in de toeristische gebieden is gevaccineerd.

THAI wil elke woensdag en vrijdag met een Airbus A350-900 van Bangkok naar Brussel vliegen. De retourvlucht vindt op donderdag en zaterdag plaats.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

10 reacties op “THAI gaat vanaf november weer vliegen op Brussels Airport”

 1. Angela zegt op

  Weet iemand hoe het zit als je via de sandbox naar koh samui wilt gaan en je een retourvlucht via bangkok hebt? Ik heb namelijk gelezen dat je vliegticket naar koh samui perse in dezelfde boeking gedaan moet worden als je retourvlucht. Aparte boekingen worden niet geaccepteerd. Heeft iemamd hier ervaring mee? Ik heb namelijk tickets gezien van thai airways voor in januari, dan wil ik naar thailand met de samui sandbox maar ik durf hierdoor de tickets nog niet te boeken..

 2. herman buts zegt op

  Je MOET niet van Samui terugvliegen , maar dan moet je 2 enkele vluchten boeken wat veel duurder uitkomt.Maar ik zie dat je in Januari gaat, tegen die tijd zijn de Sandbox programmas niet meer van toepassing.In de veronderstelling dat je volledig gevaccineerd bent.Je kan gewoon een retourtje naar Bangkok boeken en vandaar doorvliegen naar Samui, indien je daar naartoe wilt.

 3. willem zegt op

  Thai airways heeft nu eem mega promotie. Retour Brussel – Bangkok 408 euro. Boeken t/m 10 october. Vliegen tussen 31 october en 26 maart.

  • Leo Goeman zegt op

   Willem, je moet eens doorklikken en een paar simulaties doen … ik begrijp niet hoe ze aan 408 euro komen, ik kom gelijk hoe altijd op 700 of 800 euro uit…

  • Kees zegt op

   Ik heb 10 oktober geboekt rechtstreeks bij Thai Airways 60 dagen retour Brussel-Bangkok vanaf 16 december. Lowest fair € 568.99………een mooie prijs hoor. Nu maar hopen dat de 1 week ASQ Hotel boeking niet meer nodig is tegen die tijd..ik wacht nog even af

 4. Reginald zegt op

  Is men verplicht om een mondmasker te dragen tijdens de vlucht brussel Bangkok,

  • Cornelis zegt op

   Ik vrees dat dat voorlopig nog bij alle luchtvaartmaatscahppijen nog de regel zal zijn……

 5. Mark zegt op

  Klinkt fantastisch, maar gaan ze ook een mega retourbetaling doen voor verkochte tickets als de vluchten ook deze keer gecanceled worden. Inzake aankondigen en niet vliegen hebben ze ondertussen een stevige reputatie opgebouwd, zo ook inzake niet terugbetalen …
  Staat allemaal duidelijk op TB:

  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/thailand-lezersvraag-wat-is-de-situatie-bij-thai-airways/
  https://www.thailandblog.nl/vliegtickets/thai-airways-stelt-hervatting-lijndienst-tussen-brussel-en-bangkok-uit-tot-oktober/
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-heeft-iemand-al-geld-teruggekregen-van-thai-airways/

  • Ger-Korat zegt op

   Misschien kan er een waarschuwing boven het artikel komen te staan, en dan ook dat er vooral niet geboekt moet gaan worden gezien de huidige financiele wantoestand en het niet terug betalen van reeds betaalde maar niet uitgevoerde vluchten. Nog even en je krijgt te lezen dat Sabena vluchten naar Phuket gaat aanbieden en dat je deze via D-reizen of Thomas Cook kunt boeken, allemaal trouwens ook failliet. Boek gewoon een ticket bij een betrouwbare vliegmaatschappij, het is al moeilijk om naar Thailand te komen en daar wil je geen hoofdpijn bij krijgen door te boeken bij een maatschappij die technisch failliet is en veel schulden heeft uitstaan en waar het maar hopen is dat er na betaling gevlogen gaat worden of dat je zoals vele anderen ook naar je geld kan fluiten.

 6. Mark zegt op

  @ Ger-Korat zo’n waarschuwing boven het artikel zou enerzijds ter bescherming van de consument nuttig zijn. Anderzijds kunnen ze nooit opstarten als mensen bang blijven om bij Thai Airways te boeken omwille slecht beheer in het verleden.

  Daarom vind een waarschuwing publiceren te vergaand schade berokkenend, zowel voor Thai Airways als voor potentiële klanten die van hun diensten gebruik wensen te maken.

  Thai Airways zou zich bewust moeten zijn van het gebrekkig vertrouwen dat er in de markt heerst om terug bij hen te boeken. De mega promoties wijzen erop dat ze laag moeten gaan om klanten aan te trekken. Of dit dan niet nog meer verlies en nog minder kans op duurzame heropstart geeft is maar de vraag.

  Transparantie scheppen over gevolgen van eenzijdige canceling door Thai Airways (voucher, terugbetalingsgarantie, andere …) zou meer vertrouwenwekkend zijn.

  Ik was voorheen fan van Thai Airways, mede door de voor mij passende vluchttijden en de goede verbindingen op diverse binnenlandse bestemmingen, maar momenteel aarzel ik nog steeds om te boeken.

  Up to you Thai Airways … om het vertrouwen van klanten terug te winnen 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website