(KITTIKUN YOKSAP / Shutterstock.com)

Thailand dreigt zijn reputatie als regionale hub te verliezen wanneer de regering niet snel het land weer openstelt voor buitenlandse toeristen. Ook moet de concurrentiepositie van de luchtvaartmaatschappijen worden versterkt middels zachte leningen, aldus Thai AirAsia (TAA).

Zeven binnenlandse luchtvaartmaatschappijen waaronder TAA wachten al sinds maart 2020 op de goedkeuring van een lening ter grootte van van 14 miljard baht.

“Nu de pandemie inmiddels een jaar duurt, zijn de belangrijkste factoren die het Thais toerisme kunnen versterken, de heropening van de grenzen en financiële steun, zoals zachte leningen. Dit is noodzakelijk om de vliegmaatschappijen te helpen hun bedrijfsvoering te continueren en banen te redden’, zegt TAA directeur Santisuk Klongchaiya.

“Als dit te lang gaat duren en er geen plannen klaarliggen, kan Thailand potentiële toeristen verliezen aan concurrenten die al wel voorbereidingen hebben getroffen met onder andere nieuwe dienstregelingen. Internationale luchtvaartmaatschappijen kunnen er dan voor kiezen hun directe vluchten naar andere landen verplaatsen, zoals naar Vietnam.

TAA maakte in 2020 een omzet van 16,2 miljard baht, dat is 61 procent minder dan een jaar eerder. De maatschappij vervoerde 9,49 miljoen passagiers, ruim 57 procent minder. Dit jaar is het doel voor het aantal passagiers gelijk aan dat van vorig jaar. Van dat aantal zijn 15 procent internationale passagiers. De budgetmaatschappij verwacht in het vierde kwartaal haar vluchten weer volledig te kunnen hervatten.

Bron: Bangkok Post

22 reacties op “Thai AirAsia: ‘Thailand moet weer toeristen toestaan anders profiteert Vietnam straks’”

 1. Rys zegt op

  In de ANWB top 10 verre reizen kwam elk jaar Thailand voor. Maar voor 2021 ontbreekt Thailand in hun reisprogramma “als het weer kan”: 1. Georgië 2. Rusland 3. VS 4. Botswana 5. VIETNAM (!) 6. Peru 7. Galapagos eilanden 8. Suriname 9. Sri Lanka 10. BALI (!)

  • Cornelis zegt op

   De ANWB kan een land wel in het reisprogramma opnemen, maar als de grenzen gesloten zijn kom je er nog steeds niet in……

 2. geerten gerritsen zegt op

  Als toeristen een negatieve CPR overhandigen, een bewijs van inenting overhandigen en als ze die nog niet hebben een vaccinatie laten doen bij aankomst op het vliegveld in Thailand, en evt ook nog een negatieve sneltest overhandigen en dat alles tegen betaling, zou je theoretisch niet meer in quarantaine hoeven. Misschien een ideetje voor ministerie van toerisme haha

  • ruud zegt op

   Tenzij je sneltest (op het vliegveld in Thailand natuurlijk, want je kunt ook in het vlegtuig besmet worden) positief blijkt te zijn natuurlijk.
   Dan moet je gewoon in quarantaine en niet in een hotel.

  • Marc Dalle zegt op

   Klopt niet helemaal. Bij aankomst een inenting laten zetten vervangt geenszins een quarantaine. Het duurt even vooraleer die werkzaam us, dus is voor die periode quarantaine nog nodig. Ook het reizen op zich was dan eveneens onveilig voor die personen zelf en hun medereizigers. Op bestemming laten inenten is dus stellig te vermijden

  • luc zegt op

   Een vaccin beschermd U tegen een ernstig ziekteverloop en mogelijk tegen overlijden (voor sommige nieuwe mutanten slechts gedeeltelijk) maar U kunt nog steeds het virus bestrijden. Daarom dat eerst alle landen in de wereld hun burgers massaal ingeënt moeten hebben vooraleer internationaal reizen zonder beperkingen mogelijk is (wetende dat de normaliteit niet meer terugkomt en er blijvende hygiëne en andere voorzorgsconcepten zzullen blijven).

 3. Yvonne zegt op

  Ik denk ook dat Thailand het nog zwaar te verduren krijgt. Hopenlijk gooien ze het land straks op voorwaarden open, vaccinatie vereist, zodat het weer aantrekkelijk wordt om daar naar toe te gaan. Vietnam is natuurlijk ook mooi.

  • Kees janssen zegt op

   Het land is op voorwaarden open.
   Alleen zijn de voorwaarden voor een ieder niet ideaal.
   Vietnam is zeker een optie. Thailand verloor de laatste jaren al veel toeristen aan bv Laos, Cambodja, Vietnam. Ook Myanmar was in trek, helaas is dat nu ook gewijzigd.
   Het zal er op of er onder zijn voor Thailand. Terugkeer van dezelfde hoeveelheid toeristen zal lastig worden.

   • Bert zegt op

    Ik heb het vermoeden dat dat een beetje de insteek van Thailand is.
    De backpacker en begpacker naar andere landen en de iets betere toerist naar Thailand.

 4. Rene Wouters zegt op

  Ben verleden jaar 20 dagen naar Vietnam geweest en dit is mij goed bevallen. Eten vind ik persoonlijk minder goed dan in Thailand maar moet volgende maal andere gerechten proberen. Zijn met een organisatie van een Nederlander naar Halong bay gegaan. De bus was vele malen beter dan de minibusjes in Thailand. Ze reden ook voorzichtiger en minder snel dan in TH. Zijn naar Hanoi gevlogen waar men vriendelijk is maar norser overkomen. Misschien heeft dit te maken met het vroegere communisme!!! Uiteindelijk zuidwaarts gegaan in etappes tot in Danang. Taxi bestuurders zetten automatisch de meter aan zonder te vragen. Dacht dit jaar weer te gaan naar HEM en zo in etappes naar Danang maar door corona thuis gebleven. Volgend jaar hopelijk want Vietnam gaat niet zo rap verdwijnen. Thailand zal moeten oppassen dat ze het toerisme niet kwijt geraken maar ik blijf TH.leuk vinden.

  • Wim van Beveren zegt op

   Ben al wel 5 x in Vietnam op vakantie geweest, 2 x vanuit Holland en 3 x vanuit Thailand waar ik nu woon.
   Ik zal er zeker gaan wonen als ze het visum verhaal een beetje aan zouden passen.
   Dalat is een leuke optie omdat het klimaat daar heerlijk is, hele jaar door tussen 21-30 graadjes.
   Mensen zijn vriendelijker dan in Thailand en je wordt er niet zo makkelijk opgelicht, geld staat niet zoveel op nr 1 zoals in Thailand wel zeker.

 5. Erik zegt op

  Kent iemand de situatie in Vietnam eigenlijk nu ? Moet men daar ook 16d in quarantaine?

  • Cornelis zegt op

   Je komt er nog steeds niet in, ook niet met quarantaine.

  • Wim van Beveren zegt op

   Wel in quarantaine maar in een lekker hotel en alles betaald, niet voor eigen rekening.
   Dat is wat ik hoorde van kennissen die er zijn

   • Cornelis zegt op

    Je komt er niet in, dus:
    ‘Vietnam has suspended the entry of all foreigners since March 22, 2020, until further notice to limit the spread of COVID-19. The measure will not apply to diplomats, officials, foreign investors, experts, and skilled workers’
    https://www.vietnam-briefing.com/news/covid-19-vietnam-travel-updates-restrictions.html/

  • Cornelis zegt op

   ‘Vietnam has suspended the entry of all foreigners since March 22, 2020, until further notice to limit the spread of COVID-19. The measure will not apply to diplomats, officials, foreign investors, experts, and skilled workers’
   https://www.vietnam-briefing.com/news/covid-19-vietnam-travel-updates-restrictions.html/

 6. Gygy zegt op

  Bestaat er ook een interessant blog over Vietnam, te vergelijken met Thaiblog? 20 jaar geleden hebben we een begeleide rondreis van noord tot zuid gemaakt. Was prachtig maar zal ondertussen veel veranderd zijn

 7. keespattaya zegt op

  Het is afwachten welk land in zuidoost Azië als eerste weer toeristen toe gaat laten zonder quarantaine eisen etc. Dan ga ik hoogst waarschijnlijk daarheen. Op zich heb ik wel begrip voor de strenge regels die de landen daar hanteren , maar na mijn vaccinatie hoop ik toch zonder “poespas” op reis te gaan. Zeker Vietnam en Bali komen in aanmerking voor een hernieuwde kennismaking. Evenals de combinatie Laos Cambodja of de Filipijnen. Morgenmiddag kan ik mijn eerste prik ( AstraZeneca ) gaan halen.

  • Ger-Korat zegt op

   Indonesië doet het aardig goed want zij kijken vooruit. Het plan is dat Java en Bali als eerste worden gevaccineerd. Bali juist vanwege het feit dat het een topbestemming is voor de toeristen en zodra daar veel zijn gevaccineerd is een ieder weer welkom op Bali, kijk dat is slim investeren namelijk je geeft tientallen miljoenen uit aan vaccins voor de Balinezen en je krijgt er miljarden voor terug per maand van de toeristen. Mijn verwachting is dan ook dat Bali voorop gaat lopen in Azië.

 8. Willem zegt op

  Thailand krijgt stevige concurrentie. Niet alleen in de regio maar wereldwijd. Oude keuzes zullen niet automatisch herhaald worden, zeker niet als je zonde gedoe naar zeg Mexico of Zanzibar kunt vliegen.

  Het grootste probleem om het reizen weer op gang te krijgen is niet het virus, dat lukt inmiddels aardig met vaccins en medicijnen, maar het overkomen van de angst die bijna alle overheden gezaaid hebben.
  Thailand heeft het prima gedaan tijdens de besmetting fase, dat betekent niet dat Thailand het prima gaat doen in de heropening fase. Jammer genoeg.

 9. Wouter zegt op

  En als ze blijven hun munt kunstmatig hoog houden t.o.v. de Euro zal het toerisme nooit of te nimmer terugkeren naar het niveau van voor de Corona crisis.

  Laat de wisselkoers EUR/THB maar weer stijgen naar boven de 40, dat zou al een goede stimulans zijn om de toeristen aan te trekken. Het is helaas geweten dat de huidige regering in Thailand geen kaas gegeten heeft van alles wat economie betreft.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja klopt helemaal, ze houden hun munt onder controle want ze slaan veel vreemde valuta op en daardoor zijn hun vreemde valuta-reserves enorm en behoort tot de hoogste ter wereld. Stel dat ze deze vreemde valuta’s zoals Euro en USD zouden verkopen dan zou de baht snel richting de 25 baht voor een Euro gaan. Ter info: de valutareserve staat nu al op 257 miljard USD per eind januari 2021.

   zie de link:
   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_foreign-exchange_reserves


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website