Stevige passasiersgroei luchtvaart in 2014

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
6 februari 2015

De vraag naar vliegreizen is vorig jaar bovengemiddeld gegroeid. Dat maakte brancheorganisatie IATA donderdag bekend.

Luchtvaartmaatschappijen zagen de vraag vorig jaar met 5,9 procent toenemen, na een plus van 5,2 procent in 2013. Gemiddeld nam het passagiersvervoer de afgelopen tien jaar met 5,6 procent per jaar toe.

Het aantal vliegtuigen werd in 2014 gemiddeld met 5,6 procent uitgebreid, waardoor de toestellen uiteindelijk een fractie beter bezet waren dan een jaar eerder. Op alle continenten was er spraken van groei. Ruim de helft van de toename kwam op het conto van luchtvaartmaatschappijen uit opkomende markten zoals China, India en Brazilie.

Europese luchtvaartmaatschappijen zagen het aantal passagiers vorig jaar gemiddeld met 5,7 procent groeien. Vooral budgetmaatschappijen deden het goed. Zij wisten daarmee de gevolgen van de economische malaise in de eurozone te compenseren, die werden vooral gevoeld door de traditionele luchtvaartmaatschappijen.

Bron: Persbericht IATA


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website