Nieuwe passagiersterminal in Phuket

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , , ,
25 augustus 2016

De nieuwe passagiersterminal op de internationale luchthaven van Phuket wordt naar verwachting de volgende maand in gebruik genomen.

Met een investering van twee miljard Baht door de Airport of Thailand (AOT) moet Phuket de belangrijkste luchthaven worden voor de 6 zuidelijke provincies, met name voor toeristen met de Andaman kust als bestemming en de provincies Phuket, Krabi, Ranong, Phang Nga en Trang.

Op dit moment zijn er 39 luchtvaartmaatschappijen actief met lijnvluchten van en naar Phuket, plus negen chartermaatschappijen. Per dag zijn er in totaal 250 vluchten, die ongeveer 40.000 passagiers vervoeren. In het hoogseizoen neemt het aantal vluchten toe tot 300 per dag.

Vanaf 15 september zal het Thaise VietJet de 40ste maatschappij worden, die begint met twee dagelijkse vluchten op de route Chiang Rai-Phuket. Het plan is om in de nabije toekomst ook de route Phuket-Ho Chi Minh Stad te openen.

Bron: The Nation

4 reacties op “Nieuwe passagiersterminal in Phuket”

 1. rene23 zegt op

  Wie weet de beste maatschappij om van Amsterdam naar Phuket te vliegen ??

 2. Cornelis zegt op

  In wel opzicht: eten, drinken, beenruimte, stoelbreedte, service, totale vluchtduur – of bedoel je gewoon de goedkoopste?

 3. willem zegt op

  rene, dat hangt helemaal af van de eisen die jij stelt aan een maatschappij. de goedkopste is vaak aeroflot. Persoonlijk wil daar niet mee vliegen, maar dat is vooral gevoelsmatig. Ik vlieg regelmatig naar Phuket. Ik duik dus ik wil 30kg aan bagage meenemen. Ik vlieg graag met Siingapore. Ik vind het geen nadeel dat het 12 uur vliegen is van AMS. Ik slaap dan en kom redelijk fit in Phuket aan zonder Jetlag. Signapore is ook vaak de goedkoopste met 30kg.
  Wil je 2 korte vluchten van ongeveer 6,5 uur dan is Etihad en Emerates een goede keuze.
  Dan heb je ook nog legio mogelijkkheden om via BKK te vliegen. Dus een goed advies vind ik moeilijk.
  Nogmaals ik vind de service en comfort van Signapore uitstekend.
  suc6 met je keuze

 4. T zegt op

  Met Emirates korte overstap maken direct vliegt er bijna niks meer van deze kant rechtstreeks op Phuket.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website