De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in januari minder hard gestegen dan gemiddeld in 2014. Dat meldt de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

Het passagiersvervoer steeg in januari wereldwijd met 4,6 procent, tegen een gemiddelde toename met 5,9 procent in 2014. Volgens de IATA is er toch sprake van een ”gezonde” groei van de vraag naar vliegtickets. De capaciteit bij luchtvaartmaatschappijen nam met 5,2 procent toe. Gemiddeld was 77,7 procent van de stoelen aan boord bezet. Dat was 0,5 procentpunt minder dan in januari 2014.

De dip in januari komt vooral doordat het Chinese nieuwjaarsfeest, dat altijd een flinke stroom reizigers op gang brengt in Azië, dit jaar pas in februari viel.

Europese luchtvaartmaatschappijen mochten zich in januari verheugen in een 5 procent sterkere vraag vergeleken met een jaar eerder. Die groei kwam voor het overgrote deel op het conto van prijsvechters. In Azië werd 5,7 procent meer gebruik gemaakt van het vliegtuig. De vraag lag in Latijns-Amerika 5,6 procent hoger dan een jaar eerder en in Noord-Amerika 2,7 procent. In het Midden-Oosten nam het passagiersvervoer met 11,4 procent toe, waarmee de Golfregio nog altijd veruit de sterkste groeicijfers laat zien.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website