Ethiad vanaf Schiphol naar Abu Dhabi

De Arabische luchtvaartmaatschappij Etihad Airways gaat lijndiensten uitvoeren van Schiphol naar Abu Dhabi. Dat biedt extra mogelijkheden voor Nederlandse reizigers die vanaf Schiphol naar Bangkok Airport willen vliegen en een tussenstop geen bezwaar vinden.

Samenwerking Air France-KLM

Momenteel voert Etihad alleen vrachtvluchten uit vanaf Schiphol. De nieuwe lijndienst is het gevolg van de samenwerking met Air France-KLM. Al eerder startte Etihad Airways een samenwerking met Air Berlin, waarin Etihad een belang van bijna 30 procent heeft.

Het leverde het bedrijf in de eerste 9 maanden van het jaar 51 miljoen dollar euro aan omzet op. De totale omzet uit samenwerkingsverbanden steeg in het derde kwartaal met ruim de helft tot 182 miljoen dollar. In totaal heeft Etihad 38 partners waarmee het 315 bestemmingen kan aanbieden. Geen enkele andere luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten heeft zo’n uitgebreid netwerk, zo stelt de luchtvaartmaatschappij.

Vluchten Bangkok

Nog voor de zomer moeten de dagelijkse vluchten naar Abu Dhabi een feit zijn. Etihad Airways zal waarschijnlijk met een Airbus A330-200 (262 stoelen) op deze route gaat vliegen. Vanaf Abu Dhabi hebben passagiers de mogelijkheid om over te stappen op diverse vluchten richting Azië waaronder Bangkok.

6 reacties op “Ethiad start lijndienst van Schiphol naar Abu Dhabi”

 1. haren piet zegt op

  Op zich is dit niet verkeerd maar zo als altijd het hangt van de prijs af,
  1 overstap is best wel te doen als je meerdere maanden [zoals wij doen ]naar
  Thailand gaat .

  • greyfox zegt op

   n.a.v. reactie Bert van Hees, is ook onze ervaring met Cathay Pacific in HongKong. Alleen in de rij staan tijdens de “prettige” overstap uurtjes.
   Is gewoon waardeloos als dit ook met de Schiphol – BKK link wordt toegepast.

 2. Ronny zegt op

  Super voor de Nederlanders… Wij Belgen genieten daar al een tijdje van…Ethiad geeft een SUPER service en geen lange overstaptijden naar Bangkok of Phuket…. Een paar uurtjes uit het vliegtuig is zeer ontspannend… dan een continue vlucht van 11 uur.

 3. Bert van Hees zegt op

  Heb afgelopen december en januari de Air Berlin / Etihad vlucht gehad van Duesseldorf naar Phuket. Zowel in Duesseldorf als in Phuket kreeg ik alleen een instapkaart voor het eerste traject. Voor het tweede gedeelte moest ik een instapkaart op het vliegveld van Abu Dhabi halen. Dat is één en al droefenis. Gewoon de gehele stop in de rij gestaan. Niets kunnen drinken, niet naar het toilet, laat staan een wandeling door de belastingvrije winkels.
  Ik ben afgenapt op deze erbarmelijke “service”.

 4. Redactie zegt op

  Naschrift redactie: Etihad Airways lanceert op 15 mei haar lijndienst tussen Schiphol en Abu Dhabi. De airline voert dagelijkse vluchten uit tussen de twee hubs, waarbij intensief wordt samengewerkt met KLM.

  Etihad komt dagelijks naar Schiphol met een Airbus A330-200, die plaats biedt aan 22 passagiers in Business en 240 in Economy Class. De lijndienst komt naast de bestaande vluchten die KLM reeds onderhoudt naar Abu Dhabi.

  Vanaf de zomer gaat de vluchtfrequentie bij KLM omhoog naar dagelijks, waardoor iedere dag twee vluchten richting Abu Dhabi gaan. Beide airlines plaatsen elkaars vluchtcodes op de vluchten.

 5. math zegt op

  Ben benieuwd hoe het dan gaat aflopen met de passagiers die vanaf Dusseldorf vliegen met Air Berlin en dan overstappen in Abu Dhabi richting Bangkok.

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21232368/___Air_Berlin_wil_loonoffer_voor_redding___.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website