Nok Nok / Shutterstock.com

De raad van bestuur van Airports of Thailand heeft gisteren besloten tot de bouw van een tweede terminal op luchthaven Suvarnabhumi. De tweede terminal moet de capaciteit verhogen omdat de luchthaven die is geopend in 2006, inmiddels uit haar jasje is gegroeid.

Terminal 2 wordt op een terrein van 400.000 vierkante meter, in noordoostelijk richting aan de huidige terminal gebouwd. De kosten zijn geraamd op 42 miljard baht. De terminal wordt in 2021 opgeleverd.

Belastingvrije winkels op luchthavens

Ook maakt AoT binnenkort het programma van eisen bekend voor de veiling van de concessies voor de belastingvrije zone op diverse luchthavens. Aan de monopoliepositie van King Power komt een einde. Er worden drie concessies geveild: belastingvrije retail, commerciële activiteiten (restaurants e.d.) en pick-up counters.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “AoT: Tweede terminal op Suvarnabhumi airport wordt in 2021 opgeleverd”

 1. Kareltje zegt op

  NACO.NL

  Het grote Architecten bureau NACO uit Den Haag Nederland, heeft ook een ontwerp ingediend, heeft iemand enig idee of dit een kans heeft gekregen? NACO heeft Wereld wide, meer dan 550 terminals getekend en begeleid.

 2. pjotrpatong zegt op

  Heeft besloten tot de bouw van een tweede terminal ? Ik kom regelmatig op Suvarnabhumi en zie al enkele jaren een mega bouwput aldaar. Wat mag dat dan wel zijn ?

 3. l.lagemaat zegt op

  Donderdag 21 februari 2019 was ik lange tijd op de airport vanaf 10.00 uur ‘s morgens,
  Het was er rustig zowel wat het aantal reizigers betreft als het aantal zaken, rerstaurants e.d.

  Mogelijk dat op een aantal piekmomenten zoals vakanties in het jaar de druk te groot is.
  Verschillende vlieg maatschappijen krijgen korting op landingsrechten als zij niet meer op de piekmomenten komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website