Wie voordelig wil vliegen in Thailand moet zeker ook de website van AirAsia raadplegen voor een goedkope vliegticket.

AirAsia is de eerste en grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in Azië. De thuisbasis van Air Asia is Kuala Lumpur in Maleisië. De luchtvaartmaatschappij voert zowel nationale, internationale als intercontinentale vluchten uit en was ook de eerste in de regio die niet meer met tickets werkte. Passagiers krijgen bij het inchecken geen stoelnummers toegewezen.

De partnermaatschappijen Thai AirAsia en Indonesia AirAsia vliegen vanaf de vliegvelden Suvarnabhumi, bij Bangkok in Thailand en Soekarno-Hatta International Airport bij Jakarta in Indonesië.

AirAsia heeft inmiddels een routenetwerk dat zich uitstrekt over meer dan 20 landen. Het bedrijf opereert met de laagste kosten per kilometer per passagier, van US$0.023. Bij een boekingsgraad van 52% draait de vliegmaatschappij al break-even. Vliegtuigen kunnen gemiddeld in 25 minuten gereed gemaakt worden voor de retourvlucht en het personeel is ongeveer drie keer zo productief als dat van Malaysia Airlines. Vliegtuigen worden 13 uur per dag gebruikt.

AirAsia is op dit moment de grootste afnemer van Airbus A320-vliegtuigen. Het bedrijf heeft een order van 175 stuks van hetzelfde vliegtuig uitstaan om de bestaande en toekomstige routes te bedienen.
Er wordt massaal gestemd op de nieuwste enquête op Thailandblog. Op de vraag “Wie is volgens jou de beste vliegmaatschappij, die op Bangkok vliegt?” hebben tot nu toe al meer dan 100 bezoekers een reactie gegeven.

Thai AirAsia

Thai AirAsia (Thai: ไทยแอร์เอเชีย) werd opgericht op 8 december 2003 als een samenwerkingsverband met Shin Corporation. Vluchten begonnen op 13 januari 2004 vanaf de hub Don Mueang International Airport. Sinds 25 september 2006 worden deze vluchten uitgevoerd vanaf Suvarnabhumi Airport.

Thai AirAsia’s binnenlandse bestemmingen zijn:

 • Chiang Mai en Chiang Rai in Noord Thailand.
 • Hat Yai, Krabi, Phuket, Narathiwat, Makhon Si Thammarat en Surat Thani in Zuid Thailand.
 • Ubon Ratchathani en Udon Thani in Noordoost Thailand.

De internationale bestemmingen zijn Singapore, Hanoi, Ho Chi Minh, Phnom Penh, Yangon, Kuala Lumpur, Johor Bahru, Penang, Bali, Guangzhou, Shenzhen, Hong Kong, Macau en Taipei.

Er zijn ook dagelijkse vluchten tussen Phuket en Singapore evenals Hong Kong. Er zijn plannen om dit nog verder uit te breiden naar bestemmingen in China, Kathmandu in Nepal en Clark in de Filipijnen.

De vloot van Thai AirAsia bestond in september 2010 uit:

 • 18 Airbus AB320-200
 • 8 Boeing B737-300

Meer informatie of vliegtickets reserveren: www.airasia.com

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “AirAsia: goedkoop vliegen in Thailand”

 1. onderwegbkk zegt op

  je moet niks-je mag.
  Voor degenen die het nog niet weten: er is binnen Thailand ook NOKair (van de THAI) en 1-2-GO. NOK heeft een alliantie gesloten met TIGER uit SINgapore en za.lk wrs.. TigerNOK of zoiets gaan heten, 1-2-GO heeft vaste prijzen-dus niet hoe eerder hoe cheaper. Maar staat slecht bekend-crash op Phuket en oude kisten.
  Air Asia is veel groter-er is de originele tak in Malaysia, een tak in Indonesia, in VNam in oprichting en er is XL-de grote long distance, die o.a. KUL-London Stansted vliegt/
  Voor degenen die meer van Azie willen zien: op sites als whichbudget.com of flybudget.com kan je accurate overzichten zien van alle Lowcosts per airport en route.

  • Hansy zegt op

   1-2-go bestaat niet meer, gekomen door het ongeluk op Phuket

   Heet nu orientthai.

   Andere bekende, maar niet echt een low-cost, is Bagkokairways.

 2. onderwegbkk zegt op

  inderdaad-nu onderweg naar BKK-op een airport in de Gulf in een lounge.
  Het zal mensen die NL spreken wel vermaken dat de direkteur van THAI Air Asia BIjlevelt heet. Maar hij heeft wel een Thaise voornaam.
  Over veel Lowcosts komen bergen klachten over van alles en nog wat-wel vaak van mensen die het concept niet goed kennen en dan verrast worden. Maar als je RYAN kent in Europe valt het reuze mee. Uit polls komt AA meestal als de beste of in de top 3 van lowcosters. Al die toeslagen die lowcosts vaak hebben hebben ze deels ook wel-heel recent bvb nu ook voor manuaal inchecken-gratis is zelf je boardingpass printen. Maar bagage opgaven kost bvb maar 50 of 100 THB. Voor de echte zuingerds een tipje: die verzekering is geld weggooien-maar je moet die UITzetten als je hem niet wil en dat weer positief bevestigen.

 3. flic zegt op

  Is het ook mogelijk om vanaf Pattaya goedkope vluchten te maken in het binnenland en de regio

  • Hans Bos zegt op

   Even googelen in het vervolg: http://www.domesticflightsthailand.com/PattayaUtapaoAirport.htm

 4. Niek zegt op

  Hansy,de naam 1-2-GO bestaat nog steeds voor Orient Thai Airways. Ik vlieg er 2 keer per maand mee Bangkok-Chiangmai v.v. en is meestal de goedkoopste. Voordeel is ook dat de bestemming is de oude luchthaven Don Muang en niet Suvanabumi., dat veel verder van de stad gelegen is en uiteraard veel drukker.
  De vloot van Orient Thai bestaat wel uit zeer oude Russische vliegtuigen (40-50 jaar oud), heb ik ergens gelezen, maar dat is ze ook aan te zien.

  • Hansy zegt op

   Naast het feit dat ik geen vliegtuigen meer heb gezien, de website van 1-2-go bestaat niet meer en zie
   http://en.wikipedia.org/wiki/One-Two-GO_Airlines


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website