AirAsia naar een record

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: , , ,
24 oktober 2010

AirAsia

door Joseph Jongen

Acht en een half jaar geleden ging de in Maleisië gestationeerde lowbudget vliegmaatschappij AirAsia van start met slechts twee vliegtuigen en een personeelsbezetting van tweehonderd mensen.

In deze betrekkelijk korte tijd is de maatschappij uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Aziatische markt. Onlangs ging de vlag in top ter gelegenheid van de 100 miljoenste passagier. De vloot is inmiddels uitgegroeid tot 96 toestellen waarmee naar 22 landen wordt gevlogen met 139 bestemmingen. Ook het personeelsbestand is behoorlijk uitgegroeid tot 8.000 medewerkers.

Naar verwachting zal AirAsia binnen drie jaar het momentele aantal passagiers gaan verdubbelen. Op dit moment vervoert men op jaarbasis ongeveer 30 miljoen passagiers waarbij Maleisië, Thailand en Indonesië de belangrijkste landen zijn. Vanuit Bangkok kan men niet alleen naar een aantal luchthavens binnen Thailand vliegen maar ook naar een aantal andere interessante oorden. En altijd scherp geprijsde vliegtickets.

Voor routes en vluchtgegevens zie airasia.com

1 reactie op “AirAsia naar een record”

  1. Johnny zegt op

    Ik heb verscheidende keren met Air Asia gevlogen, het was prima georganiseerd. En vooral niet duur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website