Visumvraag: Single Non-O Thai Marriage Visa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
3 juni 2016

Beste redactie,

De gegeven informatie in het Dossier Visum Thailand 2016 is helemaal geweldig geschreven. Waarvoor mijn dank. Echter heb ik toch een vraag,
Ik kan niet vinden als ik met een single Non-O Thai Marriage Visa neem in Den Haag.

Als ik dan voor de 1e keer ga verlengen naar 1 jaar in Thailand bij de Immigration in Jomtien. Moet ik dan ook de 5 genoemde gelegaliseerde documenten hebben die ze vragen als je in Den Haag direct voor ene 1 jarig O-A Thai Marriage visum wilt gaan? Zoals geboorte bewijs, Woonplaats, Verklaring Omtrent Gedrag en Het niet hebben gehad van de genoemde ziektes?

Als ik dit stuk over het hoofd heb gelezen dan bied ik bij mijn excuses hiervoor aan.

Graag verneem ik u reactie hierop.

Met vriendelijke groet,

Leo


Beste Leo,

En “Thai women visa”, is eigenlijk niet meer dan een jaarverlenging van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant “O” (of O-A indien je dat bezit), en dit op basis van een huwelijk met een Thai.

Allereerst wat het “O-A “ betreft.  Je kan de verblijfsperiode van een jaar, dat je met dit visum bekomt, natuurlijk ook wel verlengen. Best is echter om dat Non-immigrant “O-A” visum uit je hoofd te zetten als je het nog moet aanvragen. Het is zeer duur in zijn totaal, en er zijn een pak eisen om het te bekomen. Bovendien heb je het voor niks nodig. Je bent immers gehuwd met een Thai.

Er bestaat ook niet zoiets als een “O-A Thai Marriage visum” zoals je schrijft. Een Non-immigrant “O-A” visum kan je niet bekomen op basis van een huwelijk (tenminste toch niet voor zover ik weet).

Je kan het natuurlijk wel als individueel gepensioneerde (50 of +) aanvragen, ook als je gehuwd bent met een Thai, maar dan zal je moeten voldoen aan de eisen van een gepensioneerde (50 of+).  Je zal echter geen “O-A” bekomen als je enkel als reden “gehuwd met een Thai” opgeeft.

Maar je bent dus gehuwd met een Thai, en dan heb je enkel een Non-immigrant “O” nodig. Dit kan je simpel aanvragen op basis van je huwelijk met een Thai.  Ik ga alles niet opnieuw herhalen, want wat je nodig hebt staat duidelijk op de website van het Consulaat in Amsterdam. Vraag een Non-immigrant “O” Single entry. Kost 60 Euro. Multiple entry is zelfs niet nodig. www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

Bij binnenkomst in Thailand zal je dan een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. 30 dagen voor afloop van deze verblijfsperiode, m.a.w. 60 dagen na binnenkomst, kan je al een aanvraag indienen voor een jaarverlenging, en dit op basis van een Thai huwelijk. Hoeft natuurlijk niet precies 30 dagen voordien. Later kan ook natuurlijk, je hebt 30 dagen de tijd om die aanvraag in te dienen. Wacht echter liefst niet tot de laatste dag(en), want je weet maar nooit wat er kan gebeuren.

Die jaarverlenging die je dan bekomt, bij goedkeuring, wordt dan een “Thai women visa” of “Thai Marriage visa” genoemd. Eigenlijk geen visa, maar een jaarverlenging. Wat je nodig hebt om een “Thai Women visa”(jaarverlenging) aan te vragen staat in het dossier.
Jouw “Geboortebewijs, Verklaring omtrent Gedrag en Het niet hebben gehad van de genoemde ziektes” zijn er in ieder geval niet bij. www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-18-februari-2016.pdf op pagina 40.

Zie vooral ook pagina 50/51 – Criteria for consideration and supporting documents for application for extension of stay to support a Thai spousse.
De Engelse tekst die je daar vindt is trouwens afkomstig van Immigratie Jomtien (Pattaya). Kan niet eenvoudiger toch ?
Kan natuurlijk altijd zijn dat ze wat extra bewijzen vragen, maar je kan altijd voordien eens even langs gaan bij immigratie om de laatste versie op te vragen. Misschien zijn er ondertussen veranderingen. (Laat het dan even weten).

Hoogst waarschijnlijk zal je ook niet meteen je “Thai Women Visa”(jaarverlenging) krijgen. Meestal geeft men, bij aanvraag van een “Thai Women Visa”, eerst een “Under Consideration” stempel. Schrik hier niet van. Er is niks mis of zo. Dat is heel normaal. Een “Under Consideration” stempel is een maand geldig, en geeft immigratie de kans om je aanvraag te onderzoeken.

Hoogstwaarschijnlijk krijg je dan bezoek van de politie, worden er foto’s genomen, eventueel een buurt onderzoek, etc…. allemaal erg afhankelijk van hoe het lokaal immigratiekantoor het aanpakt.  Bij immigratiekantoren die minder vertrouwd zijn met de ‘Thai Women Visa” aanvragen zullen ze waarschijnlijk wat uitgebreider onderzoeken. Immigratiekantoren waar ze veel van zulke aanvragen krijgen gaan daar weer wat sneller over. Soms ook zelfs zonder thuiscontrole.

Ik heb vernomen dat wat dat betreft Jomtien wel best meevalt. Nadien dien je dan terug te komen naar het immigratiekantoor. Bij goedkeuring zal je dan het eigenlijke “Thai Women Visa” (jaarverlenging) krijgen.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, en anders hoor ik het wel.

Misschien nog dit. Het is niet omdat je getrouwd bent met een Thai, dat je verplicht bent om een jaarverlenging op basis van een Thai huwelijk te vragen. Verlengingen op basis van een Thai huwelijk geven dikwijls aanleiding tot extra controle, geloop en bewijzen. Sommige maken zich daar druk over. Hangt echter van het immigratiekantoor af hoe ze dat afhandelen. Eigenlijk heeft een “Thai Women Visa” maar een voordeel, het financiële. Je hoeft immers slecht een inkomen van 40 000 Baht te bewijzen, of een Thaise bankrekening met 400 000 Baht.
Veel eenvoudiger, en sneller te verkrijgen, is een verlenging vragen op basis van “Retirement”. Dit natuurlijk indien je ervoor in aanmerking komt, en je dit financieel wil/kan bewijzen. Bovendien worden daar meestal geen “Under Consideration” stempels gegeven, en krijg je de verlenging meteen. Ook weer afhankelijk natuurlijk hoe dat immigratiekantoor het aanpakt.

Je doet er natuurlijk mee wat je wil. Het is jouw beslissing.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website