Beste redactie,

Ik wil in 2017, zes maanden naar Thailand, 2 keer 90 dagen. Ik ben er nu ook, maar als ik het visa bekijk hebben ze me maar 165 dagen gegeven.

Ik ben ouder dan 50 en heb een jaar visa, non immigrant, categorie 0. Kosten 150 euro. Ben 6 januari aangekomen en 23 maart naar Cambodja voor verlengen nog eens 90 dagen, maar daar zetten ze een stempel tot 20 juni, dat betekend dat ik maar 165 dagen hier kan zijn.

Hoe kom ik er achter dat ik precies 180 dagen kan blijven, dit i.v.m. mijn vliegticket. Als ik het consulaat mail, sturen ze een link van hun website, maar daar kom ik niet wijs uit.

Alle hulp is welkom,

Bij voorbaat dank.

Willy


Beste Willy,

Je maakt wel een heel belangrijke denkfout met je 165 dagen. Wanneer je een “borderrun” maakt met je visum, dan bekom je GEEN verlenging van de vorige verblijfsperiode.

Bij het verlaten van Thailand vervallen de resterende dagen van je vorige verblijfsperiode automatisch. Bij opnieuw binnenkomst bekom je gewoon een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen, die beginnen tellen op de dag dat je binnenkomt.

Je schrijft dat je 6 januari bent binnengekomen. Dan zal je 90 dagen bekomen hebben. Op 23 maart maak je al een “borderrun”. Geen probleem dat mag, maar dat is na 78 van de 90 dagen. Bij het verlaten van Thailand vervallen die resterende 12 dagen van je vorige verblijfsperiode.

Bij binnenkomst heb je dan gewoon opnieuw 90 dagen bekomen die ingaan op 23 maart en lopen tot 20 juni. Wil je nu langer dan 20 juni blijven zal je voordien opnieuw een “borderrun” moeten maken. Je zal dan opnieuw 90 dagen bekomen en dat moet dan misschien wel voldoende zijn. Maakt het nu weer niet te vroeg en kijk wanneer je vertrekdatum van je vliegticket is. Neem die datum en tel 90 dagen terug. Vanaf die datum tot 20 juni is alles goed.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website