Beste Ronny,

Ik probeer te achterhalen welk visum ik nodig heb als ik 6 maanden (of iets korter) naar Thailand wil. Op de site van de Thaise ambassade kom ik er niet goed achter. Ik heb onderstaande schema gevonden maar weet niet zeker of dat klopt.

  1. Ik kan een non-immigrant O visum aanvragen voor 90 dagen. Binnen 90 dagen moet ik het land weer uit om een verlenging van 30 dagen aan te vragen. Ga ik al eerder dan binnen 90 dagen het land uit, dan ben ik de rest van mijn 90-dagen visum kwijt.
  2. Ik moet na 90 dagen drie keer het land uit om drie keer een 30 dagen visum aanvragen.

Heeft u ook het beeld dat dit schema klopt? Kan ik niet opnieuw een 90-dagen visum aanvragen?
Moet ik bij binnenkomst al in het bezit zijn van de tickets voor na 90 dagen en die keer voor na 30 dagen?

Ik hoop dat u mij nog aanvullende informatie kunt geven.

Met vriendelijke groet,

Peter Duin


Beste Peter,

Ik ga er maar vanuit dat je gepensioneerd bent, want belangrijk als je bepaalde visums wil aanvragen.

1. Met een Non-immigrant “O” Single entry bekom je een verblijfsperiode van 90 dagen. Die kan je niet verlengen met 30 dagen. Enkel met een jaar en dan zal je aan bepaalde voorwaarden, vooral financieel, moeten voldoen.

Bij het verlaten van Thailand verlies je altijd je verblijfsperiode, of je moet een “Re-entry” aanvragen. Maar dat is enkel zinvol indien er nog een lange verblijfsperiode rest. Je verlengt er trouwens ook je verblijfsperiode niet mee. Je bekomt enkel bij binnenkomst de laatste einddatum van je laatste verblijfsperiode terug.

2. Voor je 90 dagen om zijn kan je dan wel een “Borderrun” maken. Bij terug binnenkomst zal je een “Visa Exemption” van 30 dagen bekomen. Dat is een visumvrijstelling van 30 dagen. Je moet dat niet aanvragen. Als Nederlander of Belg bekom je dat automatisch wanner je zonder visum Thailand binnenkomt. Die kan je eventueel bij immigratie wel verlengen met 30 dagen. Kost 1900 Baht.

Nadien kan je opnieuw een “Borderrun” maken en zal je opnieuw een “Visa Exemption” bekomen van 30 dagen. Die kan je eventueel opnieuw verlengen bij immigratie met 30 dagen.

Let op !!! Een “Borderrun” via een grenspost over land, daarbij gebruik makende van de “Visa Exemption”, is beperkt tot 2 binnenkomst per kalenderjaar.

Via een luchthaven is dat in principe onbeperkt, maar ook daar wordt de controle steeds strenger.

Normaal zou het in uw geval geen probleem mogen vormen, maar hou er toch maar rekening mee als je die 30 dagen “Visa Exemption” niet zou verlengen bij immigratie en ter vervanging meerdere “Borderruns” gaat maken.

TB Immigration Info Brief 022/19 – Het Thaise visum (7) – Het Non-immigrant “O” visum (1/2) https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-022-19-het-thaise-visum-7-het-non-immigrant-o-visum-1-2/

Het Thaise visum (4) – De “Visa Exemption” (visum vrijstelling)

TB Immigration Infobrief 012/19 – Het Thaise visum (4) – De “Visa Exemption” (visum vrijstelling)

Je zou i.p.v. “Borderruns” ook een SETV (Single Entry Tourist Visa) kunnen gaan aanvragen in een Thaise ambassade/consulaat van een naburig land zoals o.a. Laos. Zelfs een Non-immigrant “O” Single entry is mogelijk, maar zal je ook weer de nodige financiele bewijzen moeten voorleggen. Hou alvast rekening mee dat Vientiane met een afsprakensysteem werkt dat je dan best enkele weken op voorhand plant.

3. Wanneer je met een visum naar Thailand vertrek zal de luchtvaartmaatschappij normaal geen vragen stellen i.v.m. je ticket. Ook immigratie zal normaal geen vragen stellen bij binnenkomst. Kan altijd natuurlijk. De garantie dat het niet gebeurt kan niemand u geven.

Zorg er ook steeds voor dat je financiele middelen kan tonen van minstens 20 000 Baht. Ook hier zal je die vraag van immigratie hoogstwaarschijnlijk niet krijgen bij binnenkomst met een visum, maar de mogelijkheid blijft ook hier bestaan.

Ga je “Borderruns” maken verhoogd de kans dat je financiele middelen zal moeten tonen of een uitreisticket. Hoe meer” Borderruns” je maakt, hoe groter die kans wordt natuurlijk.

4. Andere mogelijkheden.

– Je kan proberen een Non-immigrant “O” Multiple entry aan te vragen.

Voor de 90 dagen om zijn een “Borderrun” en dan bekom je opnieuw een verblijfsperiode van 90 dagen bij binnenkomst.

Let op !!! Multiple entry visums meestal enkel beschikbaar in Thaise ambassades en niet in consulaten. Informeer u tijdig hierover of ze verkrijgbaar zijn, en ook of je in aanmerking komt.

TB Immigration Info Brief 022/19 – Het Thaise visum (7) – Het Non-immigrant “O” visum (1/2) https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-022-19-het-thaise-visum-7-het-non-immigrant-o-visum-1-2/

– Je kan ook voor een Non-immigrant “O-A” Multiple entry gaan.

Bij binnenkomst bekom je dan een verblijfsperiode van 1 jaar. Hoef je geen “Borderruns” te maken. Enkel adres melden bij 90 dagen ononderbroken verblijf bij immigratie.

TB Immigration Info brief 039/19 – Het Thaise visum (9) – Het Non-immigrant “O-A” visum

TB Immigration Info brief 039/19 – Het Thaise visum (9) – Het Non-immigrant “O-A” visum

– Je kan een METV (Multiple Entry Tourist Visa) aanvragen.

Bij binnenkomst bekom je 60 dagen en elke 60 dagen kan je bij immigratie verlengen met 30 dagen.

Voor de 90 dagen (60+30) om zijn moet je dan buiten. Een “Borderrun” en je zal opnieuw met je METV een verblijfsperiode van 60 dagen bekomen. Die je eventueel weer kan verlengen met 30 dagen.

TB Immigration Info brief 018/19 – Het Thaise visum (6) – Het “Multiple Entry Tourist Visa “ (METV)

TB Immigration Info Brief 018/19 – Het Thaise visum (6) – Het “Multiple Entry Tourist Visa “ (METV)

– En SETV (Single Entry Tourist Visa) aanvragen.

Bekom je eenmalig 60 dagen mee die je kan verlengen met 30 dagen. Dan na 90 (60+30) dagen moet je buiten. Kan je aansluiten ook weer “Borderruns” maken op “Visa Exemption”.

TB Immigration Info brief 015/19 – Het Thaise visum (5) – Het “Single Entry Tourist Visa “ (SETV)

TB Immigration Info Brief 015/19 – Het Thaise visum (5) – Het “Single Entry Tourist Visa “ (SETV)

Keuze genoeg eigenlijk.

Lees maar de bijhorende links eens door. Staat er meer in detail beschreven.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website