Beste Ronny,

Mijn vraag is het volgende: ik heb sinds meer dan 10 jaar een retirement Visa “OA” die ik elke jaar laat verlengen. Onlangs las ik hier op Thailandblog dat voor het verlenging van dat visum, het nu verplicht zou zijn om een ziektekostenverzekering te nemen of te hebben voor eventuele opname in een ziekenhuis.

Ik las eveneens dat dit alleen geldig is voor Vium “OA” en NIET voor Visum “O”.

Graag wil ik weten welke verschil is er tussen deze twee retirement visums.

Graag u antwoord hierover.

Groet,

Mario


Beste Mario,

Je verlengt je visum niet, maar de verblijfsperiode dat je met een visum bekomen hebt. Daarom noemt men ook een “Extension of stay”.

Een verplichte ziekteverzekering wordt momenteel enkel gevraagd bij het aanvragen van een Non-immigrant “O-X”. Men wil dat nu ook gaan invoeren bij het aanvragen van een Non-immigrant “O-A” visum. De richtdatum is/was juli, maar momenteel zie ik nog geen tekenen dat dit ook effectief gehaald zal worden. Maar dat kan dag op dag veranderen natuurlijk. We zien het wel verschijnen op de websites van de verschillende Thaise ambassades als het zover is (hoop ik).

Er zijn momenteel ook geen tekenen dat er bij het verlengen van je verblijfsperiode er een ziekteverzekering zal gevraagd worden. Of die verblijfsperiode nu bekomen is met een Non-immigrant “O” of Non-immigrant “O-A” maakt op zich dan niet uit.

Een Non-immigrant “O” is een visum dat men voor allerlei doeleinden kan aanvragen en waarvoor (nog) geen specifiek visum voorzien is. Daarom de “O” van “Others”. Je kan dat dus aanvragen voor o.a. “Retirement”, Thais huwelijk, Thaise kinderen, sportwedstrijden, medische redenen, etc…

Het Non-immigrant “O-A” is een afgeleiden van het Non-immigrant “O” en specifiek dan voor ”Retirement”. De “A” die eraan toegevoegd is komt van “Approved” en betekent dat aan de specifieke eisen van een “Retirement” reeds voldaan werd bij de aanvraag. Voor de immigratieofficier is dit een teken dat bij binnenkomst een verblijfsperiode van een jaar mag toegestaan worden i.p.v. de 90 dagen bij een gewoon Non-immigrant “O” visum van toepassing zijn.

Je kan het hier ook allemaal lezen

TB Immigration Info Brief 022/19 – Het Thaise visum (7) – Het Non-immigrant “O” visum (1/2) www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-022-19-het-thaise-visum-7-het-non-immigrant-o-visum-1-2/

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

TB Immigration Info Brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

TB Immigration Info brief 039/19 – Het Thaise visum (9) – Het Non-immigrant “O-A” visum

TB Immigration Info brief 039/19 – Het Thaise visum (9) – Het Non-immigrant “O-A” visum

Vriendelijke groeten,

Ronny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website