Beste Ronny,

Wat zijn de nieuwe regels mbt minimum geldbedrag voor een retirement visum? Ik had gehoopt dit van de blog af te halen maar zie helaas dat dit dossier “leeg” is omdat er aan een update gewerkt wordt.

  • 3 maanden voor vernieuwing minimaal 800000 thb op de bank( bestaande voorwaarde)
  • nieuw is dacht ik dat dit bedrag na verlenging van het visum minimaal 3 maanden op de rekening moet blijven en dan nog 3 maanden minimaal 400000 thb?

Deze nieuwe voorwaarde zou ik graag exact willen weten.

Groet,

Wim


Beste Wim,

Aan een nieuw Visum Dossier wordt inderdaad gewerkt, maar zal nog niet voor direct zijn. Om dit wat op te vangen zijn er nu ook de TB Immigration Info Brieven. Hierin is er ook info terug te vinden is.

TB Immigration Info Brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

……

b. De bankmethode

Hiervoor moet u een bankbedrag van minstens 800 000 Baht op een Thaise bankrekening bewijzen. Dit moet bewezen worden door een bankbrief van uw bank en een update van uw bankboekje. Afhankelijk van uw immigratiekantoor mag de bankbrief soms enkele dagen oud zijn. De update van het bankboekje moet steeds van de dag zelf zijn.

Dit bankbedrag moet volgens de nieuwe regels (2019) minstens 2 maand voor de aanvraag op de bankrekening staan en moet er 3 maand na de toekenning nog steeds op staan. Na deze 3 maand mag je zakken tot 400 000 Baht voor de resterende maanden.

….

Niet volgens de nieuwe regels, maar sommige immigratiekantoren houden nog vast aan de 3 maand voor aanvraag. Moet je lokaal maar een naar informeren. Maar met 3 maand voor de aanvraag zit je dus steeds goed.

Andere methoden staan ook in de link.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website