Beste Ronny,

Is het mogelijk om als toerist langer dan 3 maanden in Thailand te verblijven? Ik ben middels de ‘on arrival’ via Suvarnabhumi binnen gekomen en heb al 2 keer de grens met Myanmar aangedaan voor de 30 dagen extensie. Saillant detail: bij de eerste keer Myanmar kreeg ik van de Thaise douanier te horen dat ik dit 1 keer per jaar kan doen. Toen mijn 2e set 30 dagen bijna op waren naar immigratie gegaan voor de 1900 baht extensie, daar waren ze zo vriendelijk om mij vertellen dat ik wel nog 1 keer Myanmar kon aandoen voor de 2e keer 30 dagen extensie.

Nu las ik op de Thaise immigratie site dat er wellicht nieuwe regels zijn omtrent toeristen en de maximale 3 maanden verblijf. Ik kom al 6 jaar naar Thailand, en telkens binnen de 3 maanden vertrokken, dus nooit overstay gehad en dat wil ik graag zo houden.

Zijn er opties?

Alvast bedankt!

Groet,

Kammie


Beste Kammie

Als je op basis van “Visa Exemption” (geen “on arrival”) Thailand binnenkomt, dan kan dat via een grenspost over land maximum 2 keer per kalenderjaar. Misschien hebt je die immigratieofficier (geen douanier) verkeerd begrepen en zei hij nog 1 keer.

Via een luchthaven is dat in principe onbeperkt, maar ook daar zal je na enkele keren wel vragen krijgen.

Waarom neem je niet gewoon een “Tourist visa”? Ze bestaan in Single entry (30 Euro) en Multiple entry (150 Euro). Bij elke binnenkomst bekom je 60 dagen verblijf, dat je eventueel nog kan verlengen (1900 Baht) met 30 dagen bij immigratie.

Ik ken je leeftijd niet, maar misschien kom je ook in aanmerking voor een Non-immigrant “O” Single entry. In dat geval bekom je bij binnenkomst meteen 90 dagen verblijf. Die kan je enkel verlengen met een jaar, dus niet met 30 dagen.

Indien je onvoldoende hebt met de verblijfsperioden bekomen met die visums kan je nog altijd aansluitend een “borderrun” maken

Maak het niet moeilijker dan het is.

Lees ook dit

Het Thaise visum (4) – De “Visa Exemption” (visum vrijstelling)

TB Immigration Infobrief 012/19 – Het Thaise visum (4) – De “Visa Exemption” (visum vrijstelling)

TB Immigration Info brief 015/19 – Het Thaise visum (5) – Het “Single Entry Tourist Visa “ (SETV)

TB Immigration Info Brief 015/19 – Het Thaise visum (5) – Het “Single Entry Tourist Visa “ (SETV)

TB Immigration Info brief 018/19 – Het Thaise visum (6) – Het “Multiple Entry Tourist Visa “ (METV)

TB Immigration Info Brief 018/19 – Het Thaise visum (6) – Het “Multiple Entry Tourist Visa “ (METV)

TB Immigration Info Brief 022/19 – Het Thaise visum (7) – Het Non-immigrant “O” visum (1/2) https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-022-19-het-thaise-visum-7-het-non-immigrant-o-visum-1-2/

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website