Beste redactie/Ronny,

Is er al iets bekend over Fixed Account, wanneer je daar de 800.000 Baht op hebt staan voor je jaarlijkse Retirement Extension Visa?

Ik las terug op het Thailandblog op een vraag d.d 24 november 2016 waar Lung Addie o.a. zei dat hij zijn Fixed Account gebruikte uitsluitend als bewijs voor Immigratie, is dat volgens de aangepaste regels nog mogelijk?

Zelf gevraagd bij de Immigratie Nonkhai d.d. 20 februari 2018, mijn Fixed Account boek getoond aan de officier, mag de man niet maar dit is persoonlijk, deed nogal onverschillig en lakoniek, of je dit ook nog mag gebruiken voor je visa en zei, ja is goed, dus twijfels.

Maar nu zie je op Youtube verschillende vloggers met het nieuws over de verandering van de Immigratie Dienst hun vertaling in het Engels. Daar kan je alleen maar lezen en wordt er alleen maar gesproken dat je moet beschikken over een Bank Account in Thailand met de daarvoor de vereiste bedragen.

Wordt helemaal niet gerept wel of niet een Fixed Account.

Nou had Ronny in een laatste bericht al aangegeven speel op safe, zet het op een Save Account.

In Pattaya was op +- 2 februari een bijeenkomst van de Duitse Pensionado’s waarbij de Duitse of Oostenrijkse Consul Hofer was uitgenodigd, voor vragen en antwoorden.

Bij een vraag over een Bank Account kwam het Fixed Account ter sprake , de heer Hofer sprak duidelijk dat er geen ,Fixed Account’ gebruikt kan worden en expliciet herhaalde hij het.

Misschien kan iemand hier iets over zeggen.

Hennie


Beste Hennie,

Officieel spreekt men inderdaad enkel van een Thai bank account. Welk soort account dat moet zijn is dan afhankelijk van de lokale regels die je immigratiekantoor voorschrijft. En zo kan het inderdaad zijn dat in Nong Khai een fixed account mag gebruikt worden en in Pattaya niet.

Persoonlijk denk ik dat de immigratiekantoren die in het verleden een fixed account toelieten, dat in de toekomst ook nog wel zullen doen.

Sommige immigratiekantoren willen soms ook zien dat er beweging is op dat bankboekje. Staat ook nergens voorgeschreven. Lung Addie doet daarom dus een combinatie van financiele bewijzen. Hij toont een fixed account waar dan het volledige bedrag van minstens 800 000 Baht op staat en daarnaast toont hij een lopende rekening die hij gebruikt voor zijn dagelijkse uitgaven. Prima en iedereen gelukkig.

Persoonlijk zie ik ook niet in waarom men een fixed account niet zou toelaten. Eigenlijk zouden ze het nu bijna moeten verplichten met die nieuwe regels. Toch ?

Je mag eerst minimum 5 maanden (2 voor, drie na) aan je 800 000 Baht niet aankomen en vervolgens mag je zeker niet onder de 400 000 Baht komen.

Waar kan je geld dan beter staan dan op een fixed account om te vermijden dat je er aankomt. Eerst voor minstens vijf maand de volledige som vast en vervolgens minimum 400 000 vast voor de rest van het jaar. Maar zoals ik zei. Vraag het je lokaal immigratiekantoor. Het heeft geen zin een algemeen antwoord op je vraag te geven van het mag of het mag niet.

Het is de lokale toepassing van de regels die telt. En diegene die zegt dat het mag bij zijn immigratiekantoor zal gelijk hebben, net zoals diegene die zegt dat het niet mag van zijn immigratiekantoor.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website